Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Skæfte
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Er der en god grund til at man bruger kemi til at fjerne lakken på skæftet og ikke bare sliber lakken af de steder det er muligt? Er godt klar over det bliver svært at slibe de steder hvo der er rilleskåret, men er det ikke nemmere og hurtigere at fjerne lakken med sandpapirs de steder hvor det er muligt. Eller er det for at der muligvis er lak i revner man ikke for med når man sliber?

Hvor for man fat i netskærejern? Skal igang med renovering af gammel mauser og det kunne da sikkert blive lidt pænt med friske riller.

Tru oil, er det muligt at skaffe og hvad bruger i ellers?

P.f.h tak.

Med venlig hilsen

Flemming
Fri jagt på gæs i januar
Unden at pøve på at være ubehøvlet,men prøv "Search" funktionen: renovering af skæfte og frem for alt gammel mauser[Big Grin][Big Grin][Big Grin]

God arbejdslyst, Thorlak

Correct first shot placement, the rest is bullshit!
Uden at være ubehøvlet Thorlak, men hvis du den viden jeg efterspørger, kan du så ikke bare skrive det? Ny viden kan være kommet til!!!

Med venlig hilsen

Flemming
Fri jagt på gæs i januar
Hej Flemming
Er ellers kendt for at være ubehøvlet, men vil påstå at brug af kemi til fjernelse af lak på skæfter, næsten ikke kan være nemmere.
Smør på, skyl af, brug evt en stiv børste på skæftet og en tandbørste på netskæringen.
En dåse Nitro Mors koster ved farveladehandleren mindre end....... kan ikke huske det men det er sgu ikke ret dyrt, og varer til flere skæfter.

CP
"Kryogenbehandling af riffelpiber-det virker"
Tak cp, har godt læst historien hvor du bruger nitro mors og det bliver også det jeg bruger. Var bare nysgerrig til hvorfor man ikke bare slep lakken af. Var det tru Oil du efterfølgende smurte på, eller har du et andet alternativ?

Med venlig hilsen

Flemming
Fri jagt på gæs i januar
Der er lak typer som er træge at pudse af. Så nogle gange er Nitromors nemmere at bruge til dem.
Husk at ved netskæringen kan det være at du skal bruge den tynde (gule) nitromors, og en neglebørste, så du ikke ødelægger den for meget.
Du slipper dog ikke for at efterslibe skæftet, og tørre det over med fortynder, hvis det er et ældre skæfte. Da der ofte var silikone i plejeolierne førhen.
Hvis du ikke renser med fortynder og eftersliber vil olien ikke trænge ind hvor silikone og lakresterne er og du vil få skjolder. [Wink]
Held og lykke med projektet [Smile]

mvh Eske.

Tächnischer woodsnitter. dr. prof Holzkopf
http://www.brownells.com/gunsmith-tools-...26277.aspx

På engelsk hedder det checkering. Jeg har sådan et sæt her. og det fungere fremragende. du kan nøjes med de helt små sæt med 3 værktøjer i. En til oprids, en dobbelt til at optegne mønsteret med og den sidste til at fordybe hvert sport indtil det bliver små træ diamanter. Det tager LANG tid. så god musik på og igang. lav en papform først så du får samme udskæring på begge sider af grebet.