Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Guide: Import af riffel fra Tyskland
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Kære jægere,

Egentlig ville jeg helst have købt min nye riffel hos en dansk forhandler, men da den hjemlige leveringstid på den nye Mauser M12 ligger på den forkerte siden af bukkejagten (både i Danmark og Sverige), har jeg været nødt til at søge mod syd. Det har jeg sådan set ikke fortrudt. Som guide til de, der selv går med tanker om at handle våben hos eksempelvis tyskerne, kommer her en mini-guide, der tager udgangspunkt i mit konkrete forløb:

1. Find en forhandler, der vil eksportere:
Det er langt fra alle tyske våbenhandlere, der har mentalt overskud til at klare det enkle papirarbejde hos Bundespolizei, men nogle har. Bemærk, at det er et logistisk omstændigt og fordyrende led at få våben transporteret med fragtmand. Jeg valgte hent-selv-versionen og tog til Waffen Schrum GmbH & Co. i Tellingstedt - en times kørsel fra Flensborg. Det er en ganske stor og meget velassorteret forretning - og så kan tyskerne bare det der med kundeservice. Indrømmet, jeg falder pladask for tituleringen Herr "Efternavn" og at indehaveren selv kommer ud fra kontoret og præsenterer sig og byder velkommen.

2. Økonomi:
Som nævnt er der lang leveringstid på en Mauser M12 i Danmark, og eftersom jeg VILLE have min nye riffel i god tid inden bukkejagterne, måtte jeg hente det i udlandet. Prismæssigt er der ikke meget at hente ved at handle våben i Tyskland, når man modregner udgifter til kørsel. Jeg var alligevel på ferie i det sønderjyske og kombinerede riffelafhentningen med lidt grænsehandel. Tyske eksportpapirer koster hos Waffen Schrum 15 € (mere om det herunder).

3. Import og papirarbejde:
Det kræver riffeltilladelse og importtilladelse fra det danske politi at indføre et våben fra udlandet. Jeg har kun prøvet import fra Sverige og Tyskland, men begge steder er det gået meget enkelt. Den tyske forhandler klarede de tyske eksportpapirer, som normalt koster 15€. De penge betalte jeg dog aldrig men blev en del af deres uovertrufne kundeservice. De tog næsten tre uger for det hjemlige våbenkontor at ekspedere min ansøgning om riffeltilladelse og import. Deres tyske kollegaer klarede deres papirarbejde på tre arbejdsdage.

4. Praktisk:
Hos forhandleren fik jeg først en grundig introduktion til våbnet. Selvom jeg følte mig godt i stand til at betjene min nye riffel, var det betryggende med en ekspedient, der i detaljer kunne vise våbnets funktioner og fortælle om specifikationer. Da han havde sikret sig, at jeg ikke havde flere spørgsmål, blev jeg budt ned i kælderen, hvor indskydningsbanen er. Eftersom tyskerne ved, at Norma er udbredt i de nordiske lande, havde de på forhånd indskudt med Norma Vulcan 11,7 (de havde læst, at jeg skulle bruge våbnet til vildsvin og havde derfor tilladt sig at vælge en kugle). Egentlig skyder jeg helst med Lapua (også af økonomiske hensyn), men de havde ikke Lapua i forretningen. Til gengæld blev jeg tilbudt at indskyde med en alternativ ammunition. Jeg afslog dog og lavede en prøveskydning med Norma, som jeg er ret tilfreds med trods prisen. Der var kamera på indskydningsskiven, så jeg selv kunne følge træfferne.

5. Hjemturen:
Med dansk import- og riffeltilladelse, våbenpas med det nye våben indskrevet og tysk eksporttilladelse stoppede jeg ved Bundezpolizei syd for grænsen. De kontrollerede papirer og våben (tog to minutter), hvorefter de ønskede mig gute wochenende, inden de kluk-lo over, at jeg ikke måtte have en lommekniv med i bilen (hurra for våbenloven), når jeg nu havde en relativt kraftig riffel. Herefter krydsede jeg grænsen og så var jeg hjemme med mit nye våben. Det danske importpapir sendes derefter underskrevet retur til våbenkontoret.

6. Hva' koster'n
Nå ja.. til de nysgerrige. Jeg købte en Mauser M12 Extreme med Zeiss Duralyt 3-12x50 Abs. 60 (belyst sigte) og HMS svingmontage. Hele sættet kostede 2791€ svarende til ca. 20.800 DKK. Derudover fik jeg en geværrem med i købet. Man kan sikkert prutte sig ned til en tilsvarende pris i DK, men det er jeg rigtig dårlig til, ligesom våbnet slet ikke kan skaffes i DK før til efteråret. Jeg prøvede heller ikke at prutte i Tyskland, men mon ikke man kunne have fået et foderal med til prisen? http://www.waffen-schrum.de/shop/de/Jagd...treme.html

7. Knæk og bræk
Hvis du har yderligere spørgsmål til mine oplevelser med import af våben fra Tyskland og Sverige, er du mere end velkommen til at skrive i denne tråd (lad os holde dialogen åben, så alle kan få gavn af eventuelle spørgsmål og svar).

Venligst

Blackjack

Flyttet af Kima
Jeg kan tilføje at importerer du et våben fra Tyskland (eller et andet land) til min politikreds (Syd og Sønderjylland) så vil damen på våbenkontoret have at man kommer ind og viser den frem så hun kan kontrollere pibelængde, totallængde og nummer endnu engang. Hun stoler ikke på nogen - heller ikke på bøssemagerens underskrift om at han har slået nummer i de våben der kommer uden nummer.

Måtte du osse hen på våbenkontoret og vise våbnet ?

--
mvh M@X 2.0
Boltlift - or bust...
[Image: patch7.gif][Image: rav.gif]
Time weighed heavily on the craftsmans shoulders whispering
Compromise!

No true craftsman ever listened!
Også her- på våbenkontoret og vise våbnet frem
Det står der faktisk på enhver importtilladelse at det skal. De skal vel lige kontrollere at den ikke er bæltefødt eller lignende.

CP
"Kryogenbehandling af riffelpiber-det virker"
da jeg købte riffel hos Frau Schrum fik jeg et problem med betalingen: de modtog hverken visa eller MasterCard.
efter en ukompliceret samtale med fruen fik jeg så lov til at overføre pengene ved hjemkomst.
kunne de tage vores plastic nu ?

mvh
Strom, naturgænger
OT: Beklager at jeg indledningsvis postede det falske sted.

Frau Schrum fik en kontooverførsel, da jeg bestilte våbnet. Om man kan betale med kort nu, ved jeg ikke. Det var ikke relevant for mig i forbindelse med købet. Jeg er overbevist om, at jeg kunne betale med Visa/Dankort eller Mastercard i butikken, da der var terminaler.

Jeg har endnu ikke været på våbenkontoret, eftersom jeg kom hjem på en weekendag. Dog er importtilladelsen udfyldt og indsendt til dem. På min importtilladelse står der, at man skal kontakte udstedende myndighed efter indførsel. Om det dækker personligt fremmøde, er åbent for fortolkning. Selvfølgelig kan man vælge den idiotsikre metode og bare gøre det (som jeg gjorde hos Bundespolizei ved grænsen), men det står ikke specifikt, at politiet skal lave fysisk kontrol af det indførte våben. I hvert fald ikke på mit papir. Jeg forespørger lige hos dem, om det er nødvendigt med personligt fremmøde. Det er en af de små irriterende ting der opstår, når mange forskellige pastorater skal forkynde bibelen ud fra deres eget verdensbillede :-)

Fysisk kontrol... det virker som absurd anvendelse af begrænsede ressourcer, for så skulle man vel også stille med sit lokalt indkøbte våben, når man skulle have lavet europæiske våbenpas. Politiet skal heller ikke se riflen, når man køber den inden for landets grænser - ej heller når det importerede våben skal indskrives i våbenpasset.