Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Tilfredse med nyt våbenforslag
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Fornøyd med nye våpenforskrifter

Skogeierforbundet sier seg godt fornøyd med forslaget til nye våpenforskrifter som har vært ute på høring, og mener dette er et godt utgangspunkt for et regelverk for sivil våpenhåndtering her i landet.

Spesielt hilses velkommen forslaget om at alle registrerte jegere uten omfattende saksbehandling, skal få anledning til å kjøpe jaktvåpen innenfor en fastsatt våpengarderobe på åtte våpen. Dette vil innebære en forenkling og avverge forskjellsbehandling av søkere mellom de forskjellige politidistriktene, mener Skogeierforbundet.

Det foreslås også at man nå må anskaffe sikkerhetsskap fra første våpen.

- For de aller fleste innehavere av skytevåpen er dette fullt ut akseptabelt, sier Skogeierforbundet. - Men for ungdom som enten prøver seg som skiskyttere eller konkurranseskyttere i en eller annen kategori, kan krav om FG-godkjent sikkerhetsskap fort bli en så betydelig merutgift at de fleste velger å satse på en annen fritidsaktivitet.

Derfor mener Skogeierforbundet det er viktig at det gis mulighet for å oppbevare våpen hos en annen våpeninnehever som har godkjent sikkerhetsskap.

- Dessuten må det gjennom veiledning og informasjon orienteres om at det er tilstrekkelig at én vital del av våpenet oppbevares i godkjent FG-skap, og at det dermed er tilstrekkelig med et mye mindre og langt billigere skap, sier Skogeierforbundet.

Skogeierforbundet forstår også forslaget til nye forskrifter slik at det vil være en noe smidigere adgang til å oppbevare jaktvåen i en hytte som skogeieren leier ut til et jaktlag under høstjakten. Det har vært stor usikkerhet rundt forståelsen av dagens forskrift på dette punktet.

Spørsmålet om etterregistrering av hagler ervervet før 1990 har vært utredet og vurdert ved flere anledninger.

- Vurderingene har gått på at dette vil kreve mange arbeidstimer for politiet, timer som kunne vært anvendt bedre til annet kriminalforebyggende arbeid. Når det likevel foreslås en slik etterregistrering, har vi ikke spesielle innvendinger mot det, forutsatt at dette er kostnadsfritt for våpeneier. Blir en slik registrering avgiftsbelagt, er vi redd at mange vil unnlate å registrere sine gamle hagler, og da er man like langt, sier Skogeierforbundet.

Norsk Skogeierforbund

Mvh
Kim

Jeg er ikke fejlfri,men det er så tæt på at det skræmmer mig.