Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Carl Gustaf 2000
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Håber I kan hjælpe lidt med info om Carl Gustaf 2000.Har erfaret at de fås i Mk1 og Mk2 hvor Mk2 skulle være at foretrække, men hvordan kender man forskel (vist nok noget med serie nr.)Ved ikke om der også er andre kendetegn. Vil også gerne hører erfaringer,godt/skidt om denne riffel.

Mvh S
Hej S
Jeg har haft en CG 2000 mk2.
Riflen blev købt fra ny, i kaliber 30.06 jeg havde denne et par år og solgte den idet jeg syntes at mit liv ville blive bedre med en helkæp :-)
Riflen blev solgt med et rulle aftræk ??? - dette var ikke lige mig, dette blev udskiftet med et aftræk med snelle.
Jeg husker at riflen var meget præcis, og ikke speciel kræsen.
Mvh.
cgj
Hej cgj
Tak for svar.Ja rulle aftræk???? Det har jeg læst om. Faktisk har jeg ikke prøvet at ha en CG 2000 i hænderne, men den har fanget min
interesse,og efter hvad jeg har kunne finde ud af skulle den være en rigtig god gedin skyder. Fin tilpasning og kram hele vejen igennem.
Måske du kan forklarer lidt mere nøjagtig hvordan sådan et "rulle" aftræk virker i forhold til et almindeligt trykpunkt aftræk.
Har du nogensinde fortrudt at du solgte den?

Al viden er jo "guld" når man er ved eller inden man køber sådan en fætter, så tak på forhånd. Vh S
Hej Win101,

Jeg har en CG 2000 mk2, med NP.Nielsen pibe skifte og en ny klods. Den er født med 30-06, så er der købt 25-06 og 270W pibe til. Aftrækket er perfekt. Og 30-06 skyder rigtig godt.

Prøv evt. at søge på CG 2000, den har været oppe og vende flere gange.

Plus: Godt håndværk, god låsegang og god pibe.

Minus: Det er næsten umuligt at skaffe ekstra magasiner og hvis låsen ikke er fuldt bedded er den meget følsom overfor tilspænding af bolte/skruer.

Min legekammerats CG 2000 i 7x64 står hos Våbensmeden til 7,800 kr. Den riffel kan jeg anbefale når det gælder vedligehold og skydeegenskaber (hvorfor han solgte den må guderne vide).

mvh Thorlak

Correct first shot placement, the rest is bullshit!
Hej Thorlak
Tak...Kan se du også har været der selv. 7x64 og 7,8x1000 lyder jo egentlig godt nok men desværre er jeg links skytte så..øv øv, meeen ved også hvor der står sådan en i 308....heller ikke dårligt.

Med fare for at blive kaldt landsforræder eller det der er værre, så må jeg indrømme at S&L Victory måske må vige pladsen for CG 2000. Lyder det tåbeligt,de minder jo faktisk lidt om hinanden. Victory er aldrig blevet hvad jeg havde håbet og forventet pga. af det som er skrevet i mange andre tråde....kort sagt fed riffel, men aldrig lavet rigtig færdig. S
Hej S
Det var vist meningen at aftrækket skulle kunne foretages i en glidende bevægelse.
Rulleaftrækket og jeg blev dog aldrig gode venner...
Jeg syntes at det gik for stramt og justering var ikke mulig, derfor blev det udskiftet.
Jeg syntes at riflen var lidt klodset og tung - derfor faldt valget på en fuldskæftet da denne kun blev brugt til skovjagt.
Det bliver spændende at høre hvad du beslutter dig for.
Mvh.
cgj