Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Riffel nr. 2
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Hej forum

Jeg har for nylig anskaffet mig en ny riffel. (steyer lux fuldskæftet med en lille kahles kikkert kal. 6.5x57[:p]). Det er meningen, at den skal erstatte min nuværende 6.5x55. Jeg tror imidlertid ikke, at jeg kan få noget nævneværdigt for min gamle riffel, så jeg overvejer at beholde den (hvilket også vil gøre træningen væsentlig billigere[Smile]. Spørgsmålet er, hvad jeg skal vælge, hvis jeg vil have en ekstra pibe til den (altså få lavet veksel system). Hvad er jeres forslag ? jeg ville gerne selv have en 8x57js da 6.5 eren efter sigende er lige klein nok til elg og svin. Dertil kytter sig nogle spørgsmål: Passer bundstykket eller skal jeg så have nyt ? Er de to kal. for tæt på hinanden ?.
Selv om jeg skyder meget, med hagl ca. 6000 skud, med riffel ca. 100 skud og ca. 300 skud med salonriffel (rågeregulering) om året må jeg desværre erkende, at jeg er en smule rekyl skræk (jeg har tendens til at mukke i skudet, hvilket selvfølgelig er værst når der er tale om skud til stillestående mål.).
Dette afholder mig fra at vælge 9.3x62. Er det bare noget pjat eller ?
Kan jeg eventuelt imødegå rekyl problemet ved, at få indlagt en rekyldæmper i skæftet ?
Jeg skal måske lige fortælle, at min gamle riffel er bygget på en mauser 98 lås med en otterup pibe.
Hvis nogen ved, hvad udgiften til sådan en operation er, må de meget gerne skrive det. Det gælder naturligvis også, hvis nogen evt. kan anbefale et sted, at få det gjort.

Henrik

PS: God jul
Hej hsh

Du kan dæmpe meget med en accubrake, her kan du se tallene for en weatherby, men den procentvise reduktion af rekyle er nok den samme,
men her er en oversigt over efekten af accubrake og de forskellige rekyler
rekylen på en 9,3-62 er langt unde en 375 HH

mvh skipper

[Image: recoilweatherby.jpg]
[Image: recoil1.jpg]
[Image: recoil2.jpg]

skipper
378 Weatherby - The MAGNUM'S MAGNUM
http://www.weatherby.dk
Som skrevet andet steds på disse sider har jeg næsten fjernet rekylen fra en 30-06 med en mundingsbremse - så mon ikke bare det er løsningen? Jeg har ikke selv skudt med rekyldæmpere i skæftet - men jeg må indrømme at jeg ikke har meget fidus til dem....:-)

En ny pibe til din mauser koster vel 12-1400,- for en Lothar-Walther pibe. 500,- for at skifte pibe, kontrollere lukkeafstand og lidt tilpasning i træet. 400,- for en gang brunering af pibe. 500,- for en mundingsbremse (tilpasset det valgte kaliber) og gevind i piben. Så et bud kunne være 2500 - 3000,- for en komplet operation. Men det kan naturligvis kun komme an på en konkret vurdering ud fra dine ønsker, riflens stand, pibe type m.m. Men jeg kender en der vil lave det til dette - du kan lægge en PM hvis det bliver aktuelt.

En 6,5x55 er lidt større i patron bunden end f.eks. en 8x57, 308 m.m. men jeg ved ikke om det i praksis giver problemer - jeg tror det faktisk ikke. Alternativt skal du have et nyt (brugt) bundstykke til en 500,-

MVH
Henrik
Hej Henrik

Tak for dit svar.
Som jeg læser det du skriver er "tilbudet" ikke et veksel system.
Kan det ikke lade sig gøre, eller er det for omkostningsfuldt at lave ?
Med hensyn til aktueliteten, så er det ikke noget jeg skal have lavet de første to-tre timer, men gerne inden for overskuelig fremtid.

Henrik
Hej Skipper

Tak for dit svar.
Som det fremgår af skemaet, bliver jeg nok, hvis det ender med en 9.3x62 nødt til at gøre noget drastisk ved rekylen, da jeg ikke tror jeg magter mere end dobbelt så meget rekyl som i 6.5x55 eren.
Men hvis reduktionen, som det fremgår af skemaet for kal. 416, kan reduceres med mellem 40 og 50 % er det da inden for rækkevide.

Henrik
Hej hsh

Rekyle er noget man kan vende sig til, med at træne.
Jeg har en 6.5-57 og jag fik min .300 weatherby med en rekyle på 39 (9,3-62 ligger på 29) syntes jeg den kraftig, men efter 100 skud med den syntes jeg min 6.5-57 var en salonriffel. Jeg har senere fået en en .378 weatherby (rekyle på 71) den er jeg ved at vende mig til, for den sparker og har en har lang kiggertafstand.[Big Grin] (leupold)

Men syntes at du skulle prøve en 9,3-62 riffel, så ved man bedre hvad man går ind til.

skipper
378 Weatherby - The MAGNUM'S MAGNUM
http://www.weatherby.dk
Hej igen
Nej det var ikke et vekselsystem. Jeg ville ikke vælge sådan en løsning. En standard mauser K98 system koster omkring 500,- og et skæfte kan du få for omkring 1000,- og opefter. Så jeg tror at prisen for et vekselsystem bliver dyrere end at lave to rifler. Med mindre du med vekselsystem mener at du blot skruer piben ud og en ny i....:-) For det er ikke så enkelt - de siddder som regel godt fast - og træf punktet vil helt sikkert ikke være det samme igen. Men hvis nogen har en smart og billig metode til at lave vekselsystem på en 98´er hører jeg gerne om det.... Man kunne måske lave gevindene en smule løsere, save skæftet over, montere en eller anden form for låsemekaniske mellem de to skaæfte dele og montere "forskæftet" på løbet.... Men jeg tvivler på at du kan skifte uden at skulle indskyde alligevel - og så ryger ideen....
Held og lykke med projektet....:-)
MVH
Henrik

Citat:quote:

Originally posted by HSH

Hej Henrik

Tak for dit svar.
Som jeg læser det du skriver er "tilbudet" ikke et veksel system.
Kan det ikke lade sig gøre, eller er det for omkostningsfuldt at lave ?
Med hensyn til aktueliteten, så er det ikke noget jeg skal have lavet de første to-tre timer, men gerne inden for overskuelig fremtid.

Henrik