Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Friture gryde til brunering?
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Jeg plejer at sende ting til brunering ud af huset, men jeg kunne godt tænke mig at kunne brunere smådele, låse, pistoler m.m. Jeg har ganske vist et stort kar med gasbrænder, men synes ikke at det kører optimalt.... Derfor tænkte jeg på at bruge en elektrisk friture gryde (!) til dette.... er der andre der har prøvet? Elgiganten har en i rustfrit stål med et flade mål på 27 x 41cm som lyder ok. Den har indbygget termostat som jo kan kombineres med et eksternt termometer idet mange salt opløsninger er ret kritiske mht. temperatur.

Det er ganske vist en lidt underlig ide - men mon det vil virke? Holdninger og gode ideer efterlyses...:-)

Og nej, jeg skal nok lade være med at bruge den i køkkenet bagefter....:-)
MVH
Henrik
hej hvk

jeg er jo miliøfreek så jeg har købthttp://www.thomsen-co.dk/default.asp?ID=139
tryk på knappen hvor der står kold brunering (det hedder black-king )
det virker fint

Hilsen:
Hatting

Be aware of the man with only "one" riffel
man er vel jysk
Hej Hatting
OK - jeg troede egentlig ikke at det virkede. Prøvede det for en del år siden og synes ikke resultatet var godt nok. Jeg synes det blev en smule "grynet". Men tak for tippet.

Jeg tror nu jeg holder mig til noget varmt. Jeg kommer fra landet af og troede egentlig at "miljø" det var når man gravede tingene ned.....:-)

Jeg har tidligere brugt DEWE fra samme firma med godt resultat. Jeg har også brugt "slow rust blue" med godt resultat. Men især med DEWE synes jeg det er svært at styre temperaturen med gas. Især når det kar jeg har kun indeholder 1½-2L væske.

Men hvis ikke nogen har prøvet friture gryden bliver jeg jo nødt til at være den første....:-)
MVH
Henrik
Hej HVK

Du har ikke det store behov for en termostat.

Hvis din saltkoncentration er korrekt ligger kogepunktet netop hvor det skal.
Det du har brug for er et korrektvisende termometer. Så styrer du temparaturen ved at tilsætte mere vand, hvis badet er blevet for varmt.

Rent vand kan jo ikke presses over 100 grader og tilsætter du dine kemikalier korrekt, kommer du op på det rigtige kogepunkt omkring 135-140 grader. (Hvis det er det det skal være)

--
mvh M@X.
DRALF champion 2005.
The first one ever.

[IMG] http://photobucket.com/albums/v487/416ta..._Pokal.jpg [/IMG][Image: Afslret.jpg]
Hej M@x
Ja du har ret. Jeg synes bare tidligere at det har været svært at holde temperaturen da jeg har haft meget lidt væske i badet. Og min brunering har altid foregået i et skur med træk - det har vel også medvirket lidt til det..... jeg synes ikke jeg ville have vanddamp i de mængder sammen med min drejebænk, fræser m.m. Så jeg tror mine tidligere problemer skyldtes følgende: ufiltreret væske, forkert koncentration grundet fordampning, varmetab ved nedsænkning af store emner samt træk.

Og så har jeg jo altid el på lager og aldrig gas....:-) Nej, det kan også være, at jeg bare er ved at overbevise mig selv om at købe noget nyt at lege med.
MVH
Henrik
Frituregryde og digitalt stegethermometer virker fint! Det har vi nu kørt med til smådele i nogle måneder uden problemer.

[center][Image: gandalf2.jpg][/center]

Assumption is the mother of all ****ups... and anything is possible if you don't know what you are talking about.
Jeg har prøvet både Black-King og en række andre.

Min erfaring er at det ikke holder, men med det ordentlige forarbejde kan det give et fint resultat, der skal dog arbejdes MEGET for at få et fint resultat.
Jeg har lavet en af mine salonrifler 100% fra blank metal med et pasta produkt(Kan ikke huske navnet, men var det bedste af de 4 produkter jeg kunne få lokalt)
Jeg skulle koldbrunere ca. 8-10 gange, inden jeg fik en jævn og ens farve, som jeg var tilfreds med.

Lige nu arbejder jeg med "Blue Wonder" coldbrunering, men har ikke haft tid til at lave mit projekt færdigt.
Dette produkt virker indtil videre som om det er mere slidstærkt en Tetra Gun Blue og Outers Gun Blue, samt de 2 andre, som jeg har prøvet, men ikke husker navnet på.
http://www.bluewonder.us/

Glædelig Jagt fra Grønland

Jesper Rex
E-mail: jrex@ofir.dk
Husk den må ikke være af alu, den mindste ridse i teflonen giver et hul i gryden.
Derefter en kortslutning pga. af salt (natriumsalt)
Er prøvet !!!!

hilsen Steen