Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Sako finnbear 30.06 hvad må den koste?
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Skal ud at kigge på sådan en riffel fra 75. Den er i følge sælger som ny og har ikke skudt over 40 skud. Kikkerten er noget bras kan jeg se på billederne og motagerne ser ud til at være weaver. Så det er som sådan kun riflen der repræsentere en værdi (i mine øjne ihvertfald) Sælger forlanger 4500 kr. Er det ublu?
Den er da ikke slidt op af skydning, så hvis den har været opbevaret tørt, og fået lidt olie en gang imellem så der ikke er rust nogen steder, vil jeg næsten mene at prisen er rigtig. Man kan da godt prøve at slå 500 kr. af, men det skal ikke være afgørende for om handelen bliver til noget eller ej.

Jeg har selv anskaffet en gammel Sako som "arbejdsriffel". Man får efter min mening et godt og pålideligt stykke værktøj uden moderne dikkedarer som løst magasin og pibeskift. Til gengæld er det en riffel der altid vil fungere efter hensigten når det gælder, og det er meget værd.

M.v.h. Lasse AKA Legolas(se).

Ikke mærket, modellen eller materialet.
Men præcisionen er ambitionen!
[Image: ajbutton.gif]
Jeg har lige set en Finnbear på nettet til 2900,- hvilket må siges at være ekstremt billigt.

Prisen på den Sako du nævner er ikke helt hen i skoven, hvis den er så pæn som sælger siger.

--
mvh M@X 2.0
Boltlift - or bust...
[Image: patch7.gif][Image: rav.gif]
Time weighed heavily on the craftsmans shoulders whispering
Compromise!

No true craftsman ever listened!
Jeg købte i foråret en aldersmæssig og brugsmæssig lign. model i 270win, dog hos en forhandler til sammme pris som du er blevet tilbudt. Synes generelt de ligger for højt brugt på dba osv. Eftersom du har ikke forhandler garantien. Ville jeg hvis var dig på 4000 eller derunder, medmindre du virkelig føler for det. 500 er jo i sammenhængen, som lassescout er inde på, et mere eller mindre ligegyldigt beløb.

Knæk og bræk
Mvh
Anton
har lige set riflen og handlet. Riflen er som ny. Det er en sporter. Kikkerten er en Nikko Stirling 3-9*32...så hvis der er en der mangler en kikkert og har en dåse slots i overskud......Montagerne er iflg. sælger originale...men det er ikke optiloc... de ryger af og ægte optiloc kommer på når jeg finder nogen eller også er der noget med at Leupold laver nogen,...?. Sporet i låsestolen er svalehaler. (tror jeg man kalder dem ;-))
Der fulgte 40 Norma blyspids og 40 RWS kegelspits med...Nu skal jeg bare have fundet en kikkert...kanonen skal bruges til en trykjagt eller to (forhåbentlig mange flere) om året samt en tur i vakkøje (tror jeg det hedder efter møffe)
prisen er et issue: derfor tænker jeg selv Leupold VXR 3-9x40 german dot 4. Når jeg sidder efter møffe har jeg en LED lygte på - så derfor er det vel begrænset hvor meget der er behov for fin tysker optik eller hvad?? Den sidste gris jeg skød ved hjælp af lys var på min kære gamle Mauser med en S&B 4-16x50 kikkert på. Jeg kunne sku ikke se noget i kikkerten med opdagede først svinet da den åd af æblerne [Big Grin]...og da jeg tændte lygten naturligvis. Når man tænder grisselampen så kan det vel være ligemeget med en suveræn optisk kvalitet eller hvad? (PS: jeg får det vist til at lyde som om jeg har skudt i tonsvis af grise om natten men har kun skudt en[:I]) Så lidt vejledning og ikke mindst erfaring er kærkommen [Smile]

Handlede forøvrigt til 3800,-
joooo de er vist originale de montager kan jeg se på nettet.....4 ligekærv skruer i toppen og en stor ligekærv i siden
Jebs, det lyder som originale Sako montager. De kan justeres sideværts.

--
mvh M@X 2.0
Boltlift - or bust...
[Image: patch7.gif][Image: rav.gif]
Time weighed heavily on the craftsmans shoulders whispering
Compromise!

No true craftsman ever listened!
Det er sa... en ok pris. Der er vel ammo for ca.1200,-, de originale Sako stålmontager handles gerne til ca. 400,- og kikkerten er faktisk en udmærket salonriffelkikkert (som jeg gerne vil købe og også give lidt mere end en kasse Slots)(får man ikke 3 ks. for en hund?[Big Grin])
Det vil faktisk sige du har givet omkring 2000,- for selve riflen[:0]
Tillykke - tillykke - ikke hver dag man laver den handel.

CP
"Kryogenbehandling af riffelpiber-det virker"
Hvis den originale montage er til 1 " mellemrør kan jeg godt bruge den.

M.v.h. Lasse AKA Legolas(se).

Ikke mærket, modellen eller materialet.
Men præcisionen er ambitionen!
[Image: ajbutton.gif]
@poulsen
måske off topic, men alligevel...

Som jeg læser dit indlæg, har du monteret en lygte på din riffel som du bruger til at skyde svin på anstandsjagt? Du skriver ikke hvor du jager svin, men jeg gætter på Sverige.

Med forbehold for at der er kommet ændringer til svensk lovgivning, vil jeg blot gøre dig opmærksom på at du i bedste fald befinder dig i en gråzone (sandsynligvis ikke en gråzone, men ulovligt) ved et sådant brug af lys monteret på riflen. Jeg skal ikke agere "Jørgen-betjent", men bare til oplysning, hvis du nu (som mange andre jægere der besøger den skydebane jeg også bruger)tror at det er en fuldt ud lovlig metode.

Jeg husker en tråd herinde omkring brug af lys i Sverige med lovhenvisninger, men jeg er åbenbart "søge-spasser" for jeg har ikke lige kunnet finde den Wink