Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Ny EU regel om salg af vildt
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Krav om yderligere uddannelse af visse jægere

Dato: 01/01-2006
Fra i dag tages EU-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 853/2004 (hygiejne- forordningen for animalske fødevarer) i anvendelse, og det betyder skærpede krav til uddannelse af enkelte jægere.

Forordningen fastsætter nemlig krav om at jægere, der driver jagt med henblik på markedsføring, skal uddannes, jf. bilag III, afsnit IV, kapitel I. (Kravene fremgår af bilag A).

– Det fremgår af hygiejneforordningen for animalske fødevarer, at personer, der nedlægger vildt med henblik på markedsføring, skal have kendskab til vildtets patologi og til produktion og håndtering af vildtlevende vildt. Det fremgår endvidere, at det er tilstrækkeligt, at én person i et jagtselskab har den viden. Det er således ikke alle, der går på jagt, der skal gennemføre uddannelsen. Et jagtselskab skal blot sikre sig, at mindst én person i selskabet har den nødvendige viden, understreger Inge-Lis Kyllesbæk Andersen, Kontor for mikrobiologisk fødevaresikkerhed, hygiejne og zoonosebekæmpelse, Fødevarestyrelsen

Ifølge EU-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 882/2004 (kontrolforordningen), artikel 31 skal primærproducenter, der producerer produkter til fødevarer, registreres. Inge-Lis Kyllesbæk Andersen forklarer, at jægere er at betragte som primærproducenter, når de leverer nedlagt vildt enten direkte til en detailvirksomhed eller til en vildtbehandlingsvirksomhed. Jægere kan dog levere et mindre antal stykker vildt til detailvirksomheder, undtagen restauranter, kantiner, institutioner o.lign., uden at være registreret i fødevareregionen.

Fødevarestyrelsen har holdt møde med brancherne med henblik på en afklaring af uddannelsens indhold og omfang, og hvordan det i praksis kan gennemføres.

Du kan holde dig opdateret om de nye krav på Fødevarestyrelsens hjemmeside
MSJ

Jæger

Mvh
Kim

Jeg er ikke fejlfri,men det er så tæt på at det skræmmer mig.