Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Advarsel: muligt svindelfirma
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
I oktober måned var der en helsidesannonce i Jagt Vildt & Våben angående et konkurssalg af optik i high end-klassen.

Jeg har været i kontakt med virksomheden, der angiveligt står bag salget af konkursboet fra en fransk virksomhed.

Efter at have skrevet med dem, modtaget materiale og talt i telefon med en repræsentant fra firmaet, har jeg opdaget flere ting, som indikerer, at der er tale om svindel. Jeg har ikke det endelige bevis, men der er nogle indikatorer.

Virksomheden kalder sig Clerk & Partners og anvender et domæne til sine mails, der leder en ind på en mærkelig click-booster-side, der intet har at gøre med seriøs advokatvirksomhed. Tjek evt. selv: http://www.clerk.com

Repræsentanten kalder sig J. P. Clerk, men det er ikke muligt at finde yderligere information om vedkommende eller andre personer fra brevpapiret - hverken via google, de hollandske gule sider eller andre sites. Dog har jeg fundet en side, hvor henvisningen til Clerk & Partners referer til en J. M. Clerk.

Når man går ind og kigger på meta-data på de fremsendte .pdf-dokumenter, varierer navnene også, ligesom navnet på mailen, de skriver fra, pludselig staves anderledes; nemlig 'clerc' i stedet for 'clerk'.

Det er kun mulig at handle via bankoverførsel.

Men mest interessant er det, at det advokatfirma, som de påstår at være associeret med, ikke kender til dem. Advokatfirmaet hedder Bird & Bird (http://www.twobirds.com) og eksisterer. Jeg har været i kontakt med deres danske afdeling. De kendte intet til Clerk & Partners, ligesom de navne Clerk angiver på brevpapiret ikke dukkede op i deres outlook-system, hvilket de ville gøre, hvis de var registreret i systemet eller der var sendt mails til dem.

Derfor: pas på, hvis I forventer at gøre en god handel med firmaet fra reklamen. jeg siger ikke, at det ER fup, men der er mange indikatorer.

Hvis andre har viden om virksomheden, hører jeg gerne herom.

Jeg har uden held forsøgt at få hul igennem til Jagt Vildt & Våben for at høre, om de kan kaste lys over firmaet.
Internethjemmesiderne kan sikkert scannes i en "WHO-IS"-database (bare google "who is").

På Google kan man af og til se en trustrating - og i Who Is databasen kan man se hvor længe sitet har været oppe og løre, og hvor længe det kører til.
Det gør jeg gerne med nogle af de tilbud fra østen som ser lidt for gode ud.

Og man kan ofte se hjemmesideudbyderen der benyttes også, hvor man kan kontakte dem med sin mistanke.

Det kan advokatfirmaet evt gøre, for at blive disassocieret fra det forehavende.

Polarbears walk a lonely path..

But we sometimes do kick back, relaxes and downs a beer. =o)
@Happy.. takker. Jeg har allerede lavet en allwhois på http://www.clerk.com, men den henviser bare til et amerikansk mediebureau, som "J. P. Clerk" har en email-konto hos. Kontaktnummeret til Holland kan ikke spores, adressen i Holland giver umiddelbart ikke nogle spor til firmaet og twobirds.com, der er et rigtig firma, kender ikke til http://www.clerk.com eller Clerk & Partners.