Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Indberet ringmærkede fugle på nettet
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Ringmærkerdata på nettet

En jæger fra Årslev stod efter en vellykket havjagt for nylig med en ring fra en edderfugl og spekulerede på, hvor det nu var, ringen skulle sendes hen.

Efter et klik ind på Zoologisk Museums hjemmeside fandt han ud af, at kuvert og frimærke ikke længere er nødvendige. Det er faktisk blevet muligt at indrapportere fundne ringe direkte via internettet.

Det er Ringmærkningscentralen på Zoologisk Museum i København, der har oprettet en funktion på deres hjemmeside, hvor man selv kan aflæse og indtaste sit ringfund, og på Ringmærkningscentralen er man godt tilfredse med den modtagelse, som ordningen på hjemmesiden har fået:

- Vi oprettede siden for et halvt år siden, og selv om vi ikke har reklameret med den, oplever vi alligevel en stigende brug af den nye og enklere mulighed, fortæller projektkoordinator Jesper Johannes Madsen fra Ringmærkningscentralen.

Der sættes mellem 70.000 og 100.000 ringe på fugleben i Danmark hvert år.

Står man efter jagten med en af disse ringe i hånden, er det altså blevet lettere at tage næste skridt til gavn for forskningen,
- Jeg tror, man ville få mange flere tilbagemeldinger, hvis flere kendte hjemmesiden, lyder det fra strandjægeren, der derfor anbefaler andre at bruge siden http://www.zmuc.dk/VerWeb/ringing/ til indberetning af ringfund.

Mvh
Kim

Jeg er ikke fejlfri,men det er så tæt på at det skræmmer mig.