Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Fjernelse af bordpladeolie
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Vil lige høre om der er nogle der har et par fif. Jeg er den glade ejer af en beretta 682 gold e som jeg skyder meget med. Den blev jeg rådet til at bekendt at bruge bordpladeolie, da jeg ville friske den lidt op. Det virker som at den ikke er hærdet ordenligt op, Det ser ud a h....... til. Hvad er det bedste middel til at fjerne alt det gamle Olie? Ved godt der er mange tråde omkring et emne. Men kan man fjerne f.eks. tru-oil på samme måde som lindolie? (ovnrens osv.) At olien hærder op er vel ikke det samme som en lak. Vil gerne slippe for at skal til at pudse for meget i det[8D]

A. Westergaard
Har den suget meget ?

Sidder det kun i overfladen kan 3dobbelt salmiak eller acetone nogle gange klare det. Good old Larry fra Midway holder sig ikke tilbage fra at stille skidtet i en spandfuld acetone og lade det trække for at hive olien ud - hvis det sidder dybere. Den bliver dog i sagens natur noget bleg af det, men det plejer en almindelig gang skæfteolie eller tru-oil at kunne klare.

Ellers har jeg ikke andre forslag, når vi ser bort fra ovnrens, og den der larmende tingest i køkkenet, som konen gemmer beskidte tallerkener og bestik i [8D]

*** Jepsen :-) ***
[Image: ajbutton.gif] [Image: 529171_3631301428797_1517866452_n.jpg]
Hej!

Ovnrens! sprøjt ovnrens på, lad det sidde lidt, vask det af med lunt vand. Alt olien er så fjernet, og ny slibning og oliering kan startes.

Brodsgaard
Hej igen!

Kom lige i tanke om at beretta er olieret med olie der hærder op som en lak, derfor er bordplade olie en skidt ide da den kun ligger i overfladen og bliver en klistret masse, rens den af og giv din beretta truoil eller beretta olie.

Brodsgaard
Jeg kommer vel ikke udenom at jeg skal pudse den lidt med et stykke korn 1000

A. Westergaard
Hej!

For et godt resultat sliber du med vandslibningspapir korn 1000 sammen med olie, pas på dine netskærringer, tør overskydende olie af efter kort tid. hellere give mange tyndelag end at prøve og give et tykt lag, da det ender med en klistret grim overflade.
Brodsgaard
Gentlemen,

jeg har før brugt junckers bordplade olie, der hærder rigtig godt op og den giver et flor resultat.. Den fås ovenikøbet med valnød farve der giver en god dybde i behandlingen - kan blandt andet købes i Bauhauss

Mvh Finn

Mvh Finn
Jeg tror måske at det har fået et for tykt lag, den gang. Det er aldrig hærdet rigtigt op. Men nu har jeg (vasket/renset) forskæfte i acetone og bagefter pudset det op igen med korn 1000 sandpapir. Det har nu fået en ny omgang olie i et" tyndt lag" nærmere fem gange. Det ser rigtig godt ud syntes jeg.

A. Westergaard