Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Sølv til dansk trofæjæger
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Sølv til Zobel

Dato: 11/01-2006 Trofæjægeren Peter Zobel har rejst over det meste af verden, men der var ét trofæ, han manglede inden februar 2004: nemlig Kashmir Markhor, der er en af verdens mest sjældne væddere.

I området Chitral på grænsen mellem Pakistan og Afghanistan – det eneste sted på kloden, hvor dette dyr lever - lykkedes det ham at nedlægge et meget stærkt eksemplar i løbet af otte dages jagt.

Vædderen er efterfølgende blevet opmålt til 113 7/8 SCI point.

Trofæet har taget flere internationale priser, senest har det fået tildelt sølv for andenpladsen i den såkaldte Carlo Caldesi Award 2005, opkaldt efter en afdød, navnkundig italiensk trofæjæger.

Priskomiteen laver deres vurdering efter blandt andet hvor sjældent, det pågældende trofæ er, og hvor meget, der skal arbejdes for at få dyret nedlagt.

Vinder i konkurrencen, pakistaneren Saeed Ullah Khan Paracha, har også nedlagt en Kashmir Markhor, som fik godt fire SCI point mere end Peter Zobels eksemplar. Ud af de første fire pladser gik de tre i øvrigt til trofæer af denne vædder.

Den nu 69-årige Peter Zobel, som har jagtet trofæer over hele verden, er ikke i tvivl, da han bliver bedt om at udpege sit ypperste trofæ:

- Det er min Kashmir Markhor. Den sidste store, der er nedlagt, skød Rudolf Sand helt tilbage i 1983. Den er ét point større end min.

Zobels Markhor vil senere i denne måned få tildelt andenpladsen i den internationale safariklubs konkurrence.

Steinar



Mvh
Kim

Jeg er ikke fejlfri,men det er så tæt på at det skræmmer mig.
Ja den kære hr Zobel har uden tvivl haft mere udfordring med denne Markhor, end med sine tidligere ”bedrifter” med tvangsopfodrede, såkaldte ”top 10” bukke fra indhegningen. [xx(]'

Swift
Citat:quote:

Ja den kære hr Zobel har uden tvivl haft mere udfordring med denne Markhor, end med sine tidligere ”bedrifter” med tvangsopfodrede, såkaldte ”top 10” bukke fra indhegningen. '

Swift


Jeg kender ikke noget til Zobels tidligere bedrifter og egentlig er jeg også lidt ligeglad.
Jeg bragte det som en nyhed[Smile]ikke for at starte en diskussion om mandens moral.

Mvh
Kim

Jeg er ikke fejlfri,men det er så tæt på at det skræmmer mig.
Hvorfor ikke diskutere Hr. Zobels moral?

Det har vel egentligt intet med moral at gøre?

Jeg er ligesom Kima HELT ligeglad med hr. Zobels Guldbukke og hans "Kashmir Markor" det er sikkert en eller anden slags bjergged med nogen store horn... so what?

Nogen gange kan man åbenbart være så rig at man i virkeligheden er fattig... tænk at bruge så meget af det mest kostbare man har, nemlig TID på absolut at SKULLE have det største horn at hænge på væggen...

Jeg har desværre meget svært ved at forstå denne trang til at hænge store horn op på væggen... mine bukke, store som små, ligger i en kasse og samler støv...hver gang jeg kigger i kassen tænker jeg... jeg burde hænge dem op... så sidder jeg og kigger på dem og kan sjovt nok ikke huske meget om den største af dem.. Det var vistnok i Sverige... men den der lange tynde én, DET var en sjov jagt...
Så jeg har besluttet KUN at hænge dem op der minder mig om noget, både "dårlige" og "gode" jagter....

Kødet i fryseren.... DET er godt! Kun musene gider gnave i en opsats!

Når Hr. Zobel kigger på sin "Markor" gad vide om han så kan huske, sådan rigtigt, noget om de utallige "guldbukke"???

Hilsner
Dravis aka:FMJ
"Sapere Aude: Dare to KNOW!" Nu med .376Steyr
Originally posted by kima

Jeg kender ikke noget til Zobels tidligere bedrifter og egentlig er jeg også lidt ligeglad.
Jeg bragte det som en nyhed[Smile]ikke for at starte en diskussion om mandens moral.

[/quote]
Ja! det var nu ikke sådan ment. [Big Grin]
Men jeg føler i nogle tilfælde at jagt, efter min mening bliver en smule for trofæfikseret, således at man glemmer det fundamentale i jagten, nemlig jagt- og naturoplevelsen.

Men undskyld mit sure opstød. [:I]

Swift
Alt forladt[Big Grin][Big Grin]

Mvh
Kim

Jeg er ikke fejlfri,men det er så tæt på at det skræmmer mig.
Hr Zobel har fået skyld for meget, men han skal i hvert fald ikke have skyld for at skyde bukkene for unge.
At han så har haft muligheden for at gemme dem til de er store nok, kan jeg godt være lidt misundelig på.
Jeg tror at det mere er alderen og generne der giver store bukke end det er kraftfoder.
Der var engang en lokal jæger der havde et meget kritisk brev i "Jæger" angående opfodring af top ti bukke i Zobel's hegn, der forøvrigt var åbent fordi der går offentlige veje igennem. Læserbrevet var holdt i meget kritiske toner omkring moralen osv.

Skribenten modtog et brev fra Zobel, som inviterede ham til at komme til Tåsinge og sammen med skytten at køre rundt og se og høre hvordan de udvalgte de bukke der så lovende ud og "gemte" dem til de toppede.
Typisk 6-8 år. Kraftfoderet bestod kun af at der var opsat sliksten og råvildtet går kun til sliksten hvis de mangler mineraler - ellers får de hvad de skal have igennem planterne.
Det er der vel ikke noget galt i, andet end at man udsætter sig selv for misundelse.

Og jo, jeg er da misundelig. Hvis jeg på min jagt kun får mulighed for at skyde 1 års bukke fordi naboen ikke kan vente til de bliver ældre, så skyder jeg lige så gerne et smaldyr om efteråret. Det kan være lige så spændende og derfor har jeg ikke skudt en dansk buk de sidste 6-7 år.
I øvrigt har jeg det ligesom Dravis. Jeg hænger ikke ret mange af mine trofæer op. En enkelt gemse og en urkok er det blevet til.
Resten ligger og venter på den rigtige dag.

Jow, jeg er misundelig.

--
mvh M@X.
DRALF champion 2005.
The first one ever.

[IMG] http://img.photobucket.com/albums/v487/4...kaLogo.jpg [/IMG][Image: Afslret.jpg]