Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Lidt teori til dem der fifler med QL
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Her er et par knapper at skrue på når det ikke lige er at teori og virkelighed stemmer overens:

http://www.the-long-family.com/Tuning%20...esults.pdf
Citat:quote:

Originally posted by Kaffegrums

Her er et par knapper at skrue på når det ikke lige er at teori og virkelighed stemmer overens:

http://www.the-long-family.com/Tuning%20...esults.pdf



Har læst den og det er bullshit. At ændre kuglevægten eller burnraten for at tilpasse den kronograferede hastighed til den teoretiske svarer til at lave et tuschmærke på speedometeret ud for den viste hastighed på de fartmålere der står ved indfaldsvejene til byerne.

Hvis man ikke har adgang til kalibrerede kronografer, giver det ingen mening at fifle med kuglevægt og burnrate, når man ikke har nogen anelse om hvorfor der ikke er sammenfald mellem teori og fejlmålt praksis.
Skru i stedet for på "weighing factor" eller tværsnit af piben.

I øvrigt er jeg komplet ligeglad med om min "billige" kronograf rammer samme hastighed som QL. Jeg er mere interesseret i forskellen hvis jeg ændrer et parameter.

Hvis du er ude efter en korrekt hastighed til brug i ballistiske programmer, så skal du være opmærksom på at kugler med B.C. opgivet efter G.1 har en større fejlmargin end burnraten på krudtet kan være årsag til.
G.7 er den bedste variabel til brug i ballistikprogrammer. Det er bare ikke alle der håndterer G.7

--
mvh M@X 2.0
Boltlift - or bust...
[Image: patch7.gif][Image: rav.gif]
Time weighed heavily on the craftsmans shoulders whispering
Compromise!

No true craftsman ever listened!
Nu har jeg nyligt ladet med Rhino 22 som angiveligt er MRP men den bøtte jeg har er nogle % hurtigere og derfor har jeg korrigeret for Burn Rate. QL viste nogenlunde 3500bar hvor jeg fik blankt mærke i bunden af hylsteret og hastigheder der lå 6-7% over det forudsagte.
Husk du på at Bofors ikke garanterer bedre end der bestilles +- nogle få% og i alle lademanualer tages der forbehold for LOT til LOT variationer. Så helt hen i skoven er de nok ikke for os andre dødelige der ikke er så klog som du.
Jeg målte ca. 5m fra mundingen og på den afstand kan jeg ikke forestille mig at forskellen mellem G1 og G7 har det store at sige? Og det er jo heller ikke en faktor som QL interesserer sig nævneværdigt for.

Til syvende og sidst var det linkede ikke noget jeg prædker som værende sandt det var kun en oplysning til andre der som jeg ikke er perfekte til at bruge QL og som kan bruge info om de mere okkulte steder der kan justeres for at få teori og praksis til at stemme bedre overens.
Jeg er skam både dødelig og ikke særlig klog. Men jeg opfatter mig selv som udpræget praktisk begavet.

Hvordan kan du bedømme at en ny bøtte krudt er hurtigere end den gamle?
Og hvordan pokker er du i stand til at bedømme at lige netop din kronograf måler rigtigt. Er virkeligheden ikke den at kronografen har større afvigelse ved forskelligt lys end de tolerancer krudtet er produceret inden for ????? Jeg ved det ikke men når jeg har ladet et lot med samme indstilling, så kan jeg på 5 dage i træk måle 5 forskellige middel hastigheder, afhængigt at lys og temperatur.

Bofors gør rigtig meget ud af at holde ensartetheden i krudt der sælges i småbøtter til os dødelige. Det er de nødt til for at undgå at vi amatør-ladere kommer til skade fordi vi har fået fat i et hurtigt lot og ladningen var udviklet med et langsomt lot.

Der er 6 krudt parametre du kan skrue på. Hvordan ved du at det er "Ba" du skal skrue på ??? Hvad med at lege med "shot start pressure" i stedet. Eller "weighing factor"......

Og er hastigheden ikke ligegyldig - bare men ved om den går op eller ned og hvor meget den går op eller ned.

Men heldigvis lever vi i et "næsten" frit land og folk kan skrue på de parametre de vil.
Jeg opfatter blot muligheden for at ændre de 6 parametre til de tilfælde hvor man får et nyt krudt som ikke er på krudt listen i forvejen. Så kan man taste fabrikantens tal ind og tilføje den nye krudt til listen.

--
mvh M@X 2.0
Boltlift - or bust...
[Image: patch7.gif][Image: rav.gif]
Time weighed heavily on the craftsmans shoulders whispering
Compromise!

No true craftsman ever listened!