Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Politi og jagt
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Politi og jagt

11. januar 2006

Politiet ved ikke meget om jagt og jægere, og det behøver de heller ikke forklarer Hillerød Politi.

Hos politiet behøver man ikke vide meget om jagt og jægeres adfærd.

Hillerød.
Forleden omtalte vi her på siderne en episode der udspillede sig i sidste uge i Hillerød.
En jæger gik ind på sit skovrevir kort før solnedgang, med sin riffel over skulderen, og blev observeret og senere meldt til politiet som en mulig krybskytte.
Den historie fandt et par dage senere vej til den lokale avis, hvor den vagthavende politimand udtalte til avisen, at en enkelt jæger med en riffel med kikkertsigte var mistænkelig, da jægere sædvanligvis plejer at være flere sammen.
Sagen er nu afsluttet, da jægeren også læste avisen og selv henvendte sig til politiet for at få lukket for yderligere spekulationer om ulovligheder.

Politiets viden om jagt.
Vi har efterfølgende ringet til politiet for at høre om de finder behandlingen af historien korrekt, i og med der var tale om en lovlig jagtaktivitet og at den pågældende jæger er blevet mistænkeliggjort, alene fordi politiet ikke ved noget særligt om riffeljagt og jægeres adfærd i øvrigt.
Politikommissær Jens Børsting fra Hillerød finder ikke politiets håndtering af sagen og oplysningerne til den lokale avis forkerte. Politiet behøver ikke at vide noget om jagt og jagtlovgivningen specifikt, men sætter sig ind i sagen hvis det skulle vise sig at være nødvendigt, forlyder det fra kommissæren. I denne sag var det åbenbart ikke nødvendigt at sætte sig nærmere ind i hvilken adfærd landets godt 100.000 riffeljægere kan forvente at udvise i jagttiden.

Hunters Magazine

Mvh
Kim

Jeg er ikke fejlfri,men det er så tæt på at det skræmmer mig.