Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Nød lærer nøgen kvinde at spinde
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Og så er der en riffel i kaliber 17 Remington i skabet og det har skabt små-problemer med udstyr.
17 centerfire er .172" og der er i bedste fald yderst beskedent udbud af ekstraudstyr at finde på hyllerne. For det meste er det støv og billeder af Tordenskjold der er!

Så lidt hjemmefusk har set dagens lys.

Et lille sidespring: For år tilbage var forsvaret sparet så langt tilbage at det ikke kunne svare sig at have en dansk statslig ammunitionsfabrik mere. Og med rod i Mauser patron 1871 og dens Berdan oprindelse/hætte har vi af en eller anden grund også altid fremstillet militær ammo med Berdan hætte, nok mest på grund af tradition og ikke andet. Om ikke andet så ud fra devisen om; At når det fungerer så er der ikke grund til at ændre på det.

Og så et sidespring til den anden side: I dag får vi/forsvaret ammo fra laveste udbyder i udlandet og det betyder at nu er det 5,56 NATO med Boxer fænghætte, og messing der kan genlades som forefindes.

Sagens kerne: 17 Remington koster ca. 5kr/stk og er oprindelig baseret på .222 MAG hylstret. Et 5,56 NATO eller .223 hylster passer rimeligt godt og de er gratis hvis man altså gider bukke sig på skydebanen. Så det har afført et lille eksperiment, nemlig at size et .223 hylster ned til 17 Rem.

Der er to forsøg hvor jeg forsigtigt forsøgte at size fra .223 til .17, men ak, halsen kollapsede og gik i rullekrave som det ses på billederne. Så en stump .22LR pibe blev boret til .23" som en mellemstation. Et lille sidespring mht. netop den diameter: For år tilbage købte jeg en pose venstre-bor i UK med henblik på knækkede skruer og udboring af samme. Hvis nu boret bider så vil den knækkede skrue arbejde sig ud og ikke dybere i emnet, derfor venstre snoet.

Nå men det er nøjagtig .23" og et perfekt spring fra den originale hals der er .253" til den endelige der er ca. .200".
En tur i den og så i 17 Rem FL sizeren og ud kommer et færdigt hylster der "bare skal lades". Humlen er at hylstret er ca. 1.4mm for kort, men det går såmænd nok!
Mon ikke der er affyret ganske få milliarder af 38SPL som er 3mm for kort i et .357 MAG kammer og det ganske uden at der er opstået problemer? Skal der bruges lang messing så er det bare at skrubbe nogle sekunder i kammeret for at fjerne den carbon ring der vil/kan opstå.

Og for nu at være pedantisk så vil jeg også afgrate ildkanalen på indersiden. Men ak der var kun dyre og umulige stumper fra USA der kan skaffes hjem med samme sandsynlighed som at en familiepizza vil overleve et Vægtvogter-møde!

Så et $1 3mm pinolbor blev skåret midt over slebet til og sat fast i en bid stål. På med et håndtag og en justerbar ”stopklods”. Nu kan jeg gøre hvad jeg vil men det har ikke kostet over $75 og jg skal ikke vente syv lange og fem brede på at det kommer hjem. Nogen gange har jeg på fornemmelsen at de taper tingene fast på ryggen af en et-benet frø og søsætter den mod øst og så i øvrigt venter på at tingene skal gå deres gang!

Sidst men ikke mindst så er krudt tragte typisk ”kun” gearet til .22”, så sådan en fætter blev det også til.

[Image: R0011748_zpsfade2c9a.jpg]

[Image: R0011749_zps1dae28e3.jpg]
Fra toppen:
Originalt Remington 17 Rem hylster
5.56 hyslter færdigsizet i 17 Rem sizer
5.56 NATO hylster der hat været en tur i "mellem" sizeren
Original 5.56 NATO hylster
[Image: R0011751_zps0301cffa.jpg]

[Image: R0011750_zpsbd60bbf0.jpg]
Imponerende arbejde , du må have adgang til noget værktøj der ikke findes i et normalt "køkken" og god tid. Godt gået.
Mads