Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Hjælp til en gammel idiot
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Jeg startede på windows 3.1 og har passeret igennem 95 og 98 til XP.
Hver gang har det været muligt at få det til at se ud som det altid har gjort og det har jeg det bedst med.
Nu smutter NemId så i svinget til den 15 og det gør det jo ikke nemmere at handle på nettet.

Jeg har ingen smart telefon og får det aldrig så hele det tryk styrede app ræs er ganske sort for mig. Jeg bruger ikke sociale medier
og skal ikke have så meget som 1 bit liggende på en server der ikke i forvejen er på min harddisk. Så de apps der er i 8 er mig ganske ligegyldige og i bedste fald ubrugelige.

Mit problem er at jeg er pisket til at få et nyt styresystem og det er noget i retning af 8.1 for windows lukker for 7 support næste år.
Min nyeste PC er 7 år gammel og muligvis slet ikke kompatibel med 8.1 så det er jo bare super. Jeg kan bare ikke overskue at lære et helt nyt system at kende ud i de detaljer som er på rygraden med XP. Det vil være lidt som hvis Volvo byttede rundt på pedalerne og knapperne hver gang de skiftede model.

Så det store spørgsmål er om 8.1 kan opsættes så det tilnærmelsesvis vil være XP agtigt, at 8.1 så ikke kan emulere XP så jeg kan fortsætte med at bruge de programmer jeg har nu er en helt anden og sørgelig ting. Det kan 7 men som sagt så ryger supporten næste år.

Er løsningen at gå Linux?
Windows 8.1 ligner meget den klassiske XP, men det ér en ulv i fåreklæder. Det er ikke XP. Jeg savner også min Xp-maskine, men er tvunget over i Win 8/8.1... Og der foretrækker jeg klart 8.1 da man her har sit elskede skrivebord som basis, dog med alle app-funktioner på lur ved den mindste chance. Man kan også få 8.0 til at være sådan ved at installere et lille program.
Min arbejds-pc kører Win 7 og det er stort set som få.

MvH
Morten

[IMG] http://img.photobucket.com/albums/v603/S...rdlogo.gif [/IMG]
.22lr, .22wmr, .17hmr, .243Win, 6,5x55, .308Win, 9,3x62
Been There, Done That. What's Next?

Linux er for rigtige nørder, så det er nok ikke lige sagen.

Windows 8.1 har en knap (app) hvor du kan køre Windows 7 agtigt.
Men tro mig, Windows 8.1 er ikke så slem som den ser ud, lige som med alt andet nyt, skal man lige vende sig til det.

Dine programmer kan du nok godt vinke farvel til hvis de over 7 år gamle. Gør dit behov op inden du farer ud og køber ind.

Har lige købt en sådan til fruen:

http://www.proshop.dk/Baerbar/Acer-Trave...37382.html

og hun (der er teknisk ignorant) gør daglige fremskridt [8D]

Et godt råd: Kik hvad aftenskolerne tilbyder når efterårsprogrammerne kommer og meld dig til en øjeåbner. Det er ingen skam at erkende, at der er ting man ikke kan, men det er en skam ikke at gøre noget konstruktivt ved problemet, Tro mig, du er ikke alene, langtfra [Big Grin]

Held og lykke

Bo
Hej Kaffegrums

Linux vil ikke bringe dig nogen glæde, man skal være forholdsvis teknisk anlagt og finde glæde i at undersøge hvordan tingene hænger sammen og problemløse for at få nogen glæde af det OS (bemærk, jeg elsker Linux og diverse UNIX baserede OS herunder Mac, men det er ikke for alle).

Jeg er enig med Farmer i at du er nødt til at omfavne det nye og investere det der skal til for at du bliver fortrolig med det. Du kan overveje at kigge på Mac, mange finder det mere brugervenligt end Windows. Jeg tænker dog at siden du hører hjemme i Windows verdenen vil du have nemmere ved skridtet til 8.1 frem for at skifte til noget helt nyt.

Kast dig ud i det - gerne med hjælp fra et kursus som Farmer foreslår.

Mvh.
Anders
Supporten og opdateringerne af Win 7 skulle da først ryge i 2020.??

Polarbears walk a lonely path..

But we sometimes do kick back, relaxes and downs a beer. =o)
Jeg er enig med Happy-bjørnen

Det kan godt være at de holder op med at sælge Win7 næste år, men supporten fortsætter lang tid endnu(tænk på at WinXP først er stoppet nu).

Jeg kan godt forstå at Win8 kan virke lidt skræmmende, men den er ret fed når man lige vender sig til den :-)

Hilsen Kenneth

-------------------------------------------
Ruger 10/22 = :-)