Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Skafning i forsvaret
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Da jeg var inde i '84 havde vi det der lede Esprit foldekomfur der ikke kunne holde en hundebajs lun hvis det blæste det mindste. Og den der brune aflejring det efterlod på kogegrejet, ughhh!

Hvad havde man før?
Hvor lang tid skal vi tilbage før der ikke var skafning for enkeltmand men uddeling fra en Gulashkanon når folkene var i felten?

Jeg fandt hurtigt ud af at Spejdersport solgte den nu hedengangne Campingaz GlobeTrotter, se det var et godt lille sæt!
[Image: 1218746706-GT_unlit.jpg]
Og med lidt møje kunne det sagtens være i gasmasketasken.

Jeg ved at CF havde diverse småkomfurer fra Primus og Optimus brugt på gruppeniveau men det er ikke noget jeg har hørt om i forsvaret. Jeg mener at vide at vi havde noget brændervæsen der kunne skrues på en blå 2kg gasflaske men det blev ikke brugt da ingen gad vaske op.
---- Jetboil ---- [Big Grin][Big Grin][Big Grin]

Hilsner
Dravis aka:FMJ
"Sapere Aude: Dare to KNOW!"
"Do not adjust your mind, there's a fault in reality"
Jetboil var da vist ikke opfundet i '84 ;-)

Jeg har spurgt lidt rundt og fundet ud af at min ven der var hjælper på Centurion sagde de havde en 3kg Campingaz flaske med 2 blus. Senere da han blev forsyner sagde han at de altid havde messevogn med på øvelser.
Vi havde også en gasflaske med to brændere med på øvelserne. Den var standart-udstyr på den MAN lastbil der var tildelt hver gruppe i infanteri-kompaniet ( i Haderslev i 91-92) Det var i øvrigt kørerens opgave at lave mad. Derudover havde hver mand udleveret den der lille foldbare sprittabelet-brænder, men den blev ikke så ofte brugt.

Hilsen Ulrik
Sprittablet brænderen kunne lige klare at en dåse hjerter i flødesovs var lidt varmere end koldt vand.. når den blev brugt i -25c (Vinteren 1985-1986)
Jeg spiste ikke hjerter i flødesovs, i de næste 15 år.

Glædelig Jagt fra Grønland

Jesper Rex
If you can't do it with a 30-06, it likely can't be done...(Men det ER nu kedeligt kun med en gøb....(skriver manden med 10+))
En dåse winergryde bank en bule i siden med håndtaget af bajonetten så op på udstødningen på PMWén til bulen siger pling,
wupti varm mulje [:p][:p]

mvh Ejvind

Alting er let, bare man kan det
Yak.....!! Kan stadig huske wiener-gryden.... ikke ligefrem lækkert...!!![Sad]

Hilsen Ulrik