Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Orginal opskrift!!!
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Skildpadder forsendes altid levende. Når den skal slagtes, bindes et stærkt reb om baglufferne, og i dette ophænges den med hovedet nedad. De forreste luffer snøres med et reb ind til kroppen. Når den stikker hovedet frem, fanges dette med en slynge og afskæres, hvorpå man lader kroppen hænge til næste dag, for at blodet kan løbe fra.

Man lægger derpå skildpadden med rygskallen nedad på et bord, og med en spids og skarp kniv skilles skallerne fra hinanden ved at man lader kniven glide langsomt langs kanterne af dem og bugskallen tages af med stor forsigtighed, så man ikke beskadiger galden og kødet derved bliver ødelagt.

Fødderne afskæres og lægges i koldt vand. Lever og galde bortkastes. Det ”grønne” en slags flomme skæres bort fra rygskallen og lægges i koldt vand. De to kødfulde dele, som ligger på hver side af brystbenet, løsnes og lægges i vand for sig selv for at anvendes til fars eller frikandeau, et par pund af det røde kød anvendes til kraftsuppen. Bug- og rygskallen saves hver i fire stykker.

En gryde eller kedel med 20 l vand bringes i kog og heri får hovedet, lufferne og de ituskårne skaller et opkog på 20 minutter, hvorefter horn eller skælbeklædning fjernes med en kniv. Derefter skoldes den grønne flomme i det kogende vand, og efter at være afløbet, henstår det tilligemed stykkerne af skildpadden til næste dag, tildækket med et fugtigt klæde, opvredet i hedt vand.

En kedel sættes over ilden med smørret, melet bages deri og da tilsættes de ituhuggede kalveføder og skinken. Heri brunes tillige det hvide kød af skildpadden en halv times tid over svag varme således, at skyen ikke brænder på. Det spædes derefter med oksebouillon, et par pund af skildpaddens røde kød, samt fedtet, visk, rødder og krydderier. Når det har kogt i en times tid, skummes og sies suppen, sættes atter over ilden og koger nu uafbrudt i 4-5 timer med de ituskårne skaller, hovedet, halen og lufferne, der alle er befriede for hinder og for øvrigt rengjorte.

Samtidig koges hønsene i 10 l. af det vand hvori skildpaddekødet blev skoldet, hvorefter suppen sies, når hønsene er mørkogte.

Begge supper blandes. Den bruskede substans af skallerne, hovedet, halen og lufferne, der ved kogningen er betydeligt udvidede, skæres i terninger på 1 tomme (2½ cm) i firkanter og lægges i suppen sammen med det grønne og det bedste af kødet, det af kødet der ikke bruges stilles til side og anbringes i lerkrukker, overhældes med kraftig indkogt sky og kan senere benyttes til ragout.

Suppen krydres med rom, madeira, citronsaft, maggi krydderi eller bouillonterninger, sukker, salt og peber. Sammen med kødet serveres små fiskeboller og hårdkogte æggeblommer på suppen. Vil man have suppen mørkere, kommes lidt god soya i.

Man kan undvære hønsene og koge så meget mere sky eller hjælpe sig ved tilsætning af bouillonterninger.

Velbekommen.

/Rolin

[Image: image_zps40cd4b03.jpg]

"Non timeo mori, nec vivere Vereor"
Går det an at skalere opskriften ned til en rødøret terrapin fra dyrehandelen hvis man er enlig?

[Image: Terrapin_zpsyjrgvbny.jpg]
Skal man heraf udlede at du vil begynde at servere skildpadde [Big Grin]
Eller købe et par hundrede af de små grønne hos dyrehandleren..
Flemming, jeg kan varmt anbefale denne kogebog, hvis du er ude på at udvide dine horisonter og eksperimentere i køkkenet;

http://www.forlagetvandkunsten.dk/98435/

Eventuelt må du gerne låne min kopi!

Nu har jeg desværre ikke selv haft hverken råvarerne eller en jordgryde af passende størrelse. Men opskriften i bogen på jordgryde- og helstegt fyldt kamel, står øverst på listen over kokkerier jeg SKAL nå inden jeg går til de evige jagtmarker. Eftersom jeg fik vinklet "bøf grillet ved pandelampe" krydset af sidst jeg var i Vittaryd [Big Grin]

"At ramme ved siden af er også at ramme!"
@Slawter

Vi må da lige "finde" på noget at tilberede når du kommer næste gang, måske Knuthenborg Safaripark har en kamel, eller ligende vi kunne bruge, skal bare lige ordne gravemaskinen [^]hvis "kamelen" skal steges i en jordovn[Big Grin]

/Rolin

[Image: image_zps40cd4b03.jpg]

"Non timeo mori, nec vivere Vereor"
KAN man grave et hul der er stort nok til en kamel i et land der er lavet af klipper?

Ellers kan I jo lave hulebøf af den [Wink]

--
mvh M@X 2.0
Boltlift - or bust...
[Image: patch7.gif][Image: rav.gif]
Time weighed heavily on the craftsmans shoulders whispering
Compromise!

No true craftsman ever listened!
Der er lige stanget en giraf ihjel af en antilope, i en norsk ZOO.
Så mon ikke de får den giraf der lige er blevet født i København Zoo...?!?

Ellers kunne Kbh ZOO da tilberede girafbøffer til publikum - måske grave en grøft, fylde med glødende kul, og tilberede "nakke-koteletter" i metervis. =oD

I så fald håber jeg på at være i Dk når det sker. =op

Polarbears walk a lonely path..

But we sometimes do kick back, relaxes and downs a beer. =o)
En giraf, halda maule der bliver nogle nakkekoteletter ud af det [Image: giggle.gif]
@ Slawter

Det lyder som en spænende bog , er der en opskrift på grævling ?

Mojn LWL
@LWL

http://www.dr.dk/Mad/opskrifter/Nak_og_A...porrer.htm

/Rolin

Du må godt skyde et par stykker her hos mig.

[Image: image_zps40cd4b03.jpg]

"Non timeo mori, nec vivere Vereor"
http://www1.dr.dk/Mad/opskrifter/Nak_og_...ose=updabr

/Rolin

PS: Der varsles nye madvaner nu hvor jeg er blevet 50[^] så må vi se hvem der "tør"[^]

[Image: image_zps40cd4b03.jpg]

"Non timeo mori, nec vivere Vereor"
Citat:quote:

PS: Der varsles nye madvaner nu hvor jeg er blevet 50

What!!! Dét betyder da forhåbentligt ikke, at du dropper Bearnaisen.....!!!!!![?][?][:0]

Hilsen Ulrik
@ULG
Nej aldrig, meeeeeen på tide der bliver lavet lidt om på den menu jeg har kørt den sidste tid, så der kommer nok lidt nyt på menukortet, NEJ det er ikke gået NOMA eller Kiin Kiin i dette[xx(], men i kommer nok selv til at deltage i fremtiden, nu er det på tide at "gæsten" træder i karakter[:o)]

Bare spørg pete1234[?]

/Rolin

[Image: image_zps40cd4b03.jpg]

"Non timeo mori, nec vivere Vereor"
@LWL; desværre ... Men ud over den jordgrydestegte fyldte kamel, kan nævnes i flæng: friterede bøffeltestikler, stinkdyr i BBQ sauce, hund i karry, sprængt bjørn, souris a la creme (markmus i flødesovs), syltede svineører, homo sapiens i jordovn (ja den er god nok), gekkosuppe, fyldte frøer, farseret svane, fyldte ugler, goplesalat og mange mange flere!!!! [Smile]

Ud over rent faktisk at være en kogebog, med eftersigende autentiske og af forfatteren prøvesmagte retter er den også skrevet med en god portion humor.

(Jeg har ingen relation til hverken forfatter eller forlag, synes bare det er en fed bog)

"At ramme ved siden af er også at ramme!"
For en menneskealder siden til en sorkrudtskydning i Sverige faldt jeg i snak med en gammel fætter.
Han fortalte at der på egnen boede en ultra gammel knark der havde været krybskytte siden før WW II.
Han spiste alt vildt så længe det var gratis og tog gerne roadkill, men ræv ville han ikke røre med en ildtang.

Min gamle var slagter og af ham lærte jeg at spise alt undtagen nyrer, det ville han ikke sætte tænderne i, sagde de smagte af pis uanset hvor længe de har udvandet.

Jeg tror meget er tillært mht smag og behag.
Jeg har altid synes at en østers smager som en god forkølelses snotter.
Jeg har spist rigtig kaviar og finder det som lidt som en mundfuld vandmand.

En god ven jeg arbejdede sammen for mange år siden fortalte at hans anden svigerfar var fanger. Han kunne ikke lide hval- og sælspæk så han tog altid en pakke Lurpak med på isen så han havde noget at sutte på og det blev han mobbet med i bygden.