Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Bacon Benchrest hos Rolin.
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Bacon Benchrest (B-Class) hos Rolin.

Efter lang tids tilløb lykkedes det endeligt at komme på natjagt efter grise hos Rolin. Turen blev arrangeret med to medformænd, og vi fik sneget os igennem landet, over sundet og ankom sen eftermiddag midt juni. Herligt solskin og varm sommerdag med aftensmad udenfor på plænen.

Vi fik fordelt tårnene imellem os, og første aften gik jeg i Grusgraven. Ingen lys på foderpladsen og man er tæt på foderpladsen/grisene ca 20m. Ved midnat, to timer efter solen var gået ned, kom der grise spurtene fra uventet kant (ikke fra grusvejen). De var ikke store, og de løb ind på pladsen, stod 10-20 sek og løb så af pladsen. Lyset var marginalt, og jeg holdt skuddet tilbage i håbet om, at der vill falde ro på grisene. Men efter 5-10 minutters løben frem og tilbage, var de væk. Og blev væk indtil jeg pakkede sammen mellem kl. 03 og 04.

Får besked iløbet af aftenen at Klokkeren har fået gris, så det liver jo lidt op i selskabet [Big Grin]

Første aften i Grusgraven
[Image: _DSC2369.JPG]

Vi laver pizzaer på grillen på 2. dagen, og der var ikke sparet på noget. Ferskt og røget dåvildt, chorizopølse og jeg skal komme efter dig. En eminent god start på en aften på lur.

Denne aften gik jeg i Campingvognen, hvor der er monteret lys på foderpladsen. Regnen silede roligt ned udenfor og jeg havde anrettet mig ret mageligt med kikkert og riflen stablet op på puder mm.

Anden aften i Campingvognen
[Image: _DSC2385.JPG]

Jeg havde set frem til en rolig nat, da jeg kl. 22 (solnedgangstid) bliver forstyrret, da jeg ser en 40-50kg gris inde i skovbrynet med retning ud mod foderpladsen med det blotte øje. Ned til riflen og finde grisen i kikkerten, ser straks der er to stk på bagkanten af den åbne flade foderplads. Den ene står spidst for og gnubber sig op imod et træ. Den anden står vinkelret på og observerer opmærksomt kumpanens gnubberi. Beslutningen tages hurtig. Observatøren får 250grs Accubond midtpå kroppen over forbenet. Da jeg kan se igennem røgskyen få sekunder senere ser jeg, at den drejer skarpt omkring imod retningen den kom fra. Men om den derefter segner eller er løbet fra pladsen kan jeg ikke se i kikkerten pga. højt græs. Efter 10-15min ringer jeg til Rolin, og vi aftaler, at vi eftersøger grisen med hunden, da jeg hverken kan finde gris, schweiss eller hår på det jeg mener er skudpladsen.

Den findes efter ca. 20-30 min ca 30m fra pladsen. På de 20-30 minutter når skytten både at miste modet og troen på både udstyr og egne evner, selvom skuddet blev afsendt uden nogen form for feber og riflen godt understøttet.

Det er et surrealistisk syn, da vi lyser på grisen i skovbunden, der sidder en frø lige der jeg forventer at se udgangshullet. Nå, men af med grisefrøen, men intet udgangshul i modsatte bov. Nå, kan 250grs AB nu ikke engang gå igennem en lille madgris ?

Det er nu sin sag at trække 40-50kg gris ud af den tætte skov, riffel på skulderen, højt græs og regnen siler stadig ned. Men det går, oplivet af tanken om at grisen er fundet, og min første svenske gris er en realitet.

Da vi brækker dyret har kuglen klippet 2-3 ribben på indgangssiden og udgangshullet er kun ca. 5 cm fra det naturlige ”udgangshul”. En lunge og leveren er ramt. Så grisen har stået lidt skråt til og skulle optimalt have været ramt længere fremme.
Ved 01-tiden er det endeligt tid til en snak smurt med diverse drikke, og turens oplevelser vendes og drejes, før vi tørner ind.

Dagen efter går det hjemover med to grise i traileren, og for mit vedkommende ender ca 24kg i fryseren. De første frikadeller laves et par dage efter grisen er skudt og det er bare toppen. Så nu er der basis for en grillsæson af de bedre[8D]

Mange tak til Rolin for rigtig god mad, en formidabel oplevelse, rigtigt godt hundearbejde, og ikke mindst de to andre deltagende formænd for udsøgt selskab [Smile][Smile]

[Image: _DSC3624_ps.jpg]

Mvh Pete