Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: ½automatisk salonriffel
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Hej, jeg ved at dette emner er diskuteret til hudløshed, men jeg skal lige have præciseret noget.

Sådan som jeg har opfattet det hidtil, så kunne man få tilladelse til halvautomatisk salonriffel uden plombering, hvis man skulle bruge den til rågeregulering...

Ved nærlæsning af nedenstående tolker jeg det som om at det ikke er korrekt..

Hvad skal man gå ud fra ??

Bekendtgørelse om skydevåben og ammunition, der må anvendes til jagt m.v.
bek. nr. 41 af 21. januar 1994
Miljømin.
I medfør af § 23, stk. 4, § 49, stk. 3, og § 54, stk. 3, i lov nr. 269 af 6. maj 1993 om jagt og vildtforvaltning fastsættes:

Kapitel 1
Skydevåben
§ 1. Følgende skydevåben må anvendes til jagt og til regulering efter reglerne i bekendtgørelse om vildtskader, når de er i forsvarlig stand:1) Glatløbede haglgeværer med en pibelængde på mindst 55 cm, der højst er af kaliber 12, og som ikke kan indeholde mere end 2 patroner.
2) Riflede våben, bortset fra helautomatiske rifler. Halvautomatiske rifler må dog højst kunne indeholde 2 patroner.

Stk. 2. Haglgeværer og halvautomatiske rifler, der er konstrueret til at kunne indeholde mere end 2 patroner, må dog anvendes, hvis de forsynes med en permanent anordning, der sikrer, at de højst kan indeholde 2 patroner.
Stk. 3. Haglgeværer må kun anvendes på de vildtarter, der er nævnt i § 3, stk. 1, nr. 2-5. Jagt på råbuk med haglgevær må dog ikke finde sted i perioden 16. maj - 15. juli.
Stk. 4. Haglgeværer af kaliber mindre end 20 må alene anvendes på de vildtarter, der er nævnt i § 3, stk. 1, nr. 5.
Stk. 5. Riflede våben, der anvendes på de vildtarter, der er nævnt i § 3, stk. 1, nr. 4 og 5, skal mindst være af kaliber .22 (5,5 mm).
Stk. 6. Skydevåben, der anvendes til jagt og regulering, må ikke være forsynet med lyddæmper.
Stk. 7. Forladegeværer må ikke anvendes til jagt og regulering af pattedyr.
Stk. 8. Revolvere og pistoler må ikke anvendes til jagt og regulering.

Lani

Its better to have a need not, than to need a have not!!!
Det er fordi du ikke læser hele loven men kun den del der omhandler jagt.
I bekendtgørelse om vildtskader kap. 2 § 8 står: Til regulering må der anvendes salonrifler, der kan indeholde mere end 2 patroner, herunder halvautomatiske.

Den lov har eksisteret i mange år og er pensum ved jagttegnsprøven.
Det eneste der har ændret sig er justitsministeriets fortolkning og særdeles de lokale skrankepavers måde at efterleve et eller andet cirkulære som de måtte have fået.
Det er sq godt man har det her forum, så man kan få justeret sin viden[:I][:I]

Lani

Its better to have a need not, than to need a have not!!!
@okj og Lani, dette er justitsministeriets fortolkning:

Via Justitsministeriets kontaktudvalg vedrørende våbenloven, har Danmarks Jægerforbunds repræsentanter i dette udvalg ved forskellige lejligheder presset på for at få en tilfredsstillende løsning på problemet.

Ved det sidst afholdte møde tilkendegav Justitsministeriet overfor Jægerforbundet:

- at der kan meddeles tilladelse til halvautomatiske rifler uden permanente anordninger til jagt i udlandet,

- at der – i overensstemmelse med jagtlovgivningen – fortsat kun kan meddeles tilladelse til halvautomatiske rifler med permanente ordninger til jagt i Danmark,

- at en anordning alene anses for permanent, hvis magasinet blokeres til max 1 patron og (for så vidt angår aftagelige magasiner) herefter fastsvejes eller nittes til våbenets låsestol eller magasingang. Fastboltning af magasinet kan derimod ikke accepteres.

Justitsministeriet gav endvidere udtryk for, at en tilladelse til en halvautomatisk riffel uden permanent ordning til jagt i udlandet må indebære, at våbnet kan indskydes på skydebaner i Danmark. Også en vis øveskydning på en skydebane i Danmark med henblik på jagt i udlandet må anses for tilladt. Det er ikke tilladt at bruge halvautomatisk rifler uden permanent ordning i forbindelse med konkurrenceskydning.

På baggrund heraf udsendte Justitsministeriet en ny cirkulæreskrivelse af 12. juli 2004.

Konklusion
Dette betyder for den enkelte jæger, i forbindelse med fornyelse af våbentilladelse, at vedkommende kan beholde sin halvautomatiske riffel/salonriffel uden at forsyne den med en permanent anordning i to tilfælde:

- I henhold til cirkulæreskrivelse af 17. maj 2002, hvis der i forbindelse med ansøgningen vurderes en interesse og der kan afdækkes et reelt behov.
- I henhold til cirkulæreskrivelse af 12. juli 2004, hvis riflen skal bruges til jagt i udlandet. Det vil fremgå af tilladelsen, at riflen kun kan anvendes til jagt i Danmark, hvis den forsynes med en permanent ordning.



Amatuers practice till they get it right. Professionals practice till they can't get it wrong.
[IMG] [url]http://img.photobucket.com/albums/v417/Intile/dfdr.jpg[/IMG][/url]