Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: "integreret dæmper-pibe" -vekselsæt eller dæmper?
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Halløj..

Jeg kaster lige et spørgsmål ud til diskussion:

Jeg har en H&R "Handirifle" knæklås-riffel -- Den kan man meget nemt skifte pibe på.. (Som en haglbøsse- reelt... blot med en skrue i forskæftet)

Hvis man nu gerne ville have en "integreret" dæmper-pibe til den, altså en hvor pibe og dæmper er bygget sammen som en fast enhed.

Jeg forestiller mig et kort stykke pibe, monteret indeni et rør, som så udgør selve dæmperen ..
Hvis man konstruerer det således at pibe og det udvendige rør IKKE kan adskilles, så vil man ikke løbe ind i problemet med at piben er for kort til at det er en riffel, så man kan bygge sig en 8 - 10" .300Blackout med en meget lang dæmper .. og stadig have en meget kort og "handi" riffel ...

Men hvad så med "tilladelsen" --- er det en vekselpibe, eller en lyddæmper .. eller begge dele .. = 2 gratis tilladelser?
Kan man så reelt nummerere dem 2 gange .. hmmm ...

[Big Grin][Big Grin][Big Grin] --

Hilsner
Dravis aka:FMJ
"Sapere Aude: Dare to KNOW!"
"Do not adjust your mind, there's a fault in reality"
Det er en skidego ide. Det er vist nok med nummer til piben. Har set en aiav med fullmoderator til salg. Her var der kun nummer i piben
Salomonisk løsning: hvis pibe og dæmper kan skrues fra hinanden: søg to tilladelser til pibe og dæmper separat. Hvis delene bliver svejset sammen: søg en tilladelse til dæmpet pibe.

Blæs på om selve pibedelen er 30 cm eller ej. Den "regel" kommer fra EU-våbendirektivet og er ikke implementeret i dansk lovgivning. Jeg har ikke hørt om, at for kort pibelængde har været brugt som begrundelse for afslag, men skulle det ske må du bare svejse eller lodde delene sammen og søge igen med den nye pibelængde.

Hilsen Lasse
Regulering er jagt!
[Image: ajbutton.gif]