Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Forslag om stop for fugleopdræt sendt til tælling
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Der stod 158 stemmer mod 17, da Folketinget onsdag drøftede et beslutningsforslag fra SF og Enhedslisten om at afvikle opdræt og udsætning af fasaner, agerhøns og gråænder – forstået på den måde, at ordførerne for alle andre partier i Folketinget enten tog blank afstand fra forslaget eller meddelte, at de ikke kunne forholde sig til beslutningsforslagets elementer, så længe man ikke endnu havde hørt, hvad Vildtforvaltningsrådet anbefalede.

Sagen er, at netop på samme tid, som beslutningsforslaget drøftedes i Folketinget, gjorde Vildtforvaltningsrådet det samme – drøftede den rapport om mulige problemer med opdræt og udsætning af jagtfugle, som man i rådet startede arbejdet med allerede i august 2004 og som blev færdiggjort og afleveret for en uge siden.

I Vildtforvaltningsrådet arbejdes der nu videre på at nå til en enstemmig faglig indstilling til miljøminister Connie Hedegaard (K) om, hvad der eventuelt bør gøres i forhold til de nuværende regler for opdræt og udsætning – hvis overhovedet noget. Og disse anbefalinger vil man altså i det store flertal i Folketinget have på bordet i Miljøudvalget, før man tager stilling.

Én af forslagsstillerne, Steen Gade (SF), erkendte da også ved slutningen af debatten, at man ikke kunne komme videre med SFs og Enhedslistens beslutningsforslag. – Der står ikke noget om forbud i vores forslag. Vi taler om afvikling, og for øvrigt er det kun "slotsjagterne", jeg er ude efter, sagde Steen Gade i et forsøg på at mildne kritikken fra de øvrige partiers repræsentanter.

I næste uge gennemfører Vildtforvaltningsrådet et to-dages seminar, hvor netop forligsmulighederne om regler for opdræt og udsætning skal afprøves.

- Der er mange bolde i luften de to dage, men jeg kan sige, at vi går ikke til forhandlingerne med ultimative krav, siger Jægerforbundets fungerende formand, Jens Hangaard.

(Når referatet fra onsdagens debat i Folketinget foreligger, lægges der et link til dette ud på denne hjemmeside. Red.)

-jory

.....når bare man har nok penge og krudt.....så går det ikke aldrig helt galt :-)

Favourite Quote: Vi løser ikke vore problemer ved at tænke på samme måde, som da vi skabte dem.....(Albert Einstein)