Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Hængt ud som ulvejæger, kræver 10 mill i erstatnin
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Krever 10 mill fra NRK

Tage Collberg (63) ble presentert som illegal ulvejeger i NRK-serien «Ulvejegerne». Nå krever den hjertesyke svensken full politibeskyttelse og 10 millioner i erstatning fra NRK-Brennpunkt.

Min mening:

- Livet mitt er ødelagt etter løgnhistorier om meg på NRK tv og drapstrusler fra norske rovdyrtilhengere, hevder Tage Collberg.

Etter mange måneders etterforskning er saken mot den svenske rovdyrmotstanderen henlagt av svensk politi. Svenske myndigheter har ikke funnet bevis for at Collberg har jaktet ulovlig på verken ulv eller gaupe. Ei heller at Collberg har formidlet vevsprøver av illegalt drepte ulver, slik det ble hevdet i NRK-Brennpunkt programmet om illegal ulvejakt våren 2004.

- Tatt ti år av livet mitt

- Hele livet mitt og all næringsvirksomhet er ødelagt etter at NRK/SVT presenterte meg som illegal ulvejeger, hevder Tage Collberg.

Ved siden av å drive eget firma, med produksjon og salg av jakt- og fritidsklær, sponsorservice samt utleie av jaktterreng, er Collberg leder i organisasjonen Sveriges Samarbetsforum i Rovdjursfrågan (SSIR)

Få dager etter at de skjulte NRK-opptakene ble vist i Norge og Sverige, havnet Collberg på sykehus med et alvorlig hjerteinfarkt.

- Beskyldningene om tyvjakt på ulv og gaupe har forkortet livet mitt med minst 10 år, sier svensken.

På en pressekonferanse i Bolänge ved Falun i går slo Collberg kraftig tilbake mot det han hevder er smugfilming og manipulerte vinklinger fra NRK Brennpunkts side.

Metodene til den norske «spionen» Arne H. Westrum, som var innleid av NRK-Brennpunkt, blir karakterisert som både usmakelige og svært useriøse.

Han hevdet blant annet at «NRK-reporteren» dro fram en spritflaske for å få jaktlaget hans på gli, da samtalen i skogskoia kom inn på jakt av ulv.

NRK med «spioner»

Det vakte stor debatt da NRK-Brennpunkt tok i bruk to «spioner», som infiltrerte jaktmiljøer i Norge og Sverige, på leting etter illegale ulvejegere. I tv-serien «Ulvejegerne» våren 2004 ble det vist flere skjulte tv-opptak som de norske infiltratørene hadde gjort under besøk hos norske og svenske rovdyrmotstandere. Blant annet hjemme hos Collberg og på tur med jaktlaget hans. I Brennpunkt-programmet ble det slått fast at Tage Collberg er en av Sveriges mest sentrale ulvemotstandere og at han har deltatt i ulovlig ulvejakt flere ganger. Det ble også vist skjulte opptak fra et festlig lag i Collbergs jakthytte, der Collberg forteller at han nå skal begynne med ulovlig åtejakt på ulv i Dalarna. «For å kvitte seg med bevismaterialet brenner man, ifølge Collberg, opp kadavrene. Så dumper man ulvene i innsjøer og ødelegger sendehalsbåndene.»

- Dette var en spøk, hevder Collberg i ettertid.

Dagen etter at innslaget ble sendt fikk Collberg politiet på døra. De beslagla PC-er, arkiv, dokumenter og annet utstyr Collberg hadde hjemme og på kontoret. Etter razziaen ble det helt umulig for Collberg å drive firmaet videre.

- Ingen ville heller handle med en person som er uthengt som illegal rovdyrmorder, sier Collberg.

Norsk illegalt nettverk

I samme tv-serie presenterte Collberg en del vevsprøver fra ulv som han hadde fått av den norsk ulvemotstanderen Lars Toverud. Toverud, som eier en større skogeiendom i Aurskog-Høland, ble i samme program presentert som «edderkopp» og «gudfar» i et tett nettverk av illegale ulvejegere i Norge. NRK-Brennpunkt fikk analysert flere av prøvene Collberg hadde fått av Toverud, og slo fast at de stammet fra ulver som var illegalt drept i Norge og Sverige. I høst tok Økokrim ut tiltale mot Toverud for jaktheleri. Rettsaken mot den profilerte norske ulvemotstanderen starter i Oslo neste måned.

- Vevsprøvene jeg hadde bestod av en liten skinnbit med hår, en blodprøve fra en norsk ulv, samt noen hårtuster fra en ulv som drepte en hund i Härjedalen. Ingen av disse dyra er illegalt drept, hevder Collberg.

Gransker støtte til NRK

Han påstår videre at NRK og SVT har fått betydelig økonomisk støtte til tv-programmet «Ulvejegerne» fra organisasjoner som har interesse av å stoppe virksomheten til SSiR og lignede organisasjoner i Norge som Folkeaksjonen ny rovdyrpolitikk (FNRP). Dette vil de undersøke nærmere.

Lars Kristian Steen

Mvh
Kim

Jeg er ikke fejlfri,men det er så tæt på at det skræmmer mig.
Kima for faen...

hvad laver du på forummet så tidlig lørdag morgen...?

Du burde da ligge i din seng og morgendrømme om bukkepremieren og evt. vente på at det smukke køn henter rundstykker og serverer kaffe på sengen.. [:p]

Jeg drømte om store bukke helt til kl. 10.30 i dag [Big Grin]
Måtte dog selv fremskaffe mig morgenmaden pga. manglende overherredømme[Big Grin]

.....når bare man har nok penge og krudt.....så går det ikke aldrig helt galt :-)

Favourite Quote: Vi løser ikke vore problemer ved at tænke på samme måde, som da vi skabte dem.....(Albert Einstein)