Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Nordmændene forvirrede : Hvem tilhører ulvene
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Bjørnøys klare ulve-nei

I går ble det klart at miljøvernminister Helen Bjørnøy sier nei på anken om å få felle en eller flere ulver i Elverum. Avslaget var dessverre ikke overraskende, men det er ikke mindre skuffende av den grunn. Avslaget betyr i hvert fall to ting: Det blir flere ulver i vår region og de som håpet på konkrete endringer i rovdyrpolitikken må se slaget tapt.
Man skal alltid være forsiktig med å trekke bastante konklusjoner, og derfor er det fortsatt lov å håpe på endringer innenfor andre områder i rovdyrforvaltningen. Likevel er avslaget et meget dårlig signal fra en regjering som har satt distriktspolitikk foran det meste.
I vårt område er distriktspolitikk også en fornuftig forvaltning av rovdyrstammene. Tellinger de siste månedene viser at det er 24 ulver bare i Elverum. Flere har opplevd hva ulven er i stand til å gjøre, blant annet ved at hunder er ihjelrevet. I avslaget fra Bjørnøy fastslås det at antall ulv på norsk side ikke er steget de siste sju år. Det er vanskelig å akseptere uttalelsen, og uansett er det slik at folk bosatt øst for Glåma i vår region opplever ulveplager som man ikke hadde for få år siden. Derfor er avslaget svært skuffende, ikke minst fordi regjeringen med avslaget ikke aksepterer at all ulv på norsk side er å anse som en del av den norske ulvebestanden.

østlendingen

Mvh
Kim

Jeg er ikke fejlfri,men det er så tæt på at det skræmmer mig.