Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Nye regler for opdræt af fugle (Orientering)
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Nye regler for opdræt af fjervildt imødegår risiko for fugleinfluenza
Fra den 1. februar 2006 skal opdræt af gråænder foregå under overdækning, bade- og drikkebassiner skal rengøres regelmæssigt, og alt fjervildt der handles skal have en sundhedsattest, som bekræfter, at fuglene ikke er smittet med fugleinfluenza. Fødevarestyrelsen indfører de skærpede regler for opdræt af fjervildt nu, inden opdrætsperioden begynder. Det sker for at forebygge smitterisiko med fugleinfluenza.

Reglerne omfatter alt opdræt af fjervildt med en årlig produktion på over 100 fugle eller 200 æg - i modsætning til tidligere, hvor grænsen var 250 fugle eller 600 æg.

De nye regler er en del af den danske handlingsplan mod fugleinfluenza fra 13. oktober 2005.

Nye regler for opdræt af gråænder

Indretning af løbegårde
Efter de nye regler skal gråænders løbegårde være overdækket i trækperioden fra 15. februar til 31. marts og fra 15. oktober til 30. november. Kravet om overdækning gælder også løbegårde, hvor opdrættede ællinger og avlsdyr holdes sammen. Ænder og ællinger skal fremover fodres og vandes under fast tag hele året rundt.

Bassiner skal gøres rent jævnligt
Ænder skal nu kun have adgang til bassiner i stedet for søer og vandhuller. Bunden i bassinerne skal være udformet i et materiale, som let kan rengøres og desinficeres og vandet skal udskiftes regelmæssigt.

Arter skal holdes adskilt
Man må ikke opdrætte gråænder og ællinger sammen med andre fjerkræarter. Dog må man holde andet fjerkræ til eget forbrug.

Opdrættede ællinger må ikke indsættes i andre fjerkræflokke, men skal altid udsættes direkte i naturen.

Nye regler for alle typer fjervildt

Optegnelser over udsætningsstedet
Udsætter man fjervildt i naturen, skal man føre optegnelser over, hvilke steder fjervildtet er udsat, og optegnelserne skal opbevares i mindst 5 år.

Undersøgelser for fugleinfluenza
Alle typer opdræt af fjervildt skal fremover undersøges én gang før æglægningsperiodens begyndelse i januar - februar, samt derefter tre gange i opdrætsperioden indtil august.

Handel med fjervildt
Hvis man handler med opdrættet fjervildt fra besætninger med mere end 100 dyr, skal dyrene være ledsaget af en attest om, at besætningen inden for de seneste tre måneder er undersøgt for fugleinfluenza med negativt resultat.

Fjervildtrugerivirksomheder må kun modtage æg til rugning fra besætninger, der inden for de seneste tre måneder har været undersøgt for fugleinfluenza med negativt resultat.

Læs mere om de nye regler på Fødevarestyrelsens hjemmeside.

Mvh
Kim

Jeg er ikke fejlfri,men det er så tæt på at det skræmmer mig.