Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Skød ind i flokken, sagen henlagt
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Skjøt inn i villreinflokk - saken henlagt

Ifølge avisa Gudbrandsdølen Dagningen (GD) har politiet i Gudbrandsdal henlagt saken mot inderen som under villreinjakt i Ottadalen i fjor høst skjøt rett inn i en villreinflokk. Tilbake lå det fire storbukker.

Tekst: Arne Nyaas arnny@online.no

Politiadvokat Eystein Husby i Gudbrandsdal politidistrikt opplyser til GD at saken er henlagt av prosessøkonomiske grunner. Forklaringen er at det ville blitt meget dyrt å straffeforfølge jegeren.

- Hvis vi skulle straffet ham for skytingen, måtte vi hatt avhør av ham. Det vil si at vi måtte ha sendt et krav om bevisopptak for retten enten i Monaco, eller i verste fall i India, sier politiadvokat Husby til GD.

Stygg villreinjakt
- En makaber jaktsak, men ikke enestående. En norsk jeger med fellingsrett på ett dyr tok også livet av fire. Slik jakt vil vi avgjort ikke ha, understreket nestleder i villreinutvalget i Ottadalen, Stig Aaboen, overfor JEGER hund & våpen i fjor høst.

Fjorårets villreinjakt i Ottadalen ble skjemmet av flere stygge jaktepisoder. Historien om den styrtrike inderen som med ett skudd felte og skadet fire storbukker i Skjåk-fjella, preget nyhetsbildet da historien ble kjent etter avsluttet villreinjakt. Den styrtrike inderen skjøt midt inn i villreinflokken.

- Verre tilfelle enn dette har jeg ikke sett, uttalte Skjåk-lensmann Åge Willy Rønningen til Gudbrandsdølen Dagningen. I månedsskiftet september/oktober var saken ennå ikke oversendt fra Skjåk lensmannskontor til Retts- og påtaleenheten i Gudbrandsdal politidistrikt.

Krevde hard reaksjon
- Bøter i størrelsesorden 5000 til 10000 duger ikke i dette tilfellet. Inderen har neppe noe problem med å gjøre opp for seg ettersom han bor på luksusleilighetsskipet The World. Jeg håper derimot at påtalemyndigheten reagerer slik at vi slipper hendelser som dette i fremtiden. Det som skjedde i Skjåk-fjella, er overhodet ikke villreinjakt, uttalte informasjonssjef Espen Farstad til JEGER hund & våpen i fjor høst.

Nå er den påtalemessige vurderingen gjort, og saken er henlagt. Dette er en avgjørelse som garantert kommer til å skape reaksjoner i villrein-Norge. Villreinjakta er den mest kontrollerte av alle jaktformer, og ingen kan regne med å komme ustraffet fra skudd mot flokk.

A. Nyaas

Mvh
Kim

Jeg er ikke fejlfri,men det er så tæt på at det skræmmer mig.