Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: SKV problemer? HJÆLP!!!
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Da jeg som nogle af jer ved, er jeg ved at flytte til Danmark, skal jo i den anledning ha' mine våben overført til Danske tilladelser, jagtvåben er nu ved at være på plads dog med store forseninger pga. af at den sagsbehandler som havde min sag døde og mine ansøgninger forsvandt i mængden, så hvis jeg ikke have sendt en mail og ringet til dem havde det nok ligget der endnu, men de var venligheden selv og det ser nu ud til at de er på vej.
Så er der så lige problemet med mine håndvåben tilbage, jeg har jo selvfølgelig meldt mig ind i en skytteforening som er en forudsætning, formanden kontakter så SKV registered og får svaret at jeg skal vente i to år inden jeg kan få mine egne licenser, INGEN UNDTAGELSER, og det er så der filmen knækker for mig, for da jeg MED DE SAMME våben flyttede til Sverige sagde pænt velkommen og betragtede det som en flytning imellem foreninger inden for EU, altså ingen problemer med at få Svenske licenser, men når jeg vil til hjemlandet er det pludseligt et problem,
omg nu er det jo ikke sådan at jeg ligefrem er nybegynder jeg har til og med været så heldig at vinde DM ved flere lejligheder og i forskellige pistolgrene så jeg burde da ikke være ukendt for dem hvis de gad slå det op.
Så her kommer mit spørgsmål, jeg har jo set at flere formænd har været i kontakt med Justitsministeriet angående flere ting så jeg vil gerne vide jeres mening om i mener at jeg kan ringe til JM. og om der er en særlig våbenkyndig person jeg skal tale med.
Jeg havde/har en forventning om at min flytning med mine våben til Danmark skal behandles på samme måde som da jeg flyttede til Sverige, altså imellem 2 foreninger i EU.
Du skal gå nedad i systemet, ikke opad.

Få én af dine tidligere formænd i Danmark til at kontakte din nuværende/kommende formand i Danmark og bevidne dine to års anciennitet. De kan godt godskrives dig i din nye klub, og så indstiller din nuværende formand bare at du får SKV på dem.

Det forudsætter tillid mellem de to formænd og dig, men det er heller ikke umuligt.

Hvis du går opad i systemet får du bare nej, nej og nej.

Hvis det ikke lykkes på denne måde må du "forære" dine våben til din nye klub, så kan de jo evt love at forære dig dem tilbage igen om to år.

Hilsen Lasse

... Buy the best and cry once.
Tak Lasse, men jeg vil jo også gerne tørtræne lidt derhjemme en gang imellem, og det koster dobbelt SKV afgift hvis jeg "forærer" dem til klubben.
De to års ancennitet gælder kun medlemsskab uden afbrydelse 2 år tilbage fra ansøgningstidspunktet.
Her gives ingen dispensation.

Man kan godt overføre ancennitet fra andre foreninger, men ikke hvis man har været udmeldt i mellemtiden.
Eneste mulighed er at foreningen registrerer dine våben på SKV4, og om 2 år registrerer I dem til dig.

Du kan så bruge dem i foreningen i mellemtiden, og også tage dem med til stævner osv. på transporttilladelse.
Du skal bare have søgt en SKV3 i foreningen.
galmatias [}Smile]
du kan jo bevise du var aktivt skydene i dk før flytning og fortsatte i sverige til nu.
en fornuftig formand burde kunne sætte sin underskrift asap

mvh
Strom, naturgænger
Jeg hører hvad i siger, men jeg har jo haft medlemsskap i skytteforening hele tiden bare ikke i Danmark, og det var helt fint da jeg flyttede TIL Sverige de aksepterede helt mit Danske medlemskap??
Her er formuleringen fra våbencirkulæret:
Citat:quote:

§ 20. Til aktivt skydende medlemmer af skytteforeninger under DGI, Dansk Skytte Union eller Dansk Firmaidrætsforbund kan der gives våbentilladelse til pistoler, hvis

1) ansøgeren er fyldt 20 år,

2) ansøgeren er kendt som en absolut pålidelig person, og

3) ansøgeren i mindst 2 år har været aktivt skydende medlem af en skytteforening som nævnt ovenfor eller en skytteforening under forbundet af Danske Sortkrudtsskytteforeninger.


Du opfylder alle tre betingelser, så du burde kunne få tilladelse med det samme. Som du kan se, står der intet om, at de to års medlemskab skal ligge umiddelbart forud for ansøgningstidspunktet, så der er intet lovmæssigt til hinder for, at tidligere anciennitet godskrives dig så du kan få pistolerne på SKV nu. Hvordan magthaverne i skytteforeningsregi forvalter deres myndighed lige for tiden ved jeg ikke. Det ser desværre ud til, at TRG-S ved det [xx(]. Selvstrammeri og smagsdommeri er udbredt i visse kredse af vore foreninger.

Hilsen Lasse

... Buy the best and cry once.
Tak Lasse, jeg skal møde med formanden imorgen aften så ,må vi se..
Jeg har været formand for en meget aktiv pistolskytteforening de sidste 10 år, så jeg har en vis erfaring med at løbe panden mod muren.

Der står i SKVs retningslinier, at de to år skal være sammenhængende bagud.
Om det er dikteret fra etaten eller det er SKVs egen selvstrammeri er nok ret ligegyldigt.

SKV kan i princippet selvstramme det de vil.
Det har vi jo set længe fra Skytteunionens side.

Hvis formanden skriver under alligevel, kan det ret let kontrolleres fra SKVs side, så han løber en vis risiko.
Desværre viste det sig at formanden er i Frankrig til månedsskiftet[Sad]
Da jeg i sin tid flyttede til England, fik jeg mine SKV våben med og på tilladelse i UK..

Jeg var "væk" i 4 år, men havde beholdt mit medlemsskab i foreningen, blot uden våben. (Jeg var ofte hjemme på ferie o.s.v. så jeg kom stadig i foreningen)

Jeg havde samme problem da jeg igen flyttede hjem, men jeg skrev ganske enkelt til Politiets våbenkontor og forklarede dem "sagen" DE havde ingen problemer med at meddele foreningens formand OG SKV at jeg naturligvis skulle have mine våben registreret igen i SKV. Dette gjalt ovenikøbet tilladelser til en pæn bunke våben jeg eksporterede i samme hug, da England på det tidspunkt var i færd med at forbyde håndvåben. I mit tilfælde godtog SKV at jeg havde været aktiv skytte i England i hele den mellemliggende periode.
Der er ikke tale om at lovgivningen sætter de begrænsninger, det er SKV's regler og SKV KAN afvige fra dem.

Jeg ville gøre som jeg gjorde den gang. Jeg skrev et pænt brev til SKV og til Våbenkontoret og forklarede dem mit problem.. Det gav en positiv respons begge steder, og formanden i foreningen var helt ok med det.

Hilsner
Dravis aka:FMJ
"Sapere Aude: Dare to KNOW!"
"Do not adjust your mind, there's a fault in reality"
"Når to deler et ansvar, så er der to procent til hver"
Mange tak Dravis, helt enig med dig, og det er heller ikke formanden som er besværlig men SKB kontoret, men jeg vil prøve at gøre det på den måde du beskriver så må vi se hvordan det slutter.