Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: NJFF råder IKKE til jagtstop pga. fugleinfluenza
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Norges jeger- og fiskerforbund vil ikke råde sine medlemmer til å slutte å jakte på grunn av fugleinfluensaen.

Det gjenstår enda noen få uker av jakta for i år, og NJFF mener fugleinfluensaen for øyeblikket ikke er noen trussel for jegere. Men organisasjonen følger nøye med på det som skjer.

Følger med
- Vi gjør ikke noe annet enn at vi må følge nøye med på hva som skjer. Og vi har lagt ut info om det på våre sider. Enn så lenge ligger vi på været og venter. Det er jo ikke noen høysesong for fuglejakt nå, sier informasjonssjef Espen Farstad i NJFF til TV 2 Nettavisen.

Jaktbare fuglearter for øyeblikket er nøtteskrike, kråke, skjære, ravn, måker, dessuten rype. Det er jakt på disse artene ut måneden, med unntak av noen steder der man har lov til å jakte til 15. mars.

Men fram mot jaktstart kommende høst, vil Jeger- og fiskerforbundet følge nøye med på utviklingen.

Spente
- Det vil jo bli en trekkfulgproblematikk, og vi som jakter på trekkender-arter er jo spente. Vi jegere er jo like usikre som resten av befolkningen. Siden vi er en gruppe som er i første rekke når det gjelder kontakt med fugler i naturen.

- Så vi vil jo oppfordre våre folk til å bidra inn mot helsemyndighetene, i forhold til det å observere det som skjer ute i naturen. Vi har jo et generelt høyt hygienisk nivå her i landet, og jegere bør jo innskjerpe dette med håndtering av felt vilt, råder Espen Farstad.

.....når bare man har nok penge og krudt.....så går det ikke aldrig helt galt :-)

Favourite Quote: Vi løser ikke vore problemer ved at tænke på samme måde, som da vi skabte dem.....(Albert Einstein)