Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: lyddæmper i Tyskland
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Er der en der er opdateret på reglerne for anvendelse af lyddæmper i Mecklenburg Vorpommeren? Jeg ved er har været nye regler på vej. ER det tilladt nu og i givet fald hvordan med papirerne.

På forhånd tak
Peter Lauridsen
Efter hvad jeg har læst, så er der tilladt for tyskere, men som dansker kan man ikke få de nødvendige (tyske) tilladelser. Lyddæmpere kræver tysk WBK (Waffen Besitz Karte). Så det korte gode råd er: lad være med at medbringe lyddæmper til Tyskland (eller Polen for den sags skyld)..

En lyddæmper betragtes som et våben i Tyskland og konsekvenserne kan være enorme hvis man tages i kontrol uden de nødvendige papirer.
Måske jeg må æde mine ord i mig igen.. ?
Nedenstående er "sakset" fra Jægerforbundets hjemmeside, så måske der er muligheder for indførsel? - men det kræver lidt papirarbejde.

Citat JF:
Er lyddæmper tilladt i tyskland?

Antallet af tyske delstater, der acceptere/tillader brug af lyddæmpere på jagt er støt stigende og det forventes at alle delstater godkender lyddæmpere til jagt over de næste par år.

Udfordringen for danske jægere er ikke så meget at anvende lyddæmperen i de nedenstående tyske delstater, men derimod at transportere dem derned.

I forhold til transport af lyddæmper, så kan vi som bekendt ikke få dem skrevet i EU-våbenpasset og skal derfor lave deklarationer på dem.

I praksis betyder det, at du over for henholdsvis de danske og tyske toldmyndigheder skal deklarere, at du bringer lyddæmperen ud og ind af de pågældende lande.

I forhold til de danske toldmyndigheder kan du finde en vejledning  her på hjemmesiden (KLIK HER og vælg øverste punkt).

I forhold til de tyske toldmyndigheder skal du kontakte politiet i den pågældende delstat (KLIK HER), da det er op til hver delstat hvorledes man ønsker at forvalte det.

Det er i dag tilladt at anvende lyddæmper til jagt i flg. delstater i Tyskland:
○Mecklenburg-Vorpommern
○Saarland
○Rheinland-Pfalz
○Baden-Württemberg
○Bayern
○Brandenburg
○Hessen
○Mecklenburg-Vorpommern

https://www.jaegerforbundet.dk/jagt/jagt-i-udlandet/
Tak for svar.

Det lyder en lille smugle "langhåret".
Jeg tror dæmperen bliver hjemme.
Så det bliver bukkejagt med et ordentligt knald

Vh Peter
Det skal du ikke være ked af. At høre skuddet og anslaget er det halve af fornøjelsen!
H
At høre braget, og være blevet så døv, at man ikke kan høre kugleslaget, er helt rigtigt en HALV fornøjelse.
At sætte lydpotte på riflen, virker lidt som at sætte lydpotte på bilen. Man kan stadigvæk høre motoren. Og man kan samtidigt snakke sammen mens man køre.
Med lydpotte på riflen kan du fint høre skuddet, men i et behageligt niveau. Samtidig med, at du kan holde sigtet på målet under og efter skuddet. Hvorfor, du nu både kan høre kugleslaget, og se både træf, og dyrets umiddelbare reaktion.

Men selvfølgeligt skal der også være plads til de små drenge, som føler sig store, ved at køre på Hardly Ableson motorcykler uden lydpotte, of og ned af hovedgaden søndag aften