Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Scott Satterlee lademetode
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Jeg fik denne måde introduceret af en kammerat som bruger den til alt han laver. Det er godt nok projektil besparende. 

Første gruppe efter testopladning efter Scott Satterlee metoden.
Tag Max ladning, og lad 10skud med 0.2gr i forskel nedad.. Dvs jeg starter 2gr under max.
Jeg Måler hastighed på hver enkelt skud og noter ned.
Hvor der så er et "flatspot" med næsten ens hastighed over 2-3 skud, lader jeg en 5skuds gruppe med den ladning og tester samling.
Jeg havde 7 test skud ud af 10 i ladestigen inden jeg begyndte og få tryktegn, og nu en 5 skudsgruppe med 43.8gr RS60 i min 260AI.
En enkelt aftrækkerfejl. Ellers kan det ihvertfald godt bruges til jagt. Ca 895m/s med en 130gr kugle. Det er godt nok til mig.
Jeg har lavet en gruppe test på 7+5 skud og fået en rimelig gruppering. Så kan jeg begynde og ændre sættedybde for at samle dem mere.
[Image: IMG-20200417-095938.jpg]

Sad
@ Hesselager
Jeg har altid gjort det stik modsatte. Jeg har heller aldrig ladet til Max ladning. Præcisionen blev værre jo nærmere jeg kom til Max landing. Når jeg kom til en ladning der var 'hul i hul' så holdt jeg op, uanset hvar langt den var fra Max. Jeg har aldrig oplevet 'tryktegn' på mine hylstre. Som erfaren hjemmelader ved du selv hvor du nogenlunde skal begynde. Det gjorde jeg ogsaa og ladede med 2 grains mellemrum, og altid med en sættedybde lige til bommene. Jeg ladede 5 af hver, og det kunne jeg gøre på skydebanen.

[Image: MG-1288.jpg]


[Image: MG-1289.jpg]
Jeg havde indrettet mit RCBS ladegrej så jeg kunne tage det med på banen og I klubhuset opladede jeg så test ammunitionen og kunne 'fin tune' den
H
Jeg siger ikke dette er den rigtige måde for dig.
Men det fungerer godt for mig.
Jeg lader heller ikke max ladning hvis du læser hvad jeg skriver.
Men jeg har stadigvæk kun brugt 12 patroner på at finde noget jeg kan fin tune.

Vi har i det her skønne land desværre ikke mulighed for at lade direkte på banen.
Men så har vi så mange andre goder.
Jaeh Hesselager, nu vil jeg meget nødig beskyldes for at afspore tråden, men den sidste linie i dit indlæg vil jeg meget gerne debattere med dig.... Gerne pr E-mail. Den eneste gode jeg kan se er gratis uddannelse. (Vi har maser af tid mens vi er indespærret pga Corona, og jeg er sikker på du vil blive overrasket) Idag er det forøvrigt nøjagtig 52 år siden jeg forlod Danmark.
Efter nærlæsning af mit indlæg ser det rigtig nok ud som om jeg 'anklager' dig for at lade til Max. Det var slet ikke meningen. Jeg ved ikke rigtig hvordan jeg ellers skulle skrive det. Sætningen står for sig selv, og er blot en erklæring paa at det er noget jeg aldrig har eksperimenteret med.
Ja, det er en fordel at kunne lade på skydebanen, og hvis du kigger nærmere efter, kan du se den hjemmelavede staal 'fod' der er fastgjort til bordet med en C-clamp. Den er indrettet således at RCBS pressen kan påmonteres, og krudt 'dispenseren' skrues fast ved siden af. Jeg lavede den egentlig for mange aar siden saa min kone og jeg kunne tage den med paa jagt ture efter præreishunde i South Dakota og Wyoming, og vi kunne genlade paa motellet om aftenen.

H
Genlade på moteller????? Hvorfor dog. Var det ikke noget nemmere bare at lade ordentligt op hjemmefra??? 
Meeeen hver sin lyst. Nu har jeg jo også en relativt ung kæreste, så genladning på hotelværelser med hende har intet med krudt og kugler at gøre Wink Nå Jaja kugler måske Big Grin Big Grin Cool Cool

Det der med at kunne lade og efterfølgende  lave forsøg direkte på skydebanen er dog misundelsesværdig. 

For lige at udfordre din teori med hastighed, så har jeg flere tilfælde hvor netop max-ladning (endda til den gode side) har leveret de absolut bedste grupperinger. 

Håber I har det godt derovre på den anden side af vandpytten og I har formået at holde virus på afstand. 
Klokker
Klokker:
Jeg kan se du aldrig har været på præriehundejagt!! På en god dag kunne vi nemt fyre omkring 700 skud af. Dengang skød vi begge med same caliber,(.22-250) og da ladekomponenter er meget billigere i USA end her, så var det blot en selvfølge. Desuden var vi undervejs i ca 14 dage. Du kan slet ikke sætte dig ind i det Klokker. Bare spørg M@X, han har prøvet det.
Dengang var jeg selv Gamewarden her i Canada, og havde forbindelse med chefen for Game and Fish i South Dakota, og han skaffede os adgang til Triple U Ranch på 63.000 td land, hvor de filmede Dances with Wolves, og en nabo ranch på ca 10.000 td land. En god præriehunde koloni har flere tusinde præriehunde. så stiller du blot et skydebord op og går til den fra en ende af. Og der er adskillige sådanne kolonier på de områder
Jeg ved udmærket godt hvilke hastigheder jeg kunne opnå med de forskellige ladninger, men når jeg fandt den mest nøjagtige, standsede jeg selvom det var under MAX.

Endnu har vi det godt, selvom virussen tordner frem. Her i byen har de taget forholdsregler, og lavet vores indendørs ishockey arena om til et kapel/lighus. Alt er selvfølgelig lukket og slukket, og forbliver det til minimum midten af Maj. Her i huset har vi alt vi har brug for, og holder os for os selv…………. Godtnok træls. Og i USA opfordrer ham geniet Trump direkte til oprør i tre af staterne. Det ender sgu i anarki. Han nægter at sælge N95 masker til Canada, men glemmer lige i farten at de masker er fremstillet af en papirmasse der kun laves i Canada, og eksporteres til 3M i Minnesota, eller at der er ca 2000 Canadiske sygeplejersker her fra mit amt, der kører over gænsen hver dag til Detroit, og arbejder på hospitalerne der.
Det skulle han lige mindes om med en vognstang, den idiot!...………………….. Så fik piben en anden lyd!
Vi har måttet aflyse vores rejse til Danmark den 30/4, og har foreløbig udsat den til 10. September, så får vi se om det kan lade sig gøre til den tid.
(17-04-2020, 02:53 PM)Hesselager Skrev: [ -> ]Jeg fik denne måde introduceret af en kammerat som bruger den til alt han laver. Det er godt nok projektil besparende. 

Første gruppe efter testopladning efter Scott Satterlee metoden.
Tag Max ladning, og lad 10skud med 0.2gr i forskel nedad.. Dvs jeg starter 2gr under max.
Jeg Måler hastighed på hver enkelt skud og noter ned.
Hvor der så er et "flatspot" med næsten ens hastighed over 2-3 skud, lader jeg en 5skuds gruppe med den ladning og tester samling.
Jeg havde 7 test skud ud af 10 i ladestigen inden jeg begyndte og få tryktegn, og nu en 5 skudsgruppe med 43.8gr RS60 i min 260AI.
En enkelt aftrækkerfejl. Ellers kan det ihvertfald godt bruges til jagt. Ca 895m/s med en 130gr kugle. Det er godt nok til mig.
Jeg har lavet en gruppe test på 7+5 skud og fået en rimelig gruppering. Så kan jeg begynde og ændre sættedybde for at samle dem mere.
[Image: IMG-20200417-095938.jpg]

Sad
Fedt at du har noget der virker!
Jeg bruger denne til mit LR-setup
http://forum.accurateshooter.com/threads...s.3814361/
Spare på projektiler????

Det var da en skrækkelig ting ...
(19-04-2020, 09:57 AM)Claxel Skrev: [ -> ]Spare på projektiler????

Det var da en skrækkelig ting ...
Man er vel jyde... 

Så er der flere og hælde efter rævene og skiverne.  Big Grin
Hog. Jeg bruger denne metode når jeg udvikler ladninger. Når jeg først har fundet noget der skyder godt så lader jeg på samme måde som dig med pressen spændt på bordet.
Jeg forventer ikke i sidder og laver testladninger når i er afsted på jagt.
Så er det vel bare masseproduktion.
Ja ja, selvfølgelig. Jeg testlader paa banen med denne smarte hjemmelavede 'fod'

[Image: 196-A1358a.jpg]

russian image host
Og så brugte vi den ellers kun til masseproduktion undervejs. For det meste fordi vi skød så meget og for det andet fordi vi er begrænset med hvor mange patroner vi må tage med over grænsen. Så købte vi komponenterne i USA, og efter brug havde vi ingen problemer med at bringe dem med hjem til Canada.
Præriehundejagt skal prøves!!

Ja ja, jeg tager blot fordel af muligheden for at kunne testlade i klubhuset på banen. Jeg er helt alene der, ingen skydeleder eller noget.
Så kan jeg i fred og ro stille mit 'set-up' på et bord ved hjælp af denne hjemmelavede 'fod'

[Image: 196-A1372a.jpg]
hvori du kan fastskrue pressen, og i 'tårnet' installere krudt dispenseren med den sorte møtrik.
Det var vores metode fordi vi for det første var begrænset med hvormegen ammunition vi måtte tage over grænsen, og fordi vi var undervejs på jagt i ca 14 dage. Så var det nemmere og billigere at købe komponenterne og lade op om aftenen på motellet.
Bagefter var det så ingen problem med at tage det hele med hjem til Canada.
Hvis nogen er interesserede i målene på min lille 'opfindelse,' send mig en mail.

Oops, jeg ved ikke hvad der skete der. Det sidste billed er af en RCBS trimmer jeg har adverteret til salg so, pay no attention.
Jeg ved ikke hvorfor det kom aom to posteringer.
H

Oops, jeg ved ikke hvad der skete der. Det sidste billede er af en RCBS trimmer jeg har adverteret til salg, so pay no attention.
Jeg ved ikke hvorfor det kom som to posteringer.
H