Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Rekordgod hjortejagt i Norge
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
hjortejakta

For femtende år på rad er det blitt satt fellingsrekord for hjortejakta.

Statistisk Sentralbyrå (SSB) la onsdag ut tallene for hjortejakta for 2005.

Totalt 27 600 hjorter ble felt høsten 2005, en oppgang på syv prosent fra året før. Siden 1991 utgjør dette en økning på nær 17 000 dyr. Selv om det fortsatt er et stykke igjen til det felles like mye hjort som elg, blir forskjellen stadig mindre, melder SSB.

Særlig hvis en ser på antallet fellingstillatelser. Totalt var det gitt tillatelse til å felle 40 500 hjorter og 45 100 elger høsten 2005.

Nye områder
Ettersom det er høyere fellingsprosent for elg enn hjort, blir forskjellen større når en ser på antallet felte dyr. I løpet av jakta ble 80 prosent av elgkvoten felt og 68 prosent av hjortekvoten.

Hjorten sprer seg fortsatt til nye områder, blir de fleste hjortene felt i Rogaland, Hordaland, Sogn og Fjordane, Møre og Romsdal og Sør-Trøndelag. I 2005 sto disse fem fylkene for 95 prosent av avskytningen.

Hjortefylke
Som tidligere er det Sogn og Fjordane som er landets hjortefylke. Nær 9 000 hjorter ble felt her. Den største hjortekommunen finner en derimot i nabofylket Hordaland. Som de fire foregående årene var Kvinnherad på topp med 818 felte dyr i 2005.

Totalt hadde 259 kommuner gitt tillatelse til å felle hjort høsten 2005.

.....når bare man har nok penge og krudt.....så går det ikke aldrig helt galt :-)

Favourite Quote: Vi løser ikke vore problemer ved at tænke på samme måde, som da vi skabte dem.....(Albert Einstein)