Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Jærvjagt fra helikopter
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Vil jakte jerv med helikopter
Stortingsrepresentant Torny Pedersen (Ap) vil sette inn store tiltak for å få bukt med jerveproblemene i Nordland.

I etterkant av justisminister Helen Bjørnøy sitt besøk i Bodø nylig mener stortingsrepresentant Torny Pedersen at ministeren nå vil nærmest instruere direktoratet for naturforvaltning (DN) til å sette i verk tiltak, skriver Saltenposten.

- Jeg håper miljøvernministeren tar tak i det, for jerven er blitt et kjempeproblem. Når lisensjakta som skulle felle 22 jerv endte opp med bare ti må noe gjøres, sier Pedersen.

Hun mener hiuttak er det mest nærliggende, selv om det nok ikke er det mest humane.

- Skal vi fortsette med landbruk i regionen så må vi nok innom slike tiltak også, sier hun og mener det ikke går an å leve med at Mattilsynet bestemmer hvor sauen skal gå.

- Vi må se blant annet på ynglingebegrensning. I Nordland skal det være ti, og nå har vi 16. Sett fra mitt ståsted er kanskje ti også i overkant, men siden Stortinget har sagt det så må vi leve med det inntil videre, sier hun ifølge Saltenposten.

Pedersen vil også forlenge og effektivisere lisensjakta, og ta i bruk både skuter og helikopter - samt forlenge hele jakta.

- Og det må inn mer penger. Dette med åtejakt har jo vist seg svært effektivt. Jeg er ikke fremmed for å betale jegere for jakt på jerv. Disse midlene må staten bevilge gjennom Fylkesmannen, sier Torny Pedersen som berømmer Fylkesmannens innsats hittil i saken.

- At Fylkesmannen sender et brev til sin overordnede i en slik sammenheng viser hvor prekær situasjonen er, og det var et riktig tiltak, sier Pedersen til avisa.

Bjørn Olav Amundsen

Mvh
Kim

Jeg er ikke fejlfri,men det er så tæt på at det skræmmer mig.