Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Mistillid til Raunkjær
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Ikke tillid til Kristian
Raunkjær i Region 3

Et rekordhøjt antal repræsentanter – 161 tilmeldte – var lørdag samlet på Hotel Schaumburg i Holstebro til regionsmøde i region 3. Netop denne region har været en form for centrum i ”Jægerforbundssagen”, og dette emne fyldte da også en del i dagens møde.

Regionens hovedbestyrelsesmedlem, Norbert Ravnsbæk, har ligeledes indtaget en central post i sagen, og hans ønskede sit kandidatur afprøvet. Resultatet blev én blank stemme, og resten af salen gav Ravnsbæk deres støtte samt en langvarig klapsalve.

Knud Pedersen – der har udfyldt posten som regionsformand, siden Bent Bech-Larsen valgte at trække sig – fik sit kandidatur til posten bekræftet af den enstemmige, fremmødte skare af tillidsfolk.

Cirka halvdelen af Knud Pedersens beretning omhandlede jægerforbundssagen. Han redegjorde omhyggeligt for sagsforløbet her tilbage fra den 26. maj 2005, hvor regionsbestyrelsen første gang hørte om den fra Norbert Ravnsbæk.

Som Knud Pedersen så sagen, så var Norbert Ravnsbæk blev blandet ind i mange sager på Højnæsvej, blandt andet gennem sit virke som daværende formand for kommunikationsudvalget, og som følge deraf fik han indsigt i flere ting. Men da han begyndte at stille kritiske spørgsmål, var han pludselig ikke ønsket længere.

- Jeg ser ledelsen som meget topstyret, og med de ting, der er kommet frem gennem de sidste måneder, har jeg meget svært ved at se, at Raunkjær kan samle et stærkt jægerforbund igen, sluttede Knud Pedersen.

Strukturreform senere
Strukturreformen foreslog regionsbestyrelsen udskudt. Man mente ikke, at tiden var til at bruge kræfter på så omfattende et emne, men da bestyrelsen ikke var internt enig, ville man gerne have de fremmødtes tilkendegivelse. Fire mand stemte imod, alle andre for at udskyde strukturreformen i al fald ét år.

Ny ledelse
Regionsbestyrelsen stillede forslag om en gennemgribende ændring i Jægerforbundets ledelse. Danmarks Jægerforbunds formand skal bestride hvervet på deltid. Honorar udbetales i henhold til medgået tid eller tabt arbejdsfortjeneste. Formanden skal koncentrere sig om ledelsen af bestyrelsen, mens det daglige, udadvendte arbejde skal varetages af en generalsekretær med gode forhandlingsevner og indgående kendskab til jagt- og faunaforvaltning. Generalsekretæren er bindeledet mellem politikerne og de ansatte. Endelig skal en administrationschef under generalsekretæren stå for det daglige arbejde på kontoret, herunder økonomi og personaleansvar.

I sin beretning sagde den fungerende formand, Jens Hangaard Nielsen, blandt andet:

- I skal vide, at jeg synes, det har været i orden med det arbejde omkring ”sagen”, som region 3 har lavet.

Hangaard forklarede omkring den jagtlige efteruddannelse, at da man ikke havde kunnet finde det indføjet som punkt i ansættelseskontrakterne for nogen af medarbejderne, er den jagtlige efteruddannelse helt fjernet.

Mangel på styring
Direktør Jørgen Damgaard mente, at den korteste måde at udtrykke forbundets problemer på var, at der havde været en mangel på styring. Fremover vil kontoplaner, hvor ethvert emne bogføres med retvisende udtryk, forhindre lignende problemer. Og ingen medarbejder kan fremover få udbetalt én krone til sig selv, uden at en anden fra ledelsen har attesteret det.

Beretningerne fra Hangaard og Damgaard udløste spørgsmål fra salen. Mogens Jørgensen, Sevel, spurgte, om de to forventede tillid, efter at de havde været med til at suspendere Ravnsbæk.

Mødets ordstyrer – Bjarne From, som sidder med i kulegravningsudvalget som en af de to ”udefra” – tilkendegav, at regionsbestyrelsen var dybt uenig med Hangaard og Damgaard i deres besvarelser af Mogens Jørgensens spørgsmål. Regionsbestyrelsen ser helt forskelligt på baggrunden for suspensionen af Norbert Ravnsbæk.

Hovedpersonen selv gik på talerstolen og takkede de fremmødte og specielt sin regionsbestyrelse for støtten. Han konstaterede, at det sidste års tid har været hård, både fysisk og psykisk.

Mangel på tillid
Regionsbestyrelsen stillede følgende forslag til repræsentantskabsmødet i juni:

Region 3 har ikke tillid til, at Kristian Raunkjær kan samle Danmarks Jægerforbunds bestyrelse, tillidsfolk i områder, kredse og regioner, samt medlemmer i øvrigt, som en absolut nødvendighed for jagtens sag i Danmark.
På denne baggrund fremsendes forslag om ved afstemning at efterprøve tilliden til forbundets formand. Såfremt Kristian Raunkjær – som tilkendegivet – på egen foranledning vil prøve sit mandat på repræsentantskabsmødet, og efterfølgende tager tilkendegivelsen til efterretning, bortfalder forslaget fra region 3.

De fremmødte – bortset fra fire, som undlod at stemme – støttede forslaget.
Steinar

Mvh
Kim

Jeg er ikke fejlfri,men det er så tæt på at det skræmmer mig.