Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Kronvildtgruppe Djursland vil frede spidshjorte
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Fredning af spidshjorte?

Kronvildtgruppe Djursland vil have spids-
hjorte fredet i en tre-årig periode.

Det er blevet påpeget af bl.a. Danmarks Natur-fredningsforening og Friluftsrådet, at der er en utilfredsstillende skævvridning i bestanden i relation til køn og alder, idet der bliver skudt for mange små hjorte.

Derfor blev der i 2004 nedsat såkaldte kronvildtgrupper i ni områder i Danmark, med repræsentanter for landbruget, skovbruget, Danmarks Naturfredningsforening, Friluftsrådet og endelig med en repræsentant for Danmarks Jægerforbund som formand.

Djursland har de senere år manifesteret sig som et stadig tungere område, hvad kronvildt angår, og nu barsler Kronvildtgruppe Djursland med et opsigtsvækkende forslag: spidshjorte skal fredes i en treårig periode.

- Vi vil indstille til Skov- og Naturstyrelsen, at dette meget gerne sker i hele Danmark, eller som et minimum på Djursland, siger formanden for Kronvildtgruppe Djursland, Lars Keiser.

- Vi ved godt, at det kan være svært at se på drivjagter, men det er meldinger om nedskydninger af spidshjorte i bast i september, der har fået en enig gruppe til at komme med forslaget. Vi har – uden held – henstillet til, at jægerne tilnærmer deres jagtudøvelse noget mere til de etiske regler for kronvildtjagt og jagtloven i det hele taget.

Lars Keiser understreger, at man ikke ønsker flere dyr, idet bestanden er stærk nok på Djursland.

- Vi har faktisk overvejelser om det hensigtsmæssige i eventuel at afskyde kalve et stykke ind i februar, men kun i områder med mange dyr, siger Lars Keiser.
Steinar

Mvh
Kim

Jeg er ikke fejlfri,men det er så tæt på at det skræmmer mig.