Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Døde rådyr skal bruges til los-foder
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Døde rådyr blir gaupemat
I et fryselager på Drømtorp i Ski ligger flere titalls døde rådyr som skal bli gaupemat.

Det er viltnemnda i Ski som har mellom 20 og 30 døde rådyr liggende på fryselageret. Lite mat, mye snø og hunder uten bånd har skylden for at de har endt opp nettopp der, melder Østlandets Blad onsdag.

Rådyrene sliter
- Jeg vil minne om at det fortsatt er båndtvang. Selv om snøen begynner å smelte, sliter rådyrene fortsatt i snøen. Mange er utmattede og sultne etter en kald og snørik vinter. De vil være et lett bytte for jagende hunder, sier sekretær i Ski viltnemnd, Reidar Haugen til avisa.

Rådyrene i Follo har hatt en vanskelig vinter. Mens det tidligere vintre har vært påkjørsler som har vært den største årsaken til rådyrdød, får snø, kulde og hunder skylden for at mange rådyrliv har gått tapt i år.

En av de verste
- Jeg har hentet ut til sammen 34 døde rådyr fra Ski kommunes skoger hittil i år. Kun tre av disse var påkjørt, forteller fallviltmannskap, Jan Berger til avisa.

Viltnemnda har ført statistikk i tyve år. Årets vinter hører til blant de verste, sammen med vinteren i 2001. Rådyrene på fryselageret på Drømtorp vil ende sine dager som gaupemat. Kadavrene gis bort til universitet og forskningsmiljø som forsker på gauper.

.....når bare man har nok penge og krudt.....så går det ikke aldrig helt galt :-)

Favourite Quote: Vi løser ikke vore problemer ved at tænke på samme måde, som da vi skabte dem.....(Albert Einstein)