Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Due Jensens hegn må blive stående
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Ormstrup hegn må blive

Det cirka 1,8 kilometer lange hegn ved
Frisholtvej får nu lov til at blive stående
[Image: Ormstrup-hegn-002.jpg]
FOTO: MAX STEINAR Naturklagenævnet satte fredag den 7. april et endeligt punktum i sagen om det såkaldte trafiksikkerheds hegn på Ormstrup Gods parallelt med Frisholtvej. Nævnet ophæver Viborg Amts påbud om at fjerne hegnet.

Begrundelsen for omgørelsen er, at Naturklagenævnet ikke anser hele skoven for at være hegnet.

Forbudet mod usædvanlig hegning i Naturbeskyttelses-lovens paragraf 23, stk. 2, gælder kun, hvis der er tale om hegning omkring skov.

Ejeren af Ormstrup, Niels Due Jensen, har fjernet to kulturhegn på henholdsvis 914 meter og 453 meters længde, og da han undlader en ellers planlagt kulturplantning på 371 meter, bliver det tre huller på sammenlagt godt 1.700 meter i hegnet omkring skoven. Men altså ikke ved den så omdiskuterede strækning ved Frisholtvej.

Det står ordret at læse i afgørelsen, at ”Det er Naturklagenævnets opfattelse, at der herefter ikke længere vil være tale om hegning omkring skov i paragraf 23, stk. 2’s forstand. Det af amtet og DMU anførte om vildtets bevægemønstre kan ikke tillægges betydning i denne vurdering.
Naturklagenævnets afgørelse går herefter ud på, at fjernelsen af de omhandlende hegnstrækninger betyder, at der ikke længere er tale om en ulovlig hegning i relation til naturbeskyttelseslovens regler. På denne baggrund ophæves det af Viborg Amt meddelte påbud om fjernelse af trafiksikkerhedshegnet langs Frisholtvej.”

Advokat for Ormstrup Gods i denne sag, Karl Villumsen, betragter afgørelsen som en soleklar sejr.

- En lang og sej kamp er afsluttet med et tilfredsstillende

Mvh
Kim

Jeg er ikke fejlfri,men det er så tæt på at det skræmmer mig.