Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Huset fuldt af våben
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
http://ttv.tv2.dk/index.php?side=639&underside=2

Mvh
Kim

Jeg er ikke fejlfri,men det er så tæt på at det skræmmer mig.
Ja den var nu ellers slået ret voldsomt op i lokal tv, hvor politiet ønskede lovændringer så de kunne ransage alle jægeres hjem for på den måde at chekke opbevaring. Men eftersom det var Politiet i Hjørring der fremkom med de forslag syntes det ret tåbeligt da de ikke er kendt for at benytte sig af ransagningkendelser eller andre lovparagraffer der forhindre dem i sagens opklaring.[xx(]

De har et mindre image problem på de kanter...
Hvis manden har haft 50 våben på bopælen,forstår jeg ikke at han kan få dem igen så hurtigt.Så vidt jeg ved,kræver opbevaring af mere end 25 våben i hjemmet,at de opbevares i Skafor rød skabe,og at der er alarm installeret.Han har vel næppe-så hurtigt efter branden-fået alarm og "røde" skabe? Det kan naturligvis tænkes at han har fået en aftale med en våben-handler om midlertidig opbevaring,hvis ikke,lyder det lidt underligt.Men det er jo også en mulighed at Hjørring politi ikke er klar over det med Skafor rød/alarm....[?][B)] Hilsen Ulrik
Nope ULG, loven siger SKAFOR RØD ved opbevaring af 25 "særligt farlige" våben - d.v.s. semirifler og pistoler


Amatuers practice till they get it right. Professionals practice till they can't get it wrong.
[Image: Gri5A.jpg]
Er det rigtigt....[?][:0] Jeg har da fået at vide,ved Nyborg politi,at det er max 25 "våbenenheder". Hvad er grænsen når man snakker haglvåben? Jeg mente ellers at det var 25 "våbenenheder" og at haglvåben var 1 våbenenhed,og "særligt farlige våben" f.eks pistoler var 2 våbenenheder..?Hilsen ulrik
ULG:

I odense politikreds tolkes loven således:

Ved opbevaring af 25 våbenenheder eller derover kræves Skafor Rød opbevaring + alarm.
Indtil da kræves kun Skafor Blå.

Våbenenheder tolkes således:
Rifler og haglgeværer tæller 1,0 enhed pr. våben
Særligt farlige våben, herunder pistoler og revolvere tæller 2,5 enhed pr. våben.

Om loven tolkes anderledes andre steder ved jeg ikke, jeg ved bare at det er de regler jeg som bosiddende i Odense politikreds er underlagt!!

Jeg har tidligere forespurgt konkret vedr. opbevaring og fik bla. denne tekst udleveret:

§20 Stk. 6. Politimesteren (politidirektøren) kan under henvisning til sikkerhedsmæssige forhold, herunder bl.a. mængden af opbevarede våben, bygningsmæssige forhold, tilkørselsforhold og udrykningsafstand, stille yderligere krav til våbenopbevaringen.

/Gammeltoft

Shoot low, they might be crawling !!!!
Ok,tak for det-det kan jo udemærket tænkes at det er forskelligt fra Politikreds til politikreds.Hvad kræves der egentligt af alarm sammen med et skafor rød skab,skal der f.eks.være en alarm central koplet på? Hilsen Ulrik
ULG,

i odense fik jeg følgende besked:

"Du skal være opkoblet til en af politiet godkendt og døgnbemandet central"

/Gammeltoft

Shoot low, they might be crawling !!!!
Ok,det er også i Odense politikreds problemet er,tak for svaret,Hilsen Ulrik
Sorry, det var 10 særligt farlige skydevåben [:I]

Opbevaring.Våben og ammunition mv., der er nævnt i våben- og eksplosivstoflovens §1, stk.1, og stk.2, litra a-c, og i denne bekendtgørelses §14, skal opbevares forsvarligt og på et sted, der er utilgængeligt for uvedkommende.
Stk.2. Opbevaring af ammunition til skydevåben skal ske i et aflåset gemme. Ammunition må ikke opbevares sammen med skydevåben, medmindre skydevåben og ammunition opbevares sammen i sikringsskabe, boksrum mv., som opfylder betingelserne i stk.3 og 4.
Stk.3. Opbevaring af indtil 25 af de våben, der er nævnt i våben- og eksplosivstoflovens §1, stk.1, nr. 1, eller indtil 10 særligt farlige skydevåben, jf. stk.8, skal ske i et sikringsskab, der er godkendt i mindst EN 1143-1 grade 0 eller et sikringsniveau, der svarer hertil. Sikringsskabe med en vægt under 1.000 kg skal være forsvarligt fastboltet til gulv, væg eller lignende.
Stk.4. Opbevaring af flere end 25 af de våben, der er nævnt i våben- og eksplosivstoflovens §1, stk.1, nr. 1, eller af flere end 10 særligt farlige skydevåben, jf. stk.8, skal finde sted efter følgende regler:
1) Opbevaringen skal ske i et støbt boksrum med et sikringsniveau, der svarer til en godkendelse i mindst EN 1143-1 grade 1, eller i et sikringsskab, der er godkendt i mindst EN 1143-1 grade 1 eller et sikringsniveau, der svarer hertil. Sikringsskabe med en vægt under 1.000 kg skal være forsvarligt fastboltet til gulv, væg eller lignende.
2) Der skal installeres automatisk indbrudsalarmeringsanlæg, hvorfra alarm skal indgå til en af Rigspolitichefen godkendt døgnbemandet kontrolcentral.
Stk.5. Nøgler til boksrum, sikringsskab mv. skal opbevares forsvarligt og på et sted, der er utilgængeligt for uvedkommende.
Stk.6. Politimesteren (politidirektøren) kan under henvisning til sikkerhedsmæssige forhold, herunder bl.a. mængden af opbevarede våben, bygningsmæssige forhold, tilkørselsforhold og udrykningsafstand, stille yderligere krav til våbenopbevaringen.
Stk.7. Politimesteren (politidirektøren) kan under særlige omstændigheder meddele dispensation fra bestemmelserne i stk.3-4.
Stk.8. Ved særligt farlige skydevåben forstås navnlig følgende våben:
1) pistoler, herunder enkeltskudspistoler, selvladepistoler og revolvere, bortset fra forladevåben,
2) halv- og fuldautomatiske skydevåben.
3) glatløbede haglgeværer med en pibelængde på mindre end 55 cm,
4) glatløbede haglgeværer, som er omfattet af våben- og eksplosivstoflovens §2 a, stk.2.

For en ordens skyld, skal jeg oplyse, at mine våben bliver opbevaret som EN 1143-1 grade 1 sikring (SKAFOR RØD) efter anmodning fra politiet..........andmodning ikke påbud!


Amatuers practice till they get it right. Professionals practice till they can't get it wrong.
[Image: Gri5A.jpg]
"Stk.4. Opbevaring af flere end 25 af de våben, der er nævnt i våben- og eksplosivstoflovens §1, stk.1, nr. 1, eller af flere end 10 særligt farlige skydevåben, jf. stk.8, skal finde sted efter følgende regler:"

hvordan opfatter I 24 alm våben og 9 særligt farlige våben i samme skab??
mvh

Strom
Citat:quote:

Originally posted by STROM
hvordan opfatter I 24 alm våben og 9 særligt farlige våben i samme skab??


Som flueknepperi! [Big Grin]

Politiet har jo sådan set taget höjde for dette med deres egen tildelig af "våbenenheder" som beskrevet ovenfor. Du når 26,5 "våbenenheder" og må derfor hellere tjekke om gulvet kan bäre det påbudte skab....

[center][Image: gandalf2.jpg][/center]

Assumption is the mother of all ****ups... og skånegripen er en bald eagle!...og...det er muligt, at jeg ændrer holdning, men det rokker IKKE ved det faktum, at jeg har ret! Og jo - jeg har mine problemer med det modsatte af kön....