Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Sådan scorer man halvanden gevir
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
http://video.google.com/videoplay?docid=...5934&q=bow

[:0]

Mvh.
Lars/Great Dane
lars@reloadersnest.com
Skype : gunsandlead
Der ser man hvor hurtigt dräbende bue og pil er!
Jägernes kosherslagt!
Jeg tror faktisk der kunne kortes gevaldigt af ventetiden hvis den ikke kørte på adrenalinet?

Men sådan som den lukker blod ud er der ingen tvivl om effektiviteten ved brug af broadheads.....Hmm jeg må ud og finde noget at myrde med den 'lange' [}Smile]

Mvh.
Lars/Great Dane
lars@reloadersnest.com
Skype : gunsandlead
Citat:quote:

Originally posted by Great Dane

Men sådan som den lukker blod ud er der ingen tvivl om effektiviteten ved brug af broadheads.....Hmm jeg må ud og finde noget at myrde med den 'lange' [}Smile]



Husk nu, at du skal ha' dit buejagttegn før du begynder på sådan noget [Sad!]


Amatuers practice till they get it right. Professionals practice till they can't get it wrong.
[Image: Gri5A.jpg]
Det ser da ikke ligefrem ud til at være en 75 pund's bue han brugte,der var ikke alverden power i dén pil...? Hilsen Ulrik
For mig at se er den pil ikke gået mange centimeter i dybden på trods af at den har ramt klokkerent i hjertet bag de store forbens/skulderknogler. Havde den trängt igennem til vitale dele, hvis den havde ramt i knoglen nogle få centimeter längere fremme? Jeg tror det ikke....

Jeg har för gjort mig väldigt upopulär ved at udtale at flitsbuer er et jagtvåben der hörer indianerne til - ikke moderne jägere. Jeg tvivler ikke på drabseffekten af en velplaceret broadhead, men jeg tvivler i allerhöjeste grad på flertallet af buejägeres evne til at levere et velplaceret skud. Der er mange usikkerhedsmomenter i bueskydning og man får kun en chance.

En af mine afrikanske bekendte ville arrangere buejagt for et hold meget erfarne amerikanske buejägere på 8 mand. De havde alle dokumenterbar erfaring i form af masser af nedlagt vildt. Skjul blev arrangerede i umiddelbar tilknytning til vandhuller i oktober måned, hvor törken var hårdest. En gennemsnitlig riffeljäger ville kunne höste dusinvis af "trofäer" hver eneste dag fra disse skjul - det var dybest set en "sitting duck" jagt.
Alligevel var resultaterne af de förste dages jagt tankeväkkende. Ikke alle jägere havde fået noget og de der havde, havde fået et eller to dyr. Da de begyndte at påstå, at de havde udnyttet de chancer der havde väret, blev PH'en mistänksom. Ved en närmere granskning i selskab med et par af hans trackere blev der fundet schweiss ved seks af de otte skjul, som ingen sammenhäng havde med de nedlagte dyr. Efter fire timers sporing havde man fundet 5 forendte dyr imellem 200 meter og 6 kilometer fra skjulene.
Jägerne blev konfronteret med dette, men reagerede ved at nägte alt og spille voldsomt fornärmede og true med at rejse med det samme. De blev meget overraskede, da de fik at vide, at truslen var uendeligt tom, eftersom jagten var uigenkaldeligt slut. I löbet af den näste uge viste gribbene vej til yderligere 3 dyr - og ingen ved om alle blev fundet.
Resultatet blev: 7 dyr nedlagt - mindst 8 dyr anskudt og forendt inden for nogle dage

[center][xx(][xx(][xx(][/center]

Jagt med flitsbuer er for indianere, skydning med flitsbuer bör ske efter skumgummidyr! Scener som den viste kan kun skabe antiparti mod jägere og skal jeg väre helt ärlig, kan jeg sagtens se hvorfor. Jeg synes selv, at den er klam.

[center][Image: gandalf2.jpg][/center]

Assumption is the mother of all ****ups... og skånegripen er en bald eagle!...og...det er muligt, at jeg ændrer holdning, men det rokker IKKE ved det faktum, at jeg har ret! Og jo - jeg har mine problemer med det modsatte af kön....
Jeg er fuldstændig enig i ovennævnte betragtninger.
For mit vedkommende er det svært nok med en riffel.
Men de buejægere jeg kender, har det ligesom muslimer,- der skal bare ikke sættes spørgsmåltegn ved den religion.
Så nu bli`r det nok Høg over Høgh[Big Grin]
MVH

knerik
------------------------
Where all think alike, no one thinks very much.
Hehe - ja der kommer jo nok en reaktion. Jeg ved også godt, at det ikke var pänt af mig at skrive "flitsbuer"...... og alligevel har jeg ikke rettet det

[center][Big Grin][Big Grin][Big Grin][Big Grin][/center]

[center][Image: gandalf2.jpg][/center]

Assumption is the mother of all ****ups... og skånegripen er en bald eagle!...og...det er muligt, at jeg ændrer holdning, men det rokker IKKE ved det faktum, at jeg har ret! Og jo - jeg har mine problemer med det modsatte af kön....
Jeg er i det store hele enig med Høghen....
Mener dog godt at buejagt kan bruges til mindre vildt - f.eks. ræve og harejagt og den slags.....men hjortedyr, bjørne og andre større vildtarter burde ikke nedlægges med bue.

.....når bare man har nok penge og krudt.....så går det ikke aldrig helt galt :-)

Favourite Quote: Vi løser ikke vore problemer ved at tænke på samme måde, som da vi skabte dem.....(Albert Einstein)
Nu er min viden omkring buejagt meget begrænset, men umiddelbart er det mit indtryk at en jagtbue med den rette pil/pilespids og rette skudplacering har en god evne til at slå ihjel.

Det er meget muligt at gennemsnittet af danske buejægere ikke er istand til at afgive et tilfredstillende skud, det ved jeg intet om. Jeg havde dog et indtryk af, at der fandtes nogle ret skrappe krav til at erhverve jagttegn med bue og gik ud fra at dette inkl. en form for skydeprøve. Hvis skydeprøven ikke er skrap nok må man stramme op på den. Det skal vel ikke forhåndsdiskvalifisere buen som jagtvåben ?

Man vil vel altid kunne finde nogle eksempler på folk med dårlig jagtmoral, hvad enten det gælder jagt med riffel eller bue, det skal vel ikke nødvendigvis lægges alle andre til last. Der kan sikkert findes eksempler på jægere der ar anskudt et stk råvildt eller lignende med riffel og dømt det til en ren forbier, fordi der ikke har kunnet findes blod eller lign. efter en grundig eftersøgning på helt op til 45 - 60 sek. Det gør det jo ikke automatisk til kutyme blandt riffeljægere.

En mere buekyndig en mig, kan sikkert også forklare om det man ser på filmklippet er "normalt". Jeg havde et indtryk af at pilen normalt fortsatte hele vejen igennem dyret, og ikke som her nærmest "prikker" et stort hul i siden på dyret.

mvh.
Steen (som ikke er og heller ikke har planer om at blive buejæger [Wink])
Ja hvis det er udtryk for en jagtpils dræbeevne, kan jeg kun sige at buejagt er ikke just min kop te.
Det tog faktisk 1½ minut før det i forvejen trætte dyr gav op.
Tænk lige hvorlangt det ville have været i stand til at løbe med den skade. Er det ikke et sted mellem 500-1000meter

jbn
Tjah,jeg er nok mest enig med Steen S,og min mening om buejagt bygger kun på "fornemmelser" og ikke konkret viden,desværre. Jeg har i et par år haft lånt en kraftig (65 pund,mener jeg) PSE compound bue af en kammerat,og jeg skød en del med den.Min fornemmelse af buens formåen og "gennemslagsenergi" er,at det er et kraftig våben,der i de rette hænder(ikke mine) er meget præcist.Den har,naturligvis,sine meget klare begrænsninger,men hvis man respektere dem,tror jeg faktisk at det er et ok jagtvåben.Iøvrigt tror jeg ikke at der er noget i et stykke råvildt der kan stoppe en pil med jagtspids der er affyret fra en bue der opfylder energikravet til jagt i DK,hvis skuddet er afgivet inden for 20 meter.Hilsen Ulrik PS.dén pil på billedet blev vist affyret fra en "flitsbue".....[Wink]
I f.m. jagt er det for mit vedkommende af afgørende betydning at vildet forender så hurtigt og smertefrit som muligt.

Det forekommer mig ikke at være tilfældet med eksemplet på filmen. Hvis det er resultatet, og et udtryk for hvordan buejagt foregår, gir` jeg den tommelen nedad. [xx(]

Det samme er også ofte gældende med riffeljagt. Mange fokuserer utroligt meget på hvor stor kødødelæggelsen er. Jeg syntes derimod det er mere vigtigt at når vi kommer dertil i jagtsituationen hvor skuddet bliver afgivet, sker aflivningen af vildet hurtigt og effektivt.

Så betyder 100, eller 200 gram kød mere eller mindre, efter min mening ikke det helt store.

Swift
Efter at have nærkigget lidt på træfningen synes jeg at det mere ligner et meget lavt waid/lever skud frem for et bladskud. Det forklare også den voldsomme blødning. Blodet ser meget mørkt ud og kommer ud i meget store mængder på kort tid, det understøtter at det skulle komme fra leveren.

Hvis det er et leverskud så er det klart at det tager den tid det gør før dyret forender. Umiddelbart vil jeg mene at det havde taget lige så lang tid for dyret at forende hvis det var ramt samme sted med et riffel skud.

Jeg synes ikke man kan afgøre om buejagt har sin berettigelse udfra at der er nogen der anskyder vildtet, uden selv at være buejæger så er min opfattelse at moralen bland de få udvalgte gennemsnitlig er højere end i flokken af riffel og hagl jægere. Jeg er sikker på at der sker lige så mange, hvis ikke flere, anskydninger blandt riffel og hagl jægere som med buejægere.

[Image: Arrrgghh.gif]
AARRRRRRRRRGGGHHH

LANI

Its better to have a need not, than to need a have not!!!
Pilen sidder direkte i hjertet (flot ramt!) hvilket understöttes både af placering lavt helt op ad forbenet og det tryk som blodet strömmer ud med. Et leverskud förer slet slet ikke til blödning i det tempo og selv for en riffelkugle kan det tage en halv time eller mere inden dyret forender for en waidkugle, hvilket - trods alt - ikke er tilfäldet her.

Jeg må blot konstatere, at selv om den viste blödning ser voldsom ud, så er den ikke voldsom nok - formentlig fordi pilen ikke punkterer lungerne og/eller ikke går igennem og dermed skaber trykfald til begge sider. Jeg har aldrig oplevet et stykke vildt ramt som den viste buk (med riffel) stå på benene i 30 sekunder - typisk ligger den inden for 5-10 sekunder.

Er man som buejäger tilfreds med forlöbet af filmen, ja så er jeg ikke tilfreds med buejagten....

[center][Image: gandalf2.jpg][/center]

Assumption is the mother of all ****ups... og skånegripen er en bald eagle!...og...det er muligt, at jeg ændrer holdning, men det rokker IKKE ved det faktum, at jeg har ret! Og jo - jeg har mine problemer med det modsatte af kön....
Det var dog sat........nej jeg gider ikke, jeg kan blot konstatere at de fleste indlæg bygger på formodninger [Sad!]


Amatuers practice till they get it right. Professionals practice till they can't get it wrong.
[Image: Gri5A.jpg]
Så så ID, pas nu på blodtrykket[8D][Wink]

Hvis man fjernede alle indlæg her på sitet, som ikke var 100 % dokumenteret og publiceret i et officielt anerkendt videnskabligt blad, så "formoder" jeg at sitet kunne drives fra en commandore 64[Big Grin][Big Grin][Big Grin][Big Grin]

[Image: Arrrgghh.gif]
AARRRRRRRRRGGGHHH

LANI

Its better to have a need not, than to need a have not!!!
Mange gange undres man over den danske lovgivning, men lige på området "Buejagt" synes jeg der er opsat nogle gode solide regler (både skrevne som uskrevne), som jeg synes respekterer vildtet i høj grad...
Jeg har selv dyrket bueskydning (ikke jagt) og ved hvor pissesvært det er - og ikke mindst hvor stor betydning AFSTAND har i netop den henseende..
Har dog været "spotter" for en kammerat, som dyrker buejagt og har set 1 stk. smaldyr blive skudt på en afstand af ca. 18 m. Pilen gik direkte gennem den øverste del af hjertet og begge lunger og dyret gav bare et mindre "spjæt" da det blev ramt. Efter ca. 3-4 sek. faldt det og var dødt. DEN slags buejagt kan jeg kun bifalde og respektere...
Omvendt har jeg en jagtvideo (Buejagt fra Hunters Video), hvor de er på safari... DEN slags kan jeg IKKE bifalde.. I mange tilfælde skydes der på dyr på for lang afstand. Det er herunder helt tydeligt, at nogle af dyrene hører (eller ser) pilen blive sendt afsted. Dyret reagerer selvfølgelig på dette og det medfører et dårligt skud (læs: Anskydning)
Mht. den pgl. videosekvens, så sætter jeg mine penge på, at placeringen af pilen er helt OK, men de har brugt en alt for svag bue, som ikke sikrer gennemskud [xx(][V][}Smile]

Mvh

Takleberry

People demand freedom of speech as a compensation for the freedom of thought which they seldom use