Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Ingen nordisk repræsentant i FACE
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Alligevel ingen nordisk lobbyist

Nordisk Jægersamvirkes (NJS) ønske om at sende sin egen repræsentant til Bruxelles er desværre kuldsejlet.

Ideen var ellers, at danske Flemming Lehbert Sørensen skulle have fungeret som nordisk repræsentant få hovedkontoret hos den europæiske jagtorganisation, FACE, og herigennem som nordisk lobbyist i EU.

Projektet var planlagt i fællesskab med FACE, men allerede efter et par måneders prøve-periode stod det dog klart, at samarbejdet ikke fungerede.

- FACE’s politiske ledelse ønsker, at medlemmerne i videst muligt omfang skal involveres i arbejdet, så man kommer væk fra en topstyring. Skal organisationen udvikle sig, er det ikke nok, at politikken for en stor del lægges af hovedkontoret og nogle få toneangivende politikere, siger Torstein Moland.

Han er formand for Norges Jeger og Fiskerforbund og bliver nordisk repræsentant i den bestyrelse, der kommer til at lede FACE, når organisationens nye struktur med geografiske regioner træder i kraft til september.

- Det er FACE-ledelsens eget ønske, at regionerne sender repræsentanter til hovedkontoret for at inspirere og indgå i arbejdet. I praksis var der dog ikke gjort klar til at integrere Flemming Lehbert Sørensen, da han ankom. Enden blev, at Norden har udskudt ansættelsen af egen repræsentant i Bruxelles, siger Torstein Moland.

De nordiske lande lægger dog fortsat stor vægt på, at FACE skal blive bedre til at varetage jægernes interesser, især i EU-parlamentet og Kommissionen. Norden vil derfor arbejde aktivt for, at FACE-kontoret styrkes, så det i moderne og effektiv form kan føre de politiske intentioner ud i livet og dermed højne indsatsen i EU.

- Lykkes det at nå frem til et positivt resultat, er vi stadig interesseret i en nordisk repræsentant på FACE-kontoret, siger Torstein Moland.
MH

Mvh
Kim

Jeg er ikke fejlfri,men det er så tæt på at det skræmmer mig.