Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Beskyttelseszoner indskrænkes
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Beskyttelseszoner indskrænkes

21. april 2006

De første beskyttelseszoner er nu blevet ophævet. Første bevis på at fugleinfluenzaen tilsyneladende er på retur.

[Klik for at se stort billede]

Den 21.4.06 Kl. 14.32
Fra i dag ophæver Fødevarestyrelsen beskyttelses- og overvågningszonen for fugleinfluenza omkring Svinø Strand på Sydsjælland. Ophævelsen af zonerne betyder, at alle restriktioner for transport af og handel med fjerkræ og andre fugle ophører. De opsatte skilte omkring overvågningszonen vil blive fjernet på politiets foranledning.
Samtidig ophæver Fødevarestyrelsen beskyttelseszonen for fugleinfluenza omkring Skælskør. Det er nu tilladt, at transportere levende fjerkræ og fugle mv. ud af området.
Begge oplysninger fremgår af Pressemeddelelser fra Fødevarestyrelsen og på styrelsen egen hjemmeside.

Huntersmagazin

Mvh
Kim

Jeg er ikke fejlfri,men det er så tæt på at det skræmmer mig.
Flere fugleinfluenza-zoner ophæves

Fødevarestyrelsen ophævede i går (den 24. april) endnu to zoner omkring steder, hvor der er fundet døde fugle med, som var smittede med fugleinfluenza af typen H5N1.

Det er beskyttelseszonen og -overvågningszonen for området omkring Bandholm på Lolland, der nu er ophævet.

Derudover er overvågningszonen omkring Skælskør også blevet ophævet. Det sker dermed tre dage efter, at beskyttelseszonen i området blev ophævet.

Dermed er alle restriktioner for transport og handel med fjerkræ og andre fugle i områderne ophørt, og advarselsskiltene vil snart blive fjernet.

Ophævelsen af zonerne sker fordi, der hverken er konstateret nye fund af døde fugle med smitten eller tegn på infektion hos fjerkræ indenfor beskyttelseszonerne.
-HUS
Læs mere...

Mvh
Kim

Jeg er ikke fejlfri,men det er så tæt på at det skræmmer mig.
Sidste nyt

Beskyttelseszoner

Mvh
Kim

Jeg er ikke fejlfri,men det er så tæt på at det skræmmer mig.
Fire fugleinfluenzazoner ophævet

Med virkning fra den 4. maj har Fødevarestyrelsen ophævet beskyttelses- og overvågningszonen for fugleinfluenza omkring Roskilde Fjord, ligesom Als i Sønderjylland nu går fri af zoner.

Den 5. maj ophævede Fødevarestyrelsen også beskyttelses- og overvågningszonen omkring Præstø samt overvågningszonen omkring Møn.

Ophævelsen af zonerne betyder, at alle restriktioner for transport og handel med fjerkræ og andre fugle ophører. Skiltene omkring zonerne bliver fjernet.

Ophævelsen baseres på, at der ikke er konstateret nye fund af døde fugle med fugleinfluenza i området, og at der ikke er konstateret tegn på infektion blandt fjerkræ i beskyttelseszonen. Men Fødevarestyrelsen understreger, at ophævelsen af zonerne ikke betyder, at områderne kan betragtes som uden risiko for fugleinfluenza – det vil alene fremtiden vise.

Hermed er alle zoner på Sjælland, Lolland, Falster og Møn ophævet. I Sønderjylland er der nu kun zoner tilbage omkring fundet i sidste uge i Gråsten Slotssø af en lappedykker med H5-influenza. Om der tillige er tale om den farlige N1-variant undersøges i øjeblikket.

På Fyn er zonerne omkring Svendborg, Fåborg og Ullerslev stadig i kraft.

-jory

Mvh
Kim

Jeg er ikke fejlfri,men det er så tæt på at det skræmmer mig.
Fugleinfluenzazoner på hele Fyn ophæves

D. 8. maj, ophævede Fødevarestyrelsen de resterende fugleinfluenzazoner på Fyn.

Det sker, fordi der ikke er konstateret nye fund af døde fugle med fugleinfluenza i området, og der ikke er konstateret tegn på infektion blandt fjerkræ i beskyttelseszonen.

Fødevarestyrelsen understreger, at ophævelsen af zonerne ikke betyder, at områderne kan betragtes som uden risiko for fugleinfluenza – det vil alene fremtiden vise.

Efter ophævelsen af fugleinfluenzazonerne på Fyn er der kun den sønderjyske Gråsten-fugleinfluenzazone tilbage. Den blev oprettet den 2. maj, da der blev fundet en toppet lappedykker med sygdommen i Gråsten Slotssø. Fugleinfluenzazonerne i Gråsten kan tidligst ophæves den 27. maj.

-jory

Mvh
Kim

Jeg er ikke fejlfri,men det er så tæt på at det skræmmer mig.
Citat:quote:

Originally posted by kima

Fire fugleinfluenzazoner ophævet
Ophævelsen af zonerne betyder, at alle restriktioner for transport og handel med fjerkræ og andre fugle ophører.



Hvordan ser en fugl der ikke er fjerkræ ud?? er det en plukket lørdagskylling??