Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Agressive vildsvin
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Motionärer jagades av vildsvin i Heby

18-årige Joakim Wendelius från Heby var ute för en löparrunda när han blev jagad av två vildsvin.
– Plötsligt kom två svarta grisar springande ur en granhäck vid vägen. Jag fortsatte att springa och de följde efter, berättar Joakim för UNT.
En granne kom förbi med sin bil och Joakim fick lifta hem. Från bilen fick de se hur också en cyklist blev förföljd av en gris.
Förra året fanns drygt ett 30-tal vildsvin söder om Heby, där de bökade upp trädgårdar och åkrar. De visade heller ingen skygghet för människor. Det gjorde att många Hebybor inte vågade gå ut och plocka svamp och bär den hösten.
Oroliga föräldrar är rädda att barnen ska bli angripna av vildsvinen när de är på väg till eller från skolbussen.
Erik Sundberg bor i Göksbo söder om Heby. Han och hustrun stötte på vildsvin på en promenad.
– Min hund slet sig och rusade på dem och jag och frugan kunde ta oss därifrån. Hunden kom senare tillbaka oskadd, berättar han för UNT.
Nu är han orolig över grisarnas framfart och överväger att göra en polisanmälan. Han tycker att vildsvinen inskränker på friheten att vistas i naturen.
Göte Hamplin är jakthandläggare på länsstyrelsen i Västmanland. Han påpekar att det är jägarna som har det allmänna förvaltningsansvaret för vildsvinen. Vildsvin som är för närgångna eller orsakar skador exempelvis i trädgårdar bör avlivas. När de blir farliga för människor har även polisen rätt av avliva dem.

jaktogjægere

ps. Høgh, du må hellere tage vildsvin med i revisionen[Big Grin],gad vide om russerne vil sælge en 12,7x108[:p]

Mvh
Kim

Jeg er ikke fejlfri,men det er så tæt på at det skræmmer mig.