Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Nybagt riffelejer
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Så tog jeg mig endelig sammen til at få købt mig en riffel,min første !.Jeg har surfet rundt i vtf siderne og fundet meget spændende læsning og har nu fundet ud af jeg faktisk intet aner om rifler og amu.
Jeg har købt en ny Sako 75 hunter 308 til 8500,- incl rem,org. 30 mm montager,100 patroner - er der nogen med erfaring i denne riffel der kan fortælle lidt om den. (jeg har ikke fået den hjem endnu,men glæder mig helt vildt !)prisen kan vist ikke gøres meget bedre ?
Hvilken amu kan anbefales til denne riffel eller er det et temperement spørgsmål ?
Som optik er jeg faldet over en ny Leupold VX III 4,5-14 x 50,30 mm rør,fine duplex til 5999,- er der nogen der har erfaring med den ?
Prisen har jeg ikke kunnet finde lavere (guns & powder forlanger 7695,-)
På forhånd tak !
Til lykke.
Du har fået et godt brugsvåben. Sako er kendt for gode piber og fine afträk. De er lidt "rå" i finishen men er det bedste du kan få i den prisklasse (og står sig godt mod dyrere også) På Norma sagde de at det var den eneste låsestol de ikke havde lykkedes at spränge når de testede ammunition! Tag den med i seng nu og nyd at du har en- og se så at komme ud og skyd med den når du har fået skruet kikkerten på.
Måtte den ramme alt du sigter på.
PS. Har selv en- precisionen er god i den (det plejer den at väre i Sako)- jeg bruger Oryx i min.
Hvilke montager fik du med forresten?
Hej Just...det er sku en fin riffel du har købt/bestilt..[Big Grin]jeg har selv bestilt en leupold VX III 4,5-14x50,gælder mig helt vild til at få den monteret på min(nye)sauer 202..knæk og bræk
De montager der følger med er originale Sako stålmontager 30 mm.
Jeg har ikke forstand på om det er godt eller skidt - tænkte bare at originale dele måtte passe bedre ?
Sako originalfäster er gode! det holder.
Det lyder som et fint sæt. Hvis du skal bruge kikkerten til jagt før solopgang kan det være svært at se korset, hvis du vælger fine duplex- har jeg hørt fra svenskere.

Uffe

Hellere stor oplevelse end stor opsats.- Men gerne begge!
Hej Andersen
Det skulle vel ikke være dig der har solgt mig riflen[8D]
Hvad har du "blødt" for den optik du har bestilt ?

Mvh

Claus
Uden at skulle spille klog mener jeg der er oplyst kryds i den optik jeg er faldet for (rødt kryds) - hvis jeg har ret er det så stadig skidt til morgenjagten ?
Hej Just...jo,det er mig du har "handlet" hos...jeg måtte slippe 6000kr for den..og den er med belyst sigte..
Hej Andersen

Jeg må vente til på fredag inden optikken er i DK Hvornår har du din ?
Hvis du har bestilt din i Århus er det nok hos samme sælger ?
Hvad siger du til "plasten" koster 250,- Man er vel jyde [Big Grin]
Uha som tiden går langsomt lige nu !
Ps. Tak for tippet om Leupold - nu er det bare "jydegenet" der bestemmer hvilken model det skal være
Hej Just..min er ankommet,ska bare ha den sendt eller hentet i Aarhus,det må være samme sælger.."plasten" kan du godt få for 250kr.[Wink]
Så er det en aftale med plasten [Smile]
Giver du et kald når du har optikken i hånden ?
Jeg er spændt på om den lever op til forventningerne[Wink]

Mvh

Claus
Hej igen..du skal være den første til at få info vedr.optikken..[Wink]
Hej Just og Andersen
Jeg har selv samme kiggert i tankerne og fald derfor over denne tråd i forbindelse med min "research". Jeg kunne godt tænke mig at vide hvor i har støvet kiggerten op til 6000 kr.? Hvis det er prisen er der for mit vedkommende ikke så meget mere at tænke over andet end at købe den.

Mvh
Simon
Hej DonSimon..begge er bestilt hjem fra usa,men ikke samme sted..min var noget dyere end den just.købte...prøv at se under optik og sigtemidler,just har et indlæg der hedder optik til fornuftig priser,her kan du se hvor de kan købes billigt[Wink]

knæk og bræk
Hvad har I gjordt Jer af oervejelser omkring VX III'erne skulle være i 3,5-10 eller 4,5-14?
4,5 skulle jo være ok som mindste forstørrelse men den har dog ulempen at den sammenlignet med 3,5x10'eren har et synsfelt der er 2,5 meter mindre (Naturligvis forudsat at begge kiggerter er sat på 4,5x forstøttelse). Denne forskel går i nul når begge liggerter er på 9x forstørrelse.
Lidt ekstra forstørrelse er dejlig på banen men til praktisk jagt er synsfeltet vel højere prioteret. Især da man meget sjældent vil bruge en så kraftigt forstørrelse på f.eks. bukkejagten.
Jeg er selv meget i tvivl hvilken en af ovenstående forstørrelser jeg skal vælge, hvilket er motivation til mit spørgsmål.

Simon
Hej DonSimon..jeg var også i tvivl da jeg skulle vælge,men 4,5-14x50LR har paralax just.det måtte jeg prøve,og nu da jeg har fundet ud af at bruge det,er jeg godt tilpas med mit valg.

knæk og bræk