Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Baikal mod. IJ 18
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Så har jeg lige købt en Baikal mod. IJ 18. Jeg ved egentlig ikke hvorfor[?], men jeg har altid godt kunne tænke mig sådan en fætter[:I]. Er der nogen, der har erfaring med sådan en, når man er på jagt. Er det ofte, at man mangler det sidste skud eller lærer man at vente og dermed opnå optimale chancer hver gang.
Jeg overvejer, at købe en til knægten pga. den lave vægt(han er ikke så stor fysisk, så han har svært ved at tumle en tung ou, men nu har han tigget længe om at få lov), og så skyde med 18-20 gr flugtskydningspatroner således, at han ikke bliver skræmt af rekylen til at starte med. Samtidig har vi så samme skyder hvilket jo også betyder noget[Wink]

HSH
Bette rekyl i en IJ 18.....Think again!!!
Den vejer nul og en skid, og klasker dig en på øjet, hvis den får lov! Køb så hellere en 20'er semiauto til knægten, det er da mere humant!
Iøvrigt er Bette-Baikal'en en særdeles god og slidstærk skyder, og du kan få riffelvekselpiber til den!
Jeg har bestilt en .223 snoet pibe til min, der ikke vejer meget i rygsækken på en travetur, og så kan du skyde alt vildt i Danmark!

Knæk og bræk!
-Klud.

Den der ler sidst......
Er langsom i opfattelsen!
Jeg kender desværre kun til de enkeltløbede baikal'er af omtale. Men jeg har i nogle år skudt med en O/U baikal og den har fungeret udemærket i mekanikken. Dog flækkede geværet i kolbehalsen, formentlig pga. ringe trækvalitet. Men det kunne fikses for et mindre vederlag hos en våbensmed.

Summasumarum gode gedigne geværer til en billig penge. Træværket er dog ikke for godt.

PS. Ganske tankevækkende har jeg en kammerat der sammen med sin far købte to beretta O/Uer i 1997. Begge geværer har nu revner i træværket. Den ene i kolben den anden i forskæftet...
Hej Kluden

Jeg var på skydebanen i dag. Jeg skød ca. 130 skud med Baikalen uden problemer (hold op hvor man koncentrere sig, når der kun er et skud at gøre godt med) og uden at få bank. Jeg tror dog godt, du kan få ret aligevel med hensyn til knægten, men nu ser jeg lige hvad der sker, når jeg får fat i de svagt ladede 20 gramére. Hvis det bliver for voldsomt, vil jeg da overveje dit gode råd.

HSH
@ HSH
Bruger min IJ 18 til trapskydning! Den er fænomoanal(?)[Big Grin] til bagduerne. Min er så hårdt boret, at prøvedornen kun kan gå et par mm ned i løbet, så det er hårdere end fuld.....! På 35 - 40 meter kan den forstøve duerne![Big Grin] Bruger den også til dykkere på hawet!
Er din helt ny? Den "gamle" model har bedre træ, og er i det hele taget bedre lavet! De nye er også kun boret 3/4[xx(]

Knæk og bræk!
-Klud.

Den der ler sidst......
Er langsom i opfattelsen!
Hej Kluden

Ja min er helt ny. Den er ganske vist "kun" boret 3/4, men den kan stadig få duerne på jægertrappen til, at støve længere ude end jeg vil skyde på jagt[Smile]. Jeg har forsøgt at købe en brugt, men jeg vil ikke betale 1000 kr for en brugt, når jeg kan købe en sprit ny billigere. Jeg bød på en i den blå avis. Jeg bød 500, men for den pris ville han slet ikke sælge den.
Den jeg nys har købt, har jeg fået for hvad der svare til 815 kr, hvis vi trækker rabatten, som er givet i naturalier forstås, fra[Big Grin].Jeg betalte den rare mand 900 skatteplagede kr, fik en æske 16er kent og min nye Baikal med hjem.

HSH
@ HSH.
- Er den med lyst lakeret bøgeskæfte, eller med mørkbejdset bøgeskæfte...? Det første er det bedste....

Knæk og bræk!
-Klud.

Den der ler sidst......
Er langsom i opfattelsen!
Hej Kluden

Skæftet er relativt lyst, men det er oliebehandlet. Vi var afsted i dag. Det gik ok, han ramte den allerførste han skød til[Big Grin], men blev lidt forskræket af knaldet og rekylen, dog uden at slå sig.Vi holdt en pause på en sodavands tid + chokolade. Han skød yderligere 10 skud, af to omgange, dog uden træf, men han kom tættere på for hver gang og blev mere og mere fortrolig med rekyl og knaldet. Nu er udfordringen så, at forklarer ham, at han ikke kommer afsted før næste onsdag, selvom han har foreslået, at vi da bare kan køre til kbh i morgen. Den næste uges tid ¨åber jeg at det kan blive til lidt tør træning med klikpatroner.
Løsningen blev iøvrigt at købe Jaguar 21 gr og lave en bagkappe af liggeunderlag og gaffa tape, hvilket virkede endog meget tilfredsstillende[^].
Men hold op hvor det påvirker ens egen skydning[B)][B)][:I]