Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Ladede for tidligt, 6000 kr i bøde
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Patron i kostar 6 000 kronor i böter

Mannen laddade bössan för tidigt – på grannlagets jaktmark. Därmed inledde han jakten, anser tingsrätten som dömer honom till 6 000 kronor i dagsböter. Östersunds-Posten skriver om rättsfallet. En jägare gick över grannmarken för att komma till sitt pass. Enligt jägaren fick han kärlkramp och var tvungen att sätta sig och vila. Mär han ändå satt ner passade han på att ladda geväret för att vara redo när han kom fram till passet.
Men jaktledaren från grannlaget fick syn på jägaren och tog hans vapen, varpå polisutredning och åtal följde.

jaktogjægere

Mvh
Kim

Jeg er ikke fejlfri,men det er så tæt på at det skræmmer mig.
Godt naboskab er guld värd....

[center][Image: gandalf2.jpg][/center]

Assumption is the mother of all ****ups... og skånegripen er en bald eagle!...og...det er muligt, at jeg ændrer holdning, men det rokker IKKE ved det faktum, at jeg har ret! Og jo - jeg har mine problemer med det modsatte af kön....
Tjaaa..

Herhjemme ville man vel få bøden bare for at gå over anden mands jagtmark med et uladt gevær??? Hvis man da ellers har en rigtig "god" nabo[xx(]

Der stikker nu nok noget under, som Anders And plejer at sige....
Mon ikke der har været noget gammelt fjendskab der?

Hilsner
Dravis aka:FMJ
"Sapere Aude: Dare to KNOW!" Nu med .376Steyr
Helt ærligt
Din nabojæger går over din jagtområde, pludselig får han "krampe" og er nød til at sætte sig ned, og "selvfølgelig" kan han da lige så godt benytte chancen til at ladde geværet.
Jeg ved ikke hvordan i ville reagere, men jeg opfatter det som krybskytteri. Dette ikke så meget på grund af at han evt laddede , men mest på grund af at han havde sat sig, i så lang tid, at ejeren kunne nå frem, og beslaglægge våbnet.

jbn
Jamen Kære "Igno"

Det er jo netop det jeg forsøger at kommentere! Hvis det nu er din gode ven OG nabo, der sætter sig ned og lader sit gevær på din mark, så har han sikkert ikke engang behov for at spørge dig om lov, vel?

Du går vel ud fra at han naturligvis ikke skyder på vildtet på DIN mark, men fortsætter over på sin egen jord inden han løsner et skud....

Hvis det nu er en af dig helt ukendt person der foretager sig det ovennævnte, eller din nabo, som IKKE er din gode ven, ja SÅ skal han da ha læst og påskrevet... naturligvis..
Og HAR man et horn i siden på sin nabo, SÅ SKAL HAN EDDER-BRAND-BANKEMIG ha den helt store tur...

De fleste jægere med revir vogter nidkært over det! og ofte med god grund, der er nemlig altid nogen der lige skal se om de ikke kan tyv-jagte sig til et eller andet[}Smile]
Jeg har desværre bare oplevet alt for mange tilfælde af at sådan nidkærhed, kombineret med "modpartens" tankeløshed og skødesløshed har ødelagt ellers gode forhold mellem indehaverne af nabo-revirer..

Et prima eksempel var for år tilbage hvor et familiemedlem erhvervede sig et ganske lille revir i store vildmose. Desværre for ham havde han kun adgang til det ad én vej og et meget smalt stykke mark.
En morgen bliver han korporligt overfaldet af ejeren af nabojagten, som river riflen fra ham og demonstrativt aflader den med et skud i jorden... altsammen fordi han har set manden kravle ned fra sin hochsits uden at aflade sin riffel og gå ned mod sin bil med en sikret riffel "overhængt"

Det er kun et enkelt eksempel på hvordan alt for mange jægere ophæver sig til små opblæste jord-besiddere uden bare et gram af takt og tone, så snart de får "et revir at passe på.

Min onkel, som episoden gik ud over, er invalidepensionist med en alvorlig rygskade, som blev meget forværret ved dette overfald (han blev skubbet omkuld på jorden, og korporligt vendt om på maven da "den gode nabo" "hævdede sin ret" og afvæbnede "krybskytten")

Hans "forbrydelse" bestod i at han havde glemt at aflade sin riffel, inden han gik fra sit revir ad den vej (på naboens jord ganske vist)hvor der var tinglyst ret til adgang...

Det skal lige nævnes at "Den gode nabo" tabte sagen i retten og blev dømt for vold, OG til at betale en betragtelig erstatning..
(Lad være med at overfalde folk med dårlig ryg!!!)

Havde han i stedet brugt sin sunde fornuft og gjort min onkel opmærksom på "forbrydelsen" så havde de sikkert siddet i den lokale jagtforening og fået sig en gammel dansk....[V][V]og væddet om hvem der ville få ram på den store 6-ender der gik ude i vildmosen....

Og SÅ er der jo historien om Schweisshundeføreren der måtte stå og stirre ind i mundingen på en 12-er fordi ejeren af jorden simpelthen ikke vidste at han havde RET til at gå der med riffel og hund....
Han havde ikke læst op på jagtloven i en del år[xx(] eller også havde han glemt det...

Tænk lige over det... hvad ville DIN første reaktion være hvis en vildtfremmed mand kommer daskende over din jagtmark med riffel/haglgevær og hund?????

----

Hilsner
Dravis aka:FMJ
"Sapere Aude: Dare to KNOW!" Nu med .376Steyr
hej Dravis
Så ku din onkel sgu lære det[Wink]

Nej selvfølgeligt skal man ikke anmelde sin gode nabo fordi han har glemt at aflade riflen når han forlader sin jagt og går direkte tilbage til sin bil.

Men på den anden side burde han nok ha en forskrækkelse, da han formodentlig heller ikke ville huske at aflade før han ville smide sin riffel ind i bilen[Wink]. Du har da helt ret i at der ingen grund var til korporligheder.

vedr svenskeren, læser jeg det som han har sat sig ned på anden mands jagtmark, lader våbnet, og bliver siddende så længe at jagtindehaveren når frem. Det kan vel næppe forklares ved en forglemmelse, men er vel en bevidst handling. Det er vel en ganske enkel og fornuftig regel at man ikke lader eller bære ladt våben, hvor man ikke har jagtret. Det ville du vel heller ikke gøre hvis du ønskede et godt forhold til din nabo, ellers ville du vel på forhånd aftale at det var ok

jbn
Hej "igno"

Man skulle tro du kendte min onkel[Wink]Det ville nok ikke ligne ham at smide sin ladte riffel ind i bilen, men lettere distræt det er han nu stadig....

Jeg ville da aldrig gå over anden mands jagtmarker med en ladt riffel, faktisk ville jeg slet ikke gå med en ladt riffel medmindre jeg ER på jagt... Jeg aflader min riffel så snart jeg har besluttet at jagten er forbi. og jagten er HELT SIKKERT forbi, når jeg skal passere andres jagtmarker! (Hvis jeg da ikke har en aftale med mine gode naboer[Big Grin])

Sagen med svenskeren der bliver siddende er jo lidt underlig, for hvis stodderen der sætter sig til at hvile på naboens mark OG lader sin riffel, ikke AFLADER den som lyn og torden når han ser eller hører jagtejeren komme, så må han da enten være meget træt[Wink] eller "ude på skrammer"

Og mon så ikke den ged er barberet[Big Grin]

Hilsner
Dravis aka:FMJ
"Sapere Aude: Dare to KNOW!" Nu med .376Steyr