Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Surprise : mere skov i DK end hidtil antaget
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Danmark er ved at blive et skovland

Det viser sig nu, at der er langt mere skov i Danmark end hidtil antaget. Det oplyser Skov- og Naturstyrelsen. For seks år siden viste en opgørelse, at 11,3 procent af landet var dækket af skov. Men ifølge en ny opgørelse tyder alt på, at det er ca. 14 procent.

"Det er meget positivt, at vi i Danmark har et større skovareal, end vi har troet. Det betyder, at vi nu får en realistisk mulighed for at nå det mål, som Folketinget satte sig i 1989, nemlig en fordobling af skovarealet i Danmark. Altså sådan at en femtedel af Danmark vil blive dækket af skov i løbet af 80-100 år. Men det betyder også, at vi stadig skal oppe os, hvis målsætningen skal holdes," siger direktør i Skov- og Naturstyrelsen, Hans Henrik Christensen.

Det er forskningsinstitutionen Skov & Landskab på Landbohøjskolen, der opgør mængden af skov for Skov- og Naturstyrelsen. Og her oplyser man, at der er ændret metode til opgørelsen af arealet siden år 2000. Tidligere skrev man til skovejerne og spurgte, hvor meget skov de havde. Denne gang har Skov & Landskab som noget nyt selv målt Danmark efter. Den endelige opgørelse ventes i slutningen af året, men allerede nu ligger det klart, at det endelige resultat bliver, at omkring 14 procent er dækket af skov.

En mindre del af stigningen skyldes såvel statslig som privat skovrejsning. Der er de seneste fem år afsluttet 23 statslige skovrejsningsprojekter, mens 35 er i gang, Det gælder bl.a. i Greve, Skævinge, Benløse, Slangerup, Odense, Ringe, Silkeborg, Århus og Ålborg. Samtidig boomer antallet af private ansøgninger om tilskud til skovrejsning. I fjor blev der givet 87 millioner kroner i støtte til 2.454 ha nye private skove, mod kun 463 ha året før og 1.534 ha i 2003.

"Lige nu ser det ud til, at de kommende generationer vil opleve et Danmark, hvor 20 procent er dækket af skov. Hvis vi altså ikke falder af på den", siger Hans Henrik Christensen.

Mvh
Kim

Jeg er ikke fejlfri,men det er så tæt på at det skræmmer mig.
Kanon!!

Mere skov, eneste problem er så om Svine-bønderne har nok areal at hælde Gylle ud på... naaaa de får sgu nok en dispensation til at vande skoven med lortet....

Suk..

(Min nabo som jeg ellers har et meget fint forhold til, er netop nu ved at tømme sine ca. 45 gyllebeholdere...[xx(])

Hilsner
Dravis aka:FMJ
"Sapere Aude: Dare to KNOW!" Nu med .376Steyr
Citat:quote:

(Min nabo som jeg ellers har et meget fint forhold til, er netop nu ved at tømme sine ca. 45 gyllebeholdere


Det er min osse, men jeg vidste at han var her da jeg købte huset [Wink]

Mvh
Kim

Jeg er ikke fejlfri,men det er så tæt på at det skræmmer mig.