Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Elg reddet af jægere
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Elg reddet av elgjegere
Iherdig innsats fra seks elgjegere reddet livet til en ett år gammel elgokse som forvillet seg ut i ei mudderfylling i nedre Telemark.

Frank Haug

[Image: 2173130.jpg]

Den unge elgoksen fikk hjelp både fra elgjegere og en gravemaskin. I fellesskap fikk de halt dyret inn på trygg grunn der klauvene fikk langt bedre feste. FOTO: JØRN ELVIG

Grytidlig onsdag 9. mai ble viltnemndleder Torstein Dahl i Bamble i Telemark oppringt av politiet etter en bilist hadde oppdaget en elg som kjempet desperat for å komme seg løs fra en mudderfylling ved ei småbåthavn i Brevikstrand. Når Dahl ankom stedet så han straks at det trengtes et større mannskap for å få løs dyret som viste seg å være en ett år gammel elgokse.

Fem mann, alle elgjegere, møtte opp på kort varsel. I tillegg mønstret en gravemaskinsjåfør. Ved hjelp av stropper, tau og løfting av elg og redningsmannskap i grabben, kunne elgen etter 40 minutters hardt arbeid sette klauvene på tørr grunn. Det møkkete dyret ristet på kroppen og satte så kursen direkte til skogs.

- Tross anstrengelsene virket elgen helt ok og den sprang normalt, sier Torstein Dahl til JEGER hund & våpen. Viltnemndlederen som selv er ivrig elgjeger synes det er moro å være med å redde elgliv iblant også...

Mvh
Kim

Jeg er ikke fejlfri,men det er så tæt på at det skræmmer mig.