Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Villi
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Hvorfor i alverden navngive en riffel?
Det kan der vel være flere gode eller dårlige grunde til, men her er mine.

Udgangspunktet var ganske enkelt, at ingen gad købe den Leupold sigtekikert jeg havde til salg her på forummet. Da ingen med respekt for sig selv, heller ikke jeg, kan have en sigtekikkert til overs, blev jeg altså nødsaget til at indkøbe en riffel til at montere den på.

Valget faldt på en Winchester M 70 (pre 64) Stainless med kort lås, altså i det uendelig kedelige kaliber 308 W. og så med PLASTISKÆFTE. De er jo holdt med at lave dem i USA, så det var sidste udkald.
Prisen var selvfølgelig forhandlet ned i et niveau, hvor der var plads til ganske lidt trimning, hvilket blev overladt til N. P. I Vildbjerg. Skæftet blev kortet det det kunne. Pibemundingen blev kronet om. Systemet blev beddet og låseganget blev trimmet ganske lidt. Derudover blev selvfølgelig aftrækket justeret.

Låsestolen blev forsynet med et par Weaver baser i stål, og et par gamle Weaver montager i lav model blevet gravet frem af gemmerne.

Alt i alt en amerikansk riffel i alle detaljer.

Jeg kunne egentlig også godt have givet den navnet ”Poulsen”, men det er der ikke rigtig klang i, så derfor blev det altså ”Villi”. Knapt 3,7 kg og 106 cm lang. Det vil sige den kunne egentlig også godt være døbt Villy, men da det jo er en lille let og kort sag, blev det altså lille Villy.

Navnet fremkom ganske spontant kort efter en jagtfeltskydning i Karup, hvor Villi havde klaret sig forbløffende godt i kampen mod de ortopædisk rifler med stjernekikkerter monteret ovenpå.

På den sidste standplads var jeg lidt usikker på den længste afstand. Ikke afstanden men derimod vinden. På skydestandpladsen føltes det som direkte modvind, men et stykke ude til højre kunne tre store vindmøller ses, og de indikerede at der burde være en skrå vind fra højre, hvilken jeg besluttede at korrigere mit sigte for.
Det skulle jeg imidlertid ikke have gjort. De fire skud sad nydeligt sammen, men desværre var et af dem uden for træffeområdet.
Nå skidt med det. Skiven var alligevel så langt ude, at det for mig var jagligt irrelevant.

Da jeg var nu var færdig med min skydning var der blot at vente på resultatet, og mens jeg stod der kom Villy, altså store Villy, og vi snakkede lidt om skydningen og om hvordan det var gået, og jeg blev klar over at jeg for en gangs skyld havde skudt flere points en han kunne nå, selv om hans riffel vejer mere end dobbelt så meget som Villi, og er forsynet med en sigtekikert der forstørre mere end dobbelt så meget som min Leupolle.
Da for der en [}Smile] i mig. Der var måske et eller andet der skulle gengældes, og derfor nævnte jeg for Villy, at netop den sidste bane kunne være problematisk. Jeg fortalte om vindmøller og vinden ret i ansigtet, og jeg nævnte vist nok også at jeg havde taget fejl af vinden.

Da Villy var færdig med banen kom han grinende og sagde: ”Du skal da vist have et par lussinger.”, hvortil jeg replicerede. ”Kan jeg nå at tage brillerne af.” Dette var selvfølgelig ment i al godmodighed, og grinende fortalte han, at han klikket for sidevind, og at han havde fire nydelige træffere, lige uden for træffeområdet. I øvrigt havde han talt så godt for sin sag, at han havde overbevist de andre fem på holdet om, at de selvfølgelig også skulle holde for vinden, så det blev lidt småt med points for dem alle. ( I parentes vil jeg lige indskyde, at et par af dem på det hold, normalt skyder langt bedre en jeg).

På denne snedige måde kom min lille riffel altså til at hedde Villi.
Jamen tillykke med den![Smile]

Hvis din riffel er en original Pre-64 , burde der ikke være noget der hedder "kort lås"!. Det var samme lås winchester brugte fra
.22 Hornet til .375 H&H!. Hvis jeg husker rigtigt[8D].

Kan du godt forenes med et "tuppeware" skæfte??[:o)][:o)]

376 Steyr..the perfekt solution for a non-excisting problem
Citat:quote:

Originally posted by tikka93x62
Hvis din riffel er en original Pre-64...


Der blev da vist også nävnt at den er "stainless". Jeg tror Winchesters egen betegning var "classic" - men det er flueknepperi for den er jo mekanisk identisk med en pre-64.

Og Villi er et godt navn! - jeg er selv en stor tilhänger af at döbe rifler - for besjälede ting bör have et navn!

[center][Image: gandalf2.jpg][/center]

Assumption is the mother of all ****ups... og skånegripen er en bald eagle!...og...det er muligt, at jeg ændrer holdning, men det rokker IKKE ved det faktum, at jeg har ret! Og jo - jeg har mine problemer med det modsatte af kön....
Kan du godt forenes med et "tuppeware" skæfte??[:o)][:o)]

Hej og tillykke med den fine riffel.

Tupperware ? ja det kan godt være men de er bare bedre end valnød.

VH Søren

PS apropos navne. Da jeg skulle have lavet en vekselpibe til
min 7 mm skulle vi jo finde et nummer.

Sheriffen i Århus syntes ikke at 666 (gammelt Iron maiden nummer)
var en god ide, og slet ikke da jeg gav baggrunden)

Folk mener jeg er selvglad ! Det passer ikke. Jeg er kun halvt så selvglad, som alle andre ville være i mit sted.
K.K. Steincke