Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Skød dåhjort ved en fejl
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Skjøt dåhjort - ender i retten
Den danske jegeren trodde han skjøt en råbukk i august i fjor. Det var en liten dåhjort. Nå blir det rettssak.

Dansken hadde kjøpt en jakttur og skulle i august jakte i fire dager på et område som ligger nær godset Bjärka Säby ved Linkøping i Østergøtland i Sverige. Han ble informert om at det var tillatt å skyte råbukk, rev, villsvin og grevling, men ikke dåhjort, skriver nettstedet corren.se.

Ca klokka 20 den 28. august satt mannen i jakttårn og kunne se to råbukker ca 80 meter, men fikk ikke skutt. Noe senere så han et hjortedyr som han bedømte til en råbukk på 125 meters hold. Dansken skjøt, og først når han kom fram til dyret så han at det var en liten dåhjort.

Mannen informerte jaktledelsen, som deretter informerte politiet.

Under avhør erkjente mannen lovbruddet. Han forsikret om at han kjenner godt til forskjellene mellom dåhjort og rådyr, men sier at han så feil i skumringslyset.

Nå blir det rettssak i Linkøpings tingrett, og den kunne skytteren ha sluppet. Påtalemyndighetene skrev først ut et forelegg på 25 000 kroner, men det nektet skytteren å vedta, siden politiet hadde sagt til ham at bøtene skulle bli på 4000 kroner på det meste, ifølge corren.se.

Bjørn Olav Amundsen

Mvh
Kim

Jeg er ikke fejlfri,men det er så tæt på at det skræmmer mig.
25 000 kronor i böter för fälld dovhjort

2006-05-25

I augusti förra året skulle en dansk gästjägare skjuta en bock i närheten av Bjärka Säby utanför Linköping. Vid 20-tiden på kvällen fick han syn på två rådjursbockar, som inte var i skottläge. Senare dök något upp som såg ut som en bock på cirka 125 meters avstånd i en skogskant. Danske sköt och träffade. Men när han kom fram till platsen låg en liten dovhjort död. Eftersom det inte var jakttid för dovhjort kontaktade jaktledaren polisen, skriver Östgöta Correspondenten.
Dansken förklarade med att han sett fel i skymningsljuset.
Åklagare vill att dansken ska betala 25 000 kronor i dagsböter för felskjutningen. För mycket, tycker gästjägaren och påstår att polisen uppgav att det skulle bli högst 4 000 kronor i böter.
Eftersom jägaren inte godtar åklagarens bötesbelopp går nu fallet vidare och det blir en rättegång i Linköpings tingsrätt.

Mvh
Kim

Jeg er ikke fejlfri,men det er så tæt på at det skræmmer mig.
Jeg er nyjæger og udtaler mig her ikke som jæger.

Det er synd, at man mener det skal straffes så hårdt. Det fremmer desværre ikke ærligheden, ansvarligheden og den gode etik.

Nogle ville måske fristes eller tvinges (af økonomiske årsager)til at gemme dyret af vejen i stedet for at melde det.

Det er der jo ingen der har det godt med.