Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Første Bøsse?
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.

malter

Hej

Jeg har så sent som i forgårs ( D. 23/5 ) bestået den obligatoriske jagtprøve og nu venter jeg bar på at komme igennem retsystemet.

Og i mellemtiden kigger jeg så lidt på O/U, S/S, pump, og semiautomatiske haglgeværer, ja kort sagt generalt haglgeværer,
Men hvilket skal jeg vælge?

Kigger mest på Maveric, Mossberg, Remington og Berettaer, men deter jo stadig helveds mange geværer [xx(]

Hvilket mærke, og evt gevær ville i anbefale til en ny jæger som mig selv [Big Grin]
hej og tillykke med jagttegnet

jeg købte da jeg lige havde bestået et wild game O/U det er et godt gevær til en fornuftig pris. og så er den ovenkøbet lavet på en fabrik ejet af beretta

hilsen jemus

malter

hej

jeg har også lidt kig på en Baikal bøsse

har læst en debat om den enkeltløbede IJ-18 og folk her inde roser den til skyerne, så den kunne jo evt være en mulighed
Statistisk set er 10% af alle mänd bösser, så jeg tvivler oprigtigt på, at du er den förste herinde....[Big Grin]

Citat:quote:

Originally posted by malter
har læst en debat om den enkeltløbede IJ-18 og folk her inde roser den til skyerne, så den kunne jo evt være en mulighed



NEJ! Der er näppe nogen herinde der er startet med en enkeltskuds. Köb en O/U'er - det blir du glad for! Du kan meget vel starte med en brugt Baikal eller lignende, hvis budgettet er stramt.

[center][Image: gandalf2.jpg][/center]

Assumption is the mother of all ****ups... og skånegripen er en bald eagle!...og...det er muligt, at jeg ændrer holdning, men det rokker IKKE ved det faktum, at jeg har ret! Og jo - jeg har mine problemer med det modsatte af kön....
hej
tillykke med tegnet[Smile]

Jeg faldt for en SKB da jeg skulle have min første bøsse. Ville egentlig have haft en lidt billigere førstegangsbøsse men faldt bare for SKBén da jeg fik den stukket i hænderne.
Så den kan jeg jo kun anbefale.. den rammer ovenikøbet også... altså nogengange[Big Grin]

JackHammer

Tillykke med tegnet og velkommen i klubben

Når du skal ud og købe bøsse, er der ikke umiddelbart andet for end at tage hen til bøssemageren og prøve dig frem.
Valget af gevær afhænger i høj grad af hvilken jagt, du skal på:
S/S er god til til det landbaserede vildt
O/U er god til fuglevildt
Alternativt er en halvautomat at foretrække såfremt det er havjagten, der lokker, men det er en smagssag. Der er naturligvis også pump-guns, men det vil jeg ikke anbefale en begynder, da de er forholdsvis svære at holde på målet ved repetering, medmindre man kommer op i de højere luftlag rent prismæssigt.

Jeg vil anbefale dig at købe et godt, brugt gevær til at starte med. Så kan du lettere prøve dig frem og det koster ikke alverden, hvis typen ikke passer til dig.
Inden du køber, så lav nogle sigteøvelser, hvor du kaster geværet til skulderen og se hvordan bøssen lægger sig. Husk også at gøre det med en tyk sweater/jakke på, for at se hvordan den lægger sig, når vi kommer længere hen på sæsonen, hvor det er lidt koldere.
Ved nogle forretninger kan man "låne" et gevær og tage det med på skydebane, så man bedre kan bedømme det.
God fornøjelse...

Kan jeg se det, kan jeg ramme det!
Hej og tillykke med Tegnet ! [Smile]
Jeg købte i tidernes morgen en Browning 325 dagen efter jeg bestod jagt prøven Smile og har brugt den flitigt indtil jeg blev enig med mig selv om at den var trænggende til en afløser [8D] ikke fordi den var nedslidt, mere men fordi jeg bare kunne tænke mig en ny efter ca 50000 skud med den gamle. [Smile]
Igen blev det browning, dog en GTS som jeg også skyder godt med!

Så vil de fleste jo tro jeg vil anbefale en browning efter denne lille historie -
Men Nej - jeg synes du skal tage til en jagt butik som har et stort udvalg af geværer - og i første omgang gå en tur imellem geværerene og finde dig den der føles rigtig for dig uden at se på priserne og mærke !
Om den hedder berretta - browning - blaser- Maveric - Mossberg- Remington er forså vidt lige meget.
dog vil jeg råde dig til at købe en O/U af forskellige grunde som jeg ikke vil komme mere ind på...

Det vigtigt er dog at du føler dig tilpas med det gevær du har i hånden!

Når du så til sidst nok har fundet dig et par stykker du synes er lige noget du kan bruge kan du jo så se om prisen er noget du kan få råd til,herefter beder du så en af forhandlerne om hjælp til at tage det sidste valg da de kan fortælle dig om muligheder osv og om geværet passer til dig - eller om det skal rettes til - til retning er ofte inkluderet i prisen vis man spørger !

(Det ender på denne måde sansynlig vis med en Bretta eller Browning i hånden Smile da de efter min mening bare ligger supert godt - ihverfald til mig [Smile])

Skulle økonomien ikke række til det netop det gevær du vælger er der som regl mulighed for at købe dette gevær brugt ! hvilket uden tvivl er den måde man får mest for pengene !

Jeg elsker mine geværer!
Browning GTS 12/76 med 1/1 og 3/4 inventor chokes !
AyA 12/70 Side by side!
Carl gustav lux 6,5x55 med Tasco 3-9x56
Sako Quad Salonriffel ,22 LR /.22 Mag
Ruger 9mm Flobert