Våbenteknisk Forum - VTF

Fuld Version: Nordisk Jægersamvirke og FACE
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Försenad lobbying
Nordisk Jægersamvirkes lobbyverksamhet inom EU i Bryssel skjuts på framtiden. Detta trots att Sverige, Norge, Danmark och Finland ska utgöra en nordisk region inom EUConfused jaktorganisation FACE.

Som Svensk Jakt tidigare berättat utsågs danske Flemming Lehbert Sørensen till nordisk lobbyist i Bryssel med placering på FACEConfused kontor. Men där fungerade samarbetet inte, trots att projektet planerats i samarbete med FACE. Nu vilar de nordiska länderna på hanen när det gäller egen lobbyverksamhet i jaktliga frågor inom EU.
De nordiska länderna lägger dock fortsatt stor vikt vid att FACE ska bli bättre på att ta tillvara jägarnas intressen, framförallt i parlamentet och kommissionen. Norden arbetar därför vidare på att FACE-kontoret förstärks så att det i modern och effektiv form kan föra ut de nordiska intentionerna för jakt och viltförvaltning.
– Lyckas det är vi fortfarande intresserade av en nordisk representant på FACE-kontoret, säger Torstein Moland, ordförande i Norges Jeger og Fiskerforbund och kommande representant i den FACE-styrelse från september.
Då är det start för FACEConfused sex geografiska regioner för de 30 medlemsländerna som representerar sju miljoner jägare. Förutom regionerna ska England, Spanien, Italien, Frankrike och Tyskland utgöra självständiga enheter.
De nordiska EU-medlemsländerna plus Norge utgör en av de regioner som med större kraft ska kunna föra fram jägarkårens åsikter i jaktliga frågor.

Göran Bengtsson

Mvh
Kim

Jeg er ikke fejlfri,men det er så tæt på at det skræmmer mig.